Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. május 21., hétfő

14.888 - A VOSZ KMRSZ Agrárszekció fontos közleménye

Feladó: VOSZ KMRSZ Hírlevél
Dátum: 2012. május 21. 0:13
Tárgy: VOSZ KMRSZ Hírlevél 2012/05/21
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>

vosz-kmrsz_hirlevel.jpg

        

 

 

 

 

1hirlevelfejlec_20120521.jpg       


Tisztelt Kutasi József !

nevnap_11.jpgSok szeretettel köszöntjük:  Konstantin, Júlia, Rita, Dezső, Eliza, Eszter, Orbán, Evelin, Fülöp, Hella nevű olvasóinkat.            
     
          Boldog Névnapot kíván a VOSZ KMRSZ!


 


A VOSZ KMRSZ Agrárszekció fontos közleménye agrar_logo.jpg

                                           Magyar Agrárkamara felhívása a
                                             bannerre kattintva letölthető>>>

A VOSZ Közép-magyarországi Regionális Szervezete valamint a Magyar Agrárkamara együttműködési megállapodása alapján tájékoztatom Önt, hogy a módosított 1993. évi II. törvény 12/F §-a értelmében az osztatlan termőföld tulajdonnal rendelkező földtulajdonosoknak 2012. június 1-ig lehet kérni az illetékes földhivatalnál a földterületük megosztását oly módon, hogy a megosztás minden költségét az állam viseli.

Az osztatlan közös tulajdon megosztása 2012. június 1-ig kezdeményezhető állami költségvállalás mellett

Még nem késő az egyszerű eljárás keretében kezdeményezni (kérelmet benyújtani) a részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös ingatlantulajdon megosztását (a saját tulajdon kimérését) a körzeti földhivataloknál.

A fenti határidőt követően, már csak a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. tv alapján szüntethető meg az osztatlan közös ingatlantulajdon. Ebben az esetben költségesebb és összetettebb eljárásra lehet számítani.

A június 1-ig kezdeményezett a földkiadási eljárás eredményeként létrejött osztatlan közös tulajdon megosztása a módosított 1993. évi II. törvény alapján történik.


A kérelmet  (egyedi kérelem, több tulajdonos együttes kérelme) lehet benyújtani, amelynél minden egyes helyrajzi számhoz külön kérelmet kell kitölteni. A kérelmeket a tulajdonhoz kapcsolódó illetékes földhivatalok részére kell eljuttatni.

Rövid tájékoztató a részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének [a továbbiakban: megszüntetés] egyes kérdéseiről.  Bővebb információ

Óvatosan az adómentes egészségügyi (betegség)biztosításokkal! 

Óvatosan az adómentes egészségügyi ( betegség)biztosításokkal!
Nem mind az, aminek látszik, illetve legyen olyan, mely megfelel a törvény pontos előírásainak. Ha nem, akkor a munkáltató és a dolgozó is könnyen pórul járhat és fizetheti a béren kívüli juttatások adóját!
 
Részletes tájékoztatót tett közzé a NAV e témában az elmúlt napokban

Mikrovállalkozások létrehozása és fejlesztése kistelepüléseken

A támogatás célja a vidéki térségekben új mikrovállalkozások létrehozásának, illetve működő mikrovállalkozások beruházásainak, műszaki-technológiai fejlesztésének támogatása által a vállalkozói aktivitás, a versenyképesség, az innovációs képesség ösztönzése, munkahelyek megtartása és újak létrehozása, valamint a gazdasági szerkezet fejlesztése.
 

A pályázók köre: 5000 fő alatti vagy 100 fő/km2 alatti lélekszámú településen működő, vagy akár most induló mikrovállalkozás illetve az a természetes személy, aki vállalja, hogy a támogatás megítélését követõen az elsõ kifizetési kérelem benyújtásának idõpontjáig egyéni vállalkozóként nyilvántartásba veteti magát és tevékenységét.

