Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. május 29., kedd

14.928 - A Fidesz a Parlament falai közt akarja elkenni az oligarcha-ügyeket - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Gyöngyösi Márton.

www.nemzetihirhalo.hu *************

Cinikus színjáték folyik oligarcha-ügyben 
2012, május 23 - 15:06 BG - barikad.hu 

A Fidesz a Parlament falai közt akarja elkenni az oligarcha-ügyeket - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Gyöngyösi Márton. 

gyöngyösi mártonA jobbikos országgyűlési képviselő "cinikus és méltatlan kutyakomédiának" nevezte Kövér László döntését, melynek értelmében az oligarcha-bizottság felállítását kezdeményező javaslatot az Országgyűlés Alkotmányügyi bizottságához utalta, hogy "az vizsgálja meg" a javaslatot. A politikus szerint a Fidesz a Parlament falai között igyekszik elmaszatolni az ügyet. 

Gyöngyösi rámutatott: súlyos ellentmondás feszül a kormánypártok mostani és ellenzékben megfogalmazott véleménye között. A balliberális kormányok idején a Fidesz-KDNP számos hasonló kérdésben kezdeményezte vizsgálóbizottság létrehozását. A honatya példaként megemlítette a sávolyi motorversenypálya, a Sukoró-botrány, a Centrum Parkoló Kft. és a kormányzati negyed kérdését vizsgáló testületek felállítását. Most azt mondják: tegyünk feljelentést, ha törvénytelenségről tudunk, ám ellenzékben még nem elégedtek meg ennyivel. 

Hozzátette: már ebben a ciklusban is több hasonló vizsgálóbizottságot hívtak életre, például a Malév, vagy a magyar cukoripar privatizációjának ügyét górcső alá vevő testületet. 

A Tocsik-ügyet is elkenték volna 

simicskaGyöngyösi hangsúlyozta: az oligarcha-bizottság felállítását közelmúlt tanúlságai is indokolják, hiszen az "olajgate", vagy a Tocsik-ügy is eltussolható lehetett volna, ha nem az Országgyűlés vizsgálódik ezekben az ügyekben. 

A honatya aláhúzta: a bizottság a Közgép állami megrendelései mellet a földügyeket is vizsgálná. 

Ráégett a korrupció 

Emlékeztetett: a sajtóban nyilvánosságra került, hogy a Közgép már a közbeszerzési piac egyötödére tette rá a kezét. A politikus "roppant kellemetlennek" nevezte, hogy Ángyán József lemondott agrár államtitkár több interjúban is a Fideszhez közeli "zöld bárókról" beszélt. A politikus úgy véli, a korrupció gyanúja most már "ráégett" a Fideszre, s nekik is érdekük volna a kérdéses ügyek tisztázása. 

Ha a Fidesz-KDNP visszaélve kétharmados többségével valóban leszavazza a bizottság felállítását, az "árulkodó jele" lesz a "kormánypártok demokráciához való viszonyának" - szögezte le. A Jobbik azonban kész az "utcai politizálás különböző eszközeivel" is nyomást gyakorolni a kormányra, s ha kell, akár az államfőhöz is fordul az ügyben.