Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. május 29., kedd

14.931 - SAJTÓKÖZLEMÉNY a CET Leányfalun megtartott munkaértekezletének záróközleménye

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

SAJTÓKÖZLEMÉNY 
a CET Leányfalun megtartott munkaértekezletének záróközleménye

A Civil Együttműködési Tanácskozás 2012. május 24-25-én Leányfalun megtartotta szervezetépítő és működésének jövőjét formáló 2 napos munkaértekezletét. 

A Kárpát-medence egészét képviselő tagszervezetek vezetői megállapították, hogy a CET az elmúlt időszakban a nemzet összetartozását eredményesen szorgalmazta. 
Ma már számba vehetően is világossá vált, hogy eredményesen működik Európa egyik legnagyobb alulról szerveződött civil közössége. 

A csatlakozók egybehangzó javaslatának eleget téve a CET a szervezetek egyetemes szövetségévé kíván alakulni, ezzel megteremtve jogi személyiségét. 

Döntés született arról, hogy közösségünk felkéri az illetékeseket, vizsgálják meg a köztestületté alakításunk lehetőségét, ezzel garantálva a magyar civil társadalom intézményes keretek közötti nemzetszolgálatát. 

A CET tagjai, ideológiai érdekektől függetlenül, a nemzetépítő kormányzati munka támogatásában és a politika civil kontrolljában érdekeltek. A csatlakozott szervezetek mögött álló több százezres közösségünk álláspontja, amit magyar alkotmány is megerősít, hogy az egyéni szabadságjogok csakis a közösségekben valósulhatnak meg. 

A CET a Békemenet Egyesület és a Munkástanácsok Országos Szövetsége társulásával, valamint a Patrióta Európa Mozgalom kiteljesítésével olyan közösséggé vált, ahol a résztvevők a keresztény kultúra hagyományaira támaszkodva képviselni tudják a Kárpát-medencei civileket, munkavállalókat, vállalkozókat, egyházi civil szervezeteket, a tudományok képviselőit és nem utolsó sorban, a kisebbségi érdekek védelmét. 

Nemzeti összefogással célunk a társadalom és a gazdaság megerősítése, identitásunk megőrzésével, a magyarság létszámának növelésével. 

Egyenrangú nemzetként építői kívánunk lenni egy megújuló Európai Uniónak. Tenni kívánjuk ezt párt elfogultságoktól mentes, egészséges szellemű patriotizmussal. 

Leányfalu, 2012. május 

CET elnökség nevében: 
Dr. Csizmadia László elnök