Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. július 20., péntek

15.204 - Nemzeti Fejlesztési Minisztérium


Feladó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Dátum: 2012. július 12. 12:08
Tárgy: A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele 2012-07-12
Egyeztetett lépésekkel az alkalmazkodás útján

A klímaváltozás kihívásaival kapcsolatos megelőző intézkedések és alkalmazkodási válaszlépések szükségességét szem előtt tartva továbbra is cél a tagállami tervek és intézkedések összehangolása, az alkalmazkodási intézkedések hazai stratégiai megalapozása.

Magyarország követendő példa

2012. július 11-én az állami támogatásokra vonatkozó európai szabályozás reformjával foglalkozó stratégiai tanácskozáson vett részt Brüsszelben Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkára.

Költségvetési forrásból állítottak helyre több útszakaszt Komárom-Esztergom megyében

Az Esztergom – Dobogókő összekötő út költségvetési forrásból helyreállított szakaszait adták át 2012. július 11-én, Pilisszentléleken. Az ünnepélyes rendezvényen köszöntőt mondott Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára.

Közösségi forrás és magántőke is segítheti az alkalmazkodást az éghajlatváltozáshoz

A klímaváltozáshoz való alkalmazkodás kihívásairól, az intézkedések finanszírozásának lehetőségeiről tárgyaltak a tagállami környezetvédelmi miniszterek a ciprusi soros elnökség kezdeményezésére 2012. július 7-8-án, Nicosiában. Az informális találkozó klímapolitikai részén a Kovács Pál klíma- és energiaügyért felelős államtitkár által vezetett küldöttség képviselte Magyarországot.

Jeles magyarok bélyegeken

A Magyar Posta négy jeles magyar személyiség születésének centenáriumát köszönti újdonságával. Az Örkény Istvánt, Solti Györgyöt, Ottlik Gézát és dr. Szentágothai Jánost ábrázoló bélyegkisív, valamint a hozzá tartozó boríték és bélyegző Dudás László grafikusművész alkotása.