Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. május 25., péntek

14.913 - Magyarország Kormánya > A gazdasági válság megrengette a demokratikus európai intézményrendszert

Feladó: Magyarország Kormánya
Dátum: 2012. május 24. 17:44
Tárgy: Magyarország Kormányának Hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


Magyarország Kormányának Hírlevele 2012-05-24
A gazdasági válság megrengette a demokratikus európai intézményrendszert

A közelmúltbeli görögországi választások eredményei arra utalnak, hogy a nemzetközi gazdasági válság megrengette a demokratikus európai intézményrendszert is – fogalmazott Orbán Viktor.

Szervezeti átalakítás, megújult jogszabályi környezet és fejlesztések a vasúton

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egy, a jelenleginél jóval méretgazdaságosabb és költséghatékonyabb vállalati struktúra kialakítását tervezi a közösségi közlekedésben – hangsúlyozta Schváb Zoltán közlekedésért felelős helyettes államtitkár az V. Vasúti Tréninget megnyitó beszédében 2012. május 24-én, Budapesten. A már megkezdett vagy a közeljövőben induló vasútfejlesztési munkák összesített beruházási értéke meghaladja az 500 milliárd forintot.

A tények Magyarországról, avagy ami az Amnesty International jelentéséből kimaradt

A magyar kormány nem ért egyet az Amnesty International május 23-án bemutatott éves jelentésében Magyarországot érintő megállapításaival. A kormány álláspontja szerint Magyarország az elmúlt két évben jelentős lépéseket tett a jelentésben érintett és egyéb emberi jogi területeken is.

A nap képe

Az új épület egy megvalósult álom, amely a betegek gyógyulását fogja szolgálni – hangsúlyozta Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár az Országos Onkológiai Intézet (OOI) új tömbjének átadásán, melyen Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter is részt vett. (fotó: Botár Gergely)