Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. május 22., kedd

14.908 - Magyarország Kormánya > Európai szinten is példaértékű a magyar közbeszerzési szabályozás

Feladó: Magyarország Kormánya
Dátum: 2012. május 22. 16:08
Tárgy: Magyarország Kormányának Hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


Magyarország Kormányának Hírlevele 2012-05-22
Magyarország részt vállal a balti államok légvédelmének biztosításában

Három éven át évi félmillió dollárt ajánl fel Magyarország az afgán biztonsági erők finanszírozására - erősítette meg Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a NATO 25. csúcstalálkozóján, Chicagóban, ahol bejelentette azt is: Magyarország részt fog vállalni a balti államok légvédelmének biztosításában.

Európai szinten is példaértékű a magyar közbeszerzési szabályozás

Az új közbeszerzési törvényben megjelenő újítások számos esetben párhuzamosak a készülő uniós irányelvek célkitűzéseivel, tehát egy előremutató, EU-konform szabályozás született, ami nemzetközi viszonylatban is példaértékű - hangsúlyozta Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkára a Közbeszerzési Hatóság budapesti konferenciájának megnyitóján.

Az ország gabonaellátása biztosított a jelenlegi terméskilátások alapján

Elegendő kenyér- és takarmánygabonája lesz az országnak a csapadékszegény időjárás ellenére. A növények állapotán folyamatosan javít a frissen érkezett csapadék - mondta Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár a Gabona Termékpálya Bizottság ülését követő sajtótájékoztatón. Az őszi vetésű növényeknél közepes, a tavaszi vetésűeknél jó termés várható a mostani kilátások alapján.

A nap képe

Az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottsága, valamint gazdasági bizottsága kedden meghallgatta a politikust, és támogatták tárca nélküli miniszterré történő kinevezését. (fotó: Pelsőczy Csaba)