Támogatható tevékenységek, eszközök és az elszámolható költségek:a fejleszteni kívánt tevékenységhez kötődő eszközök beszerzése; eszközként elszámolható kiadás a vállalkozás támogatható tevékenységét közvetlenül szolgáló szoftver licencek ellenértéke; a gazdasági tevékenységgel érintett épülethez, épületrészhez tartozó, a fejlesztési tevékenységhez    kapcsolódó építési munka, új épület kialakítása; gazdasági tevékenységgel érintett épülethez vagy épületrészhez kapcsolódó kisléptékű  infrastruktúra-fejlesztés; minőségbiztosítási és környezetirányítási rendszer, szabvány bevezetése

A támogatás mértéke
:hátrányos helyzetű területen megvalósuló fejlesztés esetén az összes elszámolható kiadás 65%-aegyéb területen megvalósuló fejlesztés esetén az összes elszámolható kiadás 60%-a; Minimum 1 millió – maximum 35 millió forint támogatás igényelhető

Pályázatírás költsége nem elszámolható, de a sikerdíj helyett projektmenedzselés címén VÁRHATÓAN bizonyos összeg elszámolható. Üzleti terv / pénzügyi terv benyújtása kötelező (elkészítését vállaljuk) a pályázattal együtt.

Benyújtási határidő: 2012. június 1 - július 30. 

FONTOS! Mivel kistelepülésekről van szó, vagyis ellenőrizni kell a településjegyzékben a települést, ezért jelezzék ezt telefonon vagy e-mailben. Ha szerepel, akkor a géptípusokat és a VTSZ számokat (6-8 jegyű) kérném megadni, hogy ellenőrizzem, benne van-e a gépkatalógusban.  Ha a gépkatalógusban nem szerepel a gép, akkor a mûszaki leírás és a Kiíró Szervezettel történő egyeztetést követően talán pályázható lesz. Minden esetben előértékelés, előminősítés szükséges, sőt le is pontozzuk a projektet az adott értékek alapján. Az előminősítés tanácsadás keretén belül történik, időpont egyeztetés alapjánAdatlap

A tanácsadás díja: 15 000 Ft + ÁFA, melyet pályázás esetén beszámítunk a díjakba !Időtartam: 1-1 ½ óra.

Bővíteni szeretné exportját?

Jelentkezzen a KKV AKADÉMIÁRA!

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal külpiaci jelenlétet fejlesztő tanfolyamot szervez a MOL Nyrt. támogatásával. A tanfolyam 6 napos, 2012. május – június során kerül megrendezésre, háromszor kétnapos bontásban, vidéki helyszínen.

Vállalkozása versenyképességének javítását célzó, átfogó, hagyományteremtő menedzsmentképzést indít a Nemzeti Külgazdasági Hivatal a MOL Nyrt. támogatásával. A tematika külpiac orientált, olyan témákkal, mint a változásmenedzsment, összefogás, innováció, finanszírozási kérdések és nemzetköziesedés.  Bővebben     
Jelentkezési lap

400 üzleti tárgyalás egy nap alatt
Éppen Ön ne lenne ott?

2012. május 31-én, Budapesten újra az üzleti kapcsolatépítésé a főszerep!
Immáron 25. alkalommal kerül megrendezésre az Üzleti Randi Találkozó!
Több mint 40 iparágból és 13 megyéből jelentkeztek azok a vállalkozások, akik új üzleti kapcsolataik gazdagításával hatékonyabbá szeretnék tenni értékesítésüket, hogy ez által könnyebben elérjék üzleti céljaikat! A beszállítói fórumon Ön is tárgyalhat a Medikémia Zrt., a Masterplast Zrt. Első Beton Kft., és a  Roland Divatház Zrt. egy-egy vezető beosztású képviselőjével beszállítói lehetőségekről is!

Le ne maradjon, a jelentkezési határidő május 23.!

Nézze meg, hogyan profitálhat ebből a napból!

Magyar Közbeszerzési Intézet Hírleveléből 

Zöld beszerzés Magyarországon - a BUYSMART+ konferencia

Időpont: 2012. május 31.
Helyszín: Budapest, 1051 Nádor u 32.  

A Energiaklub – a Magyar Közbeszerzési Intézet közreműködésével - ezzel a konferenciával indítja el a BUYSMART+ nemzetközi, zöld beszerzést népszerűsítő projektet Magyarországon.  
Bővebben

