Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. július 8., vasárnap

15.195 - Rokkantak szolidaritása Emma nénivel és unokájával > Szeged-Budapest, 2012. július 8. vasárnap

From: Endre Simó [mailto:szocialisforum@gmail.com]
Sent: Sunday, July 08, 2012 9:04 AM
To: Kutasi József Antal
Subject: Rokkantak szolidaritás kilakoltatott társukkal

Rokkantak szolidaritása Emma nénivel és unokájával

Szeged-Budapest, 2012. július 8. vasárnap

Szolidaritásáról biztosította a XV. kerületben hétfőn kilakoltatott amputált lábú 68 éves asszonyt és 15 éves unokáját az Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért csoport. A közösség együttérzését fejezte ki a kilakoltatását követően kórházba került Nagy Lajosnénak (Emma néninek), és elítélte azokat a cselekményeket, melyekkel a hatóságok előidézték a tragikus helyzetet – adta hírül a Magyar Szociális Fórum vasárnap a rokkantak közösségének közleménye alapján.

     „Tiltakozunk és mélységesen elítéljük ezeket az intézkedéseket, védtelen, kiszolgáltatott emberekkel szemben! Gyanítjuk, hogy a rokkantakra és az elesettekre a jövőben, egyre gyakrabban ez a sors vár. A rokkantak élethelyzete, szinte vonzza a reménytelen jövőképet. Ennek tudatában ébredni kellene az egész társadalomnak! Nem szabad elmenni közönnyel ezek mellett az esetek és a rokkantak sorsa mellett! Egy cseppnyi emberséggel el lehetne kerülni ezeket a traumákat, tragédiákat” – írják.

     Az Összefogás a korhatár alatti rokkantan emberi jogaiért csoport szerint a keresztény értékrendekre hivatkozó kormány, törvényalkotók és végrehajtók, közönnyel szemlélik a rokkantak és az elesettek sorsát. Törvénybe iktatták számukra a nélkülözést! Arra kérik embertársaikat, hogy gondolkozzanak el, mi megy végbe az országban, és húzzák be a vészféket, míg nem késő. „Meg kell állítani a rokkantakat szállító halálvonatot!” – áll az Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért csoport vasárnap kiadott közleményében.+++

 (A nyilatkozat teljes szövege a www.mszfsz.hu oldalon olvasható.)

Kiadta: MSZF SZK
+36 30 5927371
www.mszfszk.hu