Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. május 25., péntek

14.914 - Nemzeti Erőforrás Minisztérium > Ma 34-féle írásbeli érettségire kerül sor

Feladó: Nemzeti Erőforrás Minisztérium
Dátum: 2012. május 24. 17:59
Tárgy: A EMMI 21. heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


Az EMMI 21. heti hírlevele 2012-05-24
Tisztelt Címzett!

Hírlevelünkben közöljük várható, aktuális heti eseményeinket, illetve egy összefoglalót legfontosabb múlt heti híreinkből. Legfrissebb pályázati kiírásainkat listázhatja a Pályázatokra és Álláspályázatokra kattintva, és megtekintheti egyeztetés alatt álló jogszabálytervezeteinket is.

Időszak: 2012. május 19-24.
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere részt vesz a „Magyar cigányok határok nélkül – Európában” című programon

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és Tőkés László EP-képviselő meghívására 2012. május 25-én Nagyváradra látogat és részt vesz a „Magyar cigányok határok nélkül – Európában” című programon.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma elítéli Raoul Wallenberg szobrának meggyalázását

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma elítéli és visszataszító tettnek tartja Raoul Wallenberg budapesti szobrának meggyalázását!

Közösségi erő és minőség Debrecenben, a Sesztina Galériában

A Kossuth-díjas festőművész, Szentadrássy István képeiből rendezett kiállításon a vendégeket Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára köszöntötte a debreceni Sesztina Galériában, pénteken.

Átadták az Országos Onkológiai Intézet új sebészeti tömbjét

Az új épület egy megvalósult álom, amely a betegek gyógyulását fogja szolgálni – hangsúlyozta Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár az Országos Onkológiai Intézet (OOI) új tömbjének átadásán, melyen Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter is részt vett.

Közlemény az abortusztabletta engedélyezéséről

A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség és Szervezetfejlesztési Intézet Országos Gyógyszerészeti Intézet (GYEMSZI-OGYI) 2012. május 17-én regisztrálta az ún. abortusztablettát. A készítmény regisztrációja elkerülhetetlen EU-tagállami kötelezettség, a tagországok számára kötelezően betartandó Európai Gyógyszerkódex előírása szerint történt. Közlemény.

Szőcs Géza Limpopo című könyve megjelent horvátul

Horvát nyelven is megjelent Szőcs Géza író, költő, politikus Limpopo, avagy egy strucckisasszony naplója című regénye a Croatica-Nova Stvarnost kiadónál.

Az év múzeuma a Természettudományi és a Balatoni Múzeum

A 17. alkalommal megrendezett Múzeumok Majálisán Hammerstein Judit, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős helyettes államtitkára május 19-én átadta Az év múzeuma és Az év kiállítása díjakat a Magyar Nemzeti Múzeumban.

Ma 34-féle írásbeli érettségire kerül sor

Reggel 8 órától középszinten 16 idegen nyelvből, emelt szinten pedig 10 idegen nyelvből rendben megkezdődtek az írásbeli érettségi vizsgák. Rendkívüli eseményről nem érkezett bejelentés.

Délelőtt olasz nyelvből, délután pedig mozgóképkultúra és médiaismeret tárgyból, valamint drámából érettségiznek a diákok

Olasz nyelvből középszinten 131 helyszínen 498 vizsgázó, emelt szinten 22 helyszínen 365 vizsgázó tesz érettségi vizsgát.

Délelőtt francia nyelvől, délután filozófiából érettségiznek

Francia nyelvből középszinten 205 helyszínen 793 vizsgázó, emelt szinten 25 helyszínen 577 vizsgázó tesz érettségi vizsgát.

Középszintű informatikából, délelőtt ének-zenéből, valamint egyes művészeti tárgyakból vizsgáznak a diákok

Hétfő reggel 8 órától a középszintű informatika gyakorlati vizsgájára, míg 14 órától az ének-zene, valamint egyes művészeti tárgyak középszintű írásbeli érettségi vizsgájára kerül sor.

Családi és sporthétvége olimpikonokkal

Czene Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) sportpolitikáért felelős államtitkára fővédnökségével rendezik meg május 26-27. között a Splash Sportfesztivált az AquaWorldben

IX. Országos Sporttudományi Kongresszus Szegeden

Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) sportért felelős helyettes államtitkára is részt vesz a Magyar Sporttudományi Társasági által „SPORTTUDOMÁNY az EGÉSZSÉG és a TELJESÍTMÉNY SZOLGÁLATÁBAN” címmel rendezett három napos szakmai konferencia első két napján.

Nemzetközi tekeversenyt rendeznek Budapesten

A Budapesti Tekézők Szövetsége e hét végén rendezi meg a Kató Ferenc Emlékversenyt Czene Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportpolitikáért felelős államtitkára fővédnökségével.

A Speciális Olimpia résztvevőit köszöntötte Czene Attila

Minden ember, aki nem adja fel az álmai, tiszteletet érdemel – hangsúlyozta a sportért felelős államtitkár kedden, a Speciális Olimpia Magyar Sport Házában tartott díjátadóján.

Paralimpikonok a Hungaroringen

Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős helyettes államtitkára is részt vett a Paralimpiát népszerűsítő autós vezetéstechnikai programon.

Komoly elismerésben részesült Magyarország romastratégiája

Komoly elismerésben részesült hazánk Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégiája, a dokumentum megfelelően tükrözi a 2011-es soros uniós elnökség idején megfogalmazott és azóta teljesített célokat – derül ki az Európai Bizottság által ma kiadott, a nemzeti romaintegrációs stratégiákat értékelő közleményéből.

Jogszabálytervezet

Az egyes szociális tárgyú és egyéb kapcsolódó törvények módosításáról szóló kormány-előterjesztés

Jogszabálytervezet

A szerv- és szövetátültetésre, valamint -tárolásra vonatkozó rendelkezések végrehajtásáról szóló EMMI rendelet

Pályázatok

Tájékoztató a 2012/2013. tanévi köztársasági ösztöndíjról