Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. május 29., kedd

14.926 - Honvédelmi Minisztérium > Tovább kell fokozni erőfeszítéseinket

Feladó: Honvédelmi Minisztérium 

Dátum: 2012. május 29. 11:49
Tárgy: A HM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu

A HM heti hírlevele 2012-05-29
Tisztelt Olvasó!

A Honvédelmi Minisztérium hírlevelét olvassa, amelyet minden héten elküldünk Önnek. Ebben megtalálja az előző hét legfontosabb - a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség eseményeiről készített – híreit, tudósításait.

„Az igazi mester nem az, aki az ideális útra tanít, hanem aki több utat is megmutat a tanítványának, míg az végül rátalál arra az egyre, amelyik elvezeti a saját sorsához. És attól a pillanattól kezdve nem segíthet neki, hiszen a kihívásai egyéniek."
(Paulo Coelho)
Tartalmas, derűs hetet kíván a Tisztelt Olvasónak a szerkesztő!
Magyarország részt vállal a balti államok légvédelmének biztosításában

Három éven át évi félmillió dollárt ajánl fel Magyarország az afgán biztonsági erők finanszírozására - erősítette meg Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a NATO 25. csúcstalálkozóján, Chicagóban, ahol bejelentette azt is: Magyarország részt fog vállalni a balti államok légvédelmének biztosításában.

A hősök emléke legfontosabb örökségeink egyike

Mi, magyarok összetartozunk egyebek mellett azért is, mert voltak közös hőseink, akik harcoltak és meghaltak értünk – mondta a magyar hősök emlékünnepe alkalmából rendezett koszorúzási ünnepségen Hende Csaba honvédelmi miniszter május 27-én, a budapesti Hősök terén.

Tovább kell fokozni erőfeszítéseinket

Hosszú útra indulnak most, egy olyan küldetés teljesítésére, amely a legmesszebbmenőkig szolgálja nemzeti érdekeinket – mondta Hende Csaba. A honvédelmi miniszter Kaposváron, az MH Nemzeti Támogató Elem és az MH Logisztikai Mentorcsoport 5. afganisztáni váltásának kibocsátó ünnepségén búcsúzott dr. Benkő Tibor vezérezredessel, Honvéd Vezérkar főnökkel együtt a katonáktól.

Reformkori tárlattal bővült a Hadtörténeti Múzeum

Katonák  Hősök- Hagyomány és megújulás elmúlt heti programjai...

A technikai eszközöket meg lehet venni, a tudást azonban nem

Ha békében akarunk élni, készen kell állni annak megőrzésére- fogalmazott dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartott előadásában május 23-án, Budapesten.

Elkezdődött a „European Wind 2012” gyakorlat

Elkezdődött az idei év egyik legnagyobb nemzetközi kiképzése, a „European Wind 2012” elnevezésű gyakorlat az olaszországi Gemona del Friuliban. A kéthetes eseményen mintegy kettőszáznegyven magyar katona vesz részt. Közlemény.

Májusban a havas hegycsúcsok között

Immár ötödik alkalom 2007 óta, hogy a MH 86. Szolnok Helikopter Bázis gépszemélyzetei és műszaki kiszolgáló katonái magashegyi helikopter-kiképzésen vesznek részt Szlovéniában. Az idei része annak a felkészülési folyamatnak, amelynek célja, hogy az Afganisztánban szolgáló Mi-17 Légi Kiképzési Tanácsadó csoport jövőbeni váltása a gyakorlatban is felkészüljön a rájuk váró extrém körülményekre, azok közül is a magashegyi viszonyok közötti üzemeltetésre, repülésre.

Hivatásának él „Az Év Katonája”

A Magyar Honvédelem Napja alkalmából rendezett központi ünnepségen húszan vehették át az Év Katonája megtisztelő címet. Köztük volt Berecz Mihály főtörzsőrmester, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 62. Lövészzászlóalj katonája is. Interjú.

A Piros Hetes mindent visz

Afganisztánban a Magyar Honvédség Műveleti Tanácsadó és Összekötő Csoport (OMLT) tagjai méltóképpen ünnepelték a honvédelem napját. A OMLT-A 1.7 katonái számára nem csak a megemlékezés napja volt ez, hanem a héthónapos külszolgálat magasztos pillanatainak egyike, ezen a napon tartották a medálparádét is.