Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. július 20., péntek

15.208 - Honvédelmi Minisztérium


Feladó: Honvédelmi Minisztérium
Dátum: 2012. július 18. 17:01
Tárgy: A HM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


HM hírlevél 2012-07-18
Tisztelt Olvasó!

A Honvédelmi Minisztérium hírlevelét olvassa, amelyet minden héten elküldünk Önnek. Ebben megtalálja a korábbi időszak legfontosabb - a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség eseményeiről készített – híreit, tudósításait.
„A lehetetlen nem tény, hanem vélemény”
(Muhammad Ali)
Tartalmas, derűs hetet, jó pihenést kíván a szerkesztő a Tisztelt Olvasónak!

A Magyar Honvédségnek mindig szüksége van kitűnő altisztekre

A haderő az altisztekre támaszkodik, az altisztek tartják egyben és viszik a hátukon – mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter július 7-én Budapesten, az altisztek eskütételén.

Az aktuális feladatokról volt szó a vezetői értekezleten

A Honvéd Vezérkar főnök negyedéves vezetői értekezletét tartotta meg július 10-én az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Petőfi úti laktanyájában. Az eseményen jelen volt Hende Csaba honvédelmi miniszter.

Életmentés Afganisztánban

Az Afganisztánban állomásozó MH Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) parancsnokát 18 óra 30 perckor Baghlan tartomány rendőrfőnök-helyettese értesítette, hogy Pol-e Khumri városban – a tábortól 2,5 km-re – a fő közlekedési útvonalon egy tartálykocsira mágneses, házilag készített robbanóeszközt (IED) erősítettek. Közlemény.

Értékteremtő táborozás Zalaváron

Szimbolikus értelemben egy kis magot ültetnek el a gyermekek lelkében a tábor szervezői, amely az értékek mentén a szemléletüket változtatja meg- hangsúlyozta dr. Simicskó István Zalaváron. A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a katonacsaládok gyermekeinek táborozására látogatott el július 11-én.

Az Úszó Erőd résztvevője volt az idei Balaton-átúszásnak is
A táv teljesítve

A Magyar Honvédség segítsége és közreműködése nélkül nem lehetett volna ennyire színvonalasan megrendezni a 30. Balaton-átúszást – nyilatkozta Fodor Lajos, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára július 7-én, szombaton