Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. július 6., péntek

15.169 - Magyarország Kormánya > Általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a vidékfejlesztési miniszter 2012. július 5-étől átmeneti időre.


 

From: Magyarország Kormánya
Sent: Thursday, July 05, 2012 7:33 PM
To: jozsef@kutasi.eu
Subject: Magyarország Kormányának Hírlevele

 

Magyarország Kormányának Hírlevele

2012-07-05

Soltész Miklós: elfogadhatatlan egy náci tömeggyilkos tetteihez hasonlítani a felülvizsgálatot

Soltész Miklós szociális államtitkár szerint felháborító és elfogadhatatlan, hogy Korózs Lajos szocialista politikus egy náci tömeggyilkos tetteihez hasonlította a fogyatékos, megváltozott munkaképességű emberek egészségi állapotának komplex felülvizsgálatát.

Országos tűzgyújtási tilalom

Általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a vidékfejlesztési miniszter 2012. július 5-étől átmeneti időre.

Gyorsjelentés az államháztartásról - 2012. június

2012. június hónapjában az államháztartás központi alrendszerének hiánya 173,6 milliárd forintban alakult. Ezen belül a központi költségvetés 188,6 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai közel 1,0 milliárd forintos deficittel, az elkülönített állami pénzalapok pedig 16,0 milliárd forintos szufficittel zártak. 2011. június hónapjában az államháztartás központi alrendszerének hiánya 310,4 milliárd forint volt.

Újabb antikorrupciós lépés: Magyarország csatlakozni kíván a Nyílt Kormányzati Együttműködéshez

A kormányzati antikorrupciós program részeként Magyarország csatlakozik a nemzetközi együttműködés keretében születetett, már több mint ötven országban működő Nyílt Kormányzati Együttműködéshez (Open Government Partnershiphez). és ezzel számos további vállalást tesz a korrupció elleni küzdelemre, a nyilvánosabban működő közigazgatás megvalósítására. A csatlakozási szándékot Navracsics Tibor, közigazgatási és igazságügyi miniszter még júliusban eljuttatja a szervezethez.

Már hosszabb lenne, de elmarad a hétvégi kamionstop

Az előírások szerint július első szombatjától lép életbe és augusztus végéig tart a nehéz tehergépjárművek meghosszabbított forgalomkorlátozása. A nyári kamionstop az általános szabály alapján szombaton este 22 óra helyett már délután 15 órakor elkezdődik. A hőségriasztás miatt azonban a szakminiszterek a következő hétvégére felfüggesztették a korlátozást.