Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. május 21., hétfő

14.882 - Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium > Gyorsul az örökbefogadás és az apai elismeréshez kapcsolódó ügyintézés

Feladó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Dátum: 2012. május 21. 13:20
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


A KIM heti hírlevele 2012-05-21
A kormányablakok az ügyintézés új kultúráját teremtették meg, a tisztelettudó, türelmes, professzionális munkát az állampolgári vélemények is tükrözik – nyilatkozta a közigazgatási és igazságügyi miniszter. Navracsics Tibor helyeselte, hogy a KIM-ből két államttikárság is átkerült az NEFMI-ből létrejött Emberi Erőforrás Minisztériumába.
Félidőben a kormány – Latorcai Csaba: minden adottá vált a civil szervezetek életének kiteljesedéséhez

Az elmúlt két esztendő legnagyobb eredménye a civil területen, hogy húsz évvel a rendszerváltás után elkészült a civiltörvény Magyarországon – mondta Latorcai Csaba nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár az MTI-nek adott értékelő interjújában.

Navracsics Tibor helyesli, hogy két államtitkársága átkerül az EMMI-hez

Szakmailag jó döntésnek tartja Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, hogy két államtitkárság – a nemzetiségekkel és a társadalmi felzárkózással foglalkozó – átkerül az általa vezetett Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól (KIM) az Emberi Erőforrások Minisztériumához (EMMI), amelynek új vezetője Balog Zoltán.

Gyorsul az örökbefogadás és az apai elismeréshez kapcsolódó ügyintézés

Egyszerűsödnek és életszerűbbek lesznek az örökbefogadáshoz és az apai elismeréshez kapcsolódó eljárások. A gyermekek érdekeit szem előtt tartva gyorsabban, kevesebb utánjárással lesznek intézhetőek az apai elismeréshez kapcsolódó eljárások.

A Nemzetpolitikai Államtitkárság nyilatkozata a pozsonyi eseményekkel kapcsolatban

A Nemzetpolitikai Államtitkárság megdöbbenéssel értesült arról a mai nap a sajtóban megjelent hírről, miszerint szlovák bőrfejűek szlovákiai magyar fiatalokat bántalmaztak Pozsony főterén, mert azok egymás között magyarul beszéltek.

Új korszak kezdődött a moldvai magyar oktatási program életében

Újabb egyeztetésre került sor 2012. május 11-én a budavári Magyarság Házában, ahol a Magyar Kormány részéről Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. illetékes képviselői, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének elnöke, Burus-Siklódi Botond, a moldvai magyar oktatási program megbízott koordinátora, Márton Attila, A Moldvai Magyar Oktatásért Alapítvány alapítójaként Petrás Róbert, valamint a Teleki László Alapítvány igazgatója, Diószegi László folytattak eszmecserét.

A jövő év végére már a Ludovika épületében működhet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem

A tervek szerint 2013 végére már az egykori Ludovika Akadémia épületében működhet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) központja, több tanszéke és könyvtára is. A 24 milliárd forintos beruházásra 4,5 milliárd forint költségvetési pénzt ad a kormány, a fennmaradó részt pedig az Európai Unió operatív programjaiból kívánják előteremteni – nyilatkozta az intézmény rektora az MTI-nek. A természettudományi múzeum kiállítóterülete a mostani helyén marad.

Megkezdődött az új Büntető Törvénykönyv parlamenti vitája

Kedden megkezdte az Országgyűlés az új Büntető Törvénykönyv tervezetének általános vitáját, amelyet jövő héten folytatnak. A tervezet hosszú előkészítő munka és szakmai egyeztetést követően került a parlament elé. A kormány nevében Répássy Róbert ismertette az új büntetőpolitikai koncepciót.

Francia-magyar területi közigazgatási konferencia Budapesten

A fővárosi és megyei kormányhivatalok működéséhez kapcsolódó szervezetfejlesztési projekt keretében 2012. május 17-18-án a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM), a Francia Köztársaság Belügyminisztériumával és a Francia – Magyar Kezdeményezések Egyesületével együttműködve konferenciát szervezett.

Nyeregszemle Ópusztaszeren – Családi lovas hétvége

Horváth László, a Kincsem – Nemzeti Lovas Program végrehajtásáért felelős miniszterelnöki megbízott ezúton tolmácsolja meghívását minden a lovakat szerető gyermeknek és felnőttnek a hétvégi Ópusztaszeren rendezett Nyeregszemlére.

A jó állam arca a kormányablak

A “Jó Állam” alapjai a kiszámíthatóság, az egyszerűség és a hatékonyság – hangsúlyozta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter szekszárdi látogatásán pénteken.