Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. május 29., kedd

14.927 - Hatszáz millió a kormány és a versenyszféra konzultációs fórumára

** www.nemzetihirhalo.hu *************

Hatszáz millió a kormány és a versenyszféra konzultációs fórumára 
- avagy hatszáz millió a szabad rablás biztosítására! 
2012. május 23., 08:29 (MTI-fidesz.hu
    
Hatszázmillió forintot csoportosított át a kabinet a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szánt összegből, hogy biztosítsa a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fórumának működését. 
Az új testület feladatainak ellátásához szükséges pénz átcsoportosításáról szóló kormányhatározat a keddi Magyar Közlönyben jelent meg. 
A kormány, illetve a munkaadói és a munkavállalói szervezetek képviselőiből álló egyeztető fórum február végén alakult meg. A létrehozásáról és az ügyrendjéről szóló megállapodást Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) főtitkára, Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) alelnöke, Zs. Szőke Zoltán, az ÁFEOSZ-Coop Szövetség elnöke, Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke, Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke, valamint Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) elnöke írta alá. 
    
Az államtitkár akkor hangsúlyozta, hogy a versenyszférában létrejött egyeztető fórum a társadalmi párbeszéd új formája, nem csorbítja a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) feladat- és hatáskörét. Az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége viszont kifogásolta, hogy a szakszervezeti konföderációk közül csak a kormány által kiválasztottak lettek tagjai a testületnek