Értékhatártól függően mentes a közbeszerzés alól az Erzsébet-utalvány beszerzése. A közelmúltban a közigazgatási szervek vonatkozásában számos problémát okozott az Erzsébet-utalvány beszerzése. A 27/2012. (V.10.) Kim rendelet értelmében az utalvány formájában nyújtott juttatás során a juttató a kibocsátótóval szolgáltatási szerződést köt, amelyben a kibocsátó vállalja az utalvány biztosításához és felhasználásához szükséges szolgáltatások nyújtását. A szolgáltatás kiterjed az utalvány kibocsátására, az utalványok fedezetéül szolgáló juttatási összeg kezelésére és az elfogadóhelyekkel történő elszámolás elvégzésére, amelynek ellenértékeként szolgáltatási díj köthető ki. A juttató által fizetendő szolgáltatási díj mellett a kibocsátó az elfogadóhelyekkel kötött szerződésekben beváltási jutalék fizetését is kikötheti. Minderre figyelemmel tehát az Erzsébet-utalvány beszerzése szolgáltatás megrendelésnek minősül, amelynek értékébe nem számít bele magának az utalványnak az értéke, hanem csak a kapcsolódó szolgáltatásé. így gyakor latilag a beszerzés értéke várhatóan nem éri majd el a közbeszerzési értékhatárokat.

Meghívó

Pénzre van szüksége? Mi minden lehetőséget összegyűjtöttünk - konferencia hitelekről, támogatásokról, pályázatokról

Látványos mennyiségű és fajtájú támogatott, és vissza nem térítendő hitel és pályázati források között válogathatnak a mikro- és kisvállalkozások. Számos intézmény nyújt számukra finanszírozási segítséget, ahhoz kapcsolódó szolgáltatást. 
A konferencia egybegyűjtötte az mkv-k számára elérhető finanszírozási segítségeket, melyeket a kormány, az EU-s pályázatok, a bankok, az érdekképviseleti szervezetek és egyéb intézmények nyújtanak. Az igénybe vehető finanszírozási formákról, azokhoz jutás feltételeiről tájékozódhatnak, konzultálhatnak a szakértőkkel a konferencián résztvevők. Meghívó


Időpont: 2012. június 4. (hétfő)
Helyszín: BKIK Székház (I. kerület, Krisztina krt. 99.)


ANDREAS WELLNESS és BORHÁZ PANZIÓ ajánlata

Badacsonytördemic
Jáger András
Tel: 87/433108   20/9912029
E-mail: 
andreaspanzio@t-online.hu  
Web oldal: 
www.badacsony-szallas.hu

PONGRÁC, SZERVÁC, BONIFÁC, IVÓ-NAPI MULATSÁGOK  2010. május 14-16.
Máj. 14
:  Érkezés, szobák elfoglalása, üdvözlő ital. Ismerkedés a környékkel. Vacsora a Panzió éttermében.
Máj. 15:  Reggeli után hajókirándulás a Balatonon. Badacsonyi séta, látogatás egy  badacsonyi borospincében. Délután megismerkedünk a Fagyos szentekkel. Este: vacsora a szálláshelyen, majd borozónkban borkóstoló-ismertető a híres badacsonyi nedűből. 
BORGENERÁLIS AVATÁS !!!!!!!!!!!!!!!!                                     
Máj. 16:  Reggelit követően délelőtt szabad program. Fakultatív lehetőségként ajánljuk: Keszthely/ Festetics-kastély, Georgikon, Balatonederics/ Afrika Múzeum, Hévíz/ termálfürdő    
A program ára: 22.900.- Ft/fő (mely tartalmazza a 2 éjszakai szállást, ellátást és a szervezett programokat)
 
PÜNKÖSDI BORTÚRÁK   2010. május 21 - június 24.                                      
Máj. 21: Érkezés, szobák elfoglalása, vacsora. 
Máj. 22: Délelőtt megnézzük az Afrika Múzeumot. Ebéd után kényeztető pihenés wellness szalonunkban. Este csendes falusi borozgatás beszélgetés.
Máj. 23: Reggeli, délelőtt kirándulás Szigligetre, séta a várhoz és az Ó-faluban, majd borkóstoló a  Günts pincében. Ebéd a panzióban. Délután lovas kocsizás a Vulkánok völgyében. Este:  ünnepi vacsora-aperitiffel, négyfogásos ételsorral, zenével. Májusfa kitáncolása!!!
Máj. 24: Pünkösd másnap: Reggeli után fakultatív programként Badacsony sétát ajánlunk.
A program ára:  24500.- Ft/fő  (tartalmazza a 3 éjszakai szállást, étkezéseket, a  szervezett programokat.)

Zöldtech hirlevél * 2012.05.16.

Megújuló energiaforrásokról mindenkinek