Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. május 16., szerda

14.867 - II. Magyar Világtalálkozó 2012. július 1-je és 8-a között


Feladó: Magyar Világtalálkozó <media.mix@chello.hu>
Dátum: 2012. május 15. 21:20
Tárgy: MŰSOR-terv

A MAGYAR VILÁGTALÁLKOZÓ MŰSORA

 

2012. július 1-je és 8-a között a Panoráma Világklub-hálózat és számos szervezet társrendezésében és együttműködésével Budapesten és négy vidéki városban megrendezzük a II. Magyar Világtalálkozó-t.

 

    A rendezvénysorozaton az összmagyarság képviseletében a közélet, a kultúra, a tudomány, a művészet, a vallás, a szociális- és civilszféra, a sport és a gazdasági élet szereplői mutatkoznak be valamennyi korosztály számára a Kárpát-medencei és a távoli országokba szétszóratott magyarok és meghívott vendégeik részvételével. A nyolc nap, tizenkét helyszínének mintegy száz programjából minden korosztály kedvére válogathat – a Világtalálkozóra utazóknak a MÁV Start 50 százalékos utazási kedvezményt nyújt. A rendezvények zöme Budapest belvárosában zajlik: az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a SYMA Rendezvényközpont csarnokaiban, a Kálvin téri templomban, az Óbudai Egyetemen és a Stefánia Palotában. Vidéken: Balatonlellén, Fonyódon, Szegeden és Örkényben lesznek programok, valamint az országjáró kirándulások keretében - Magyarország több vidékére, városába is ellátogathatnak a résztvevők. A rendezvény folytatása a 2011-ben Balatonlellén megrendezett I. Magyar Világtalálkozónak.

   A rendezvény Ökumenikus Istentisztelettel kezdődik július 1-jén vasárnap Budapesten a Kálvin téri templomban és azzal is zárul július 8-án. Balatonlellén koszorúzásra kerül sor az I. Magyar Világtalálkozó tiszteletére készített Megmaradásunkért szobornál, valamint a Gyermekáldozatokért és a Gyermeki Jogokért Emlékműnél.

 

A Világtalálkozó célja

határokon átívelő kapcsolatteremtés és együttműködés egy fesztivál jellegű rendezvénysorozaton, a magyar identitás és értékvilág bemutatásával.

A Világtalálkozó üzenete

egy a nemzet, éljünk a világ bármely pontján, értékeinket, hagyományainkat őrizzük meg, gyarapítsuk és vigyük jó hírét szerte a nagyvilágba!


14.867 - II. Magyar Világtalálkozó 2012. július 1-je és 8-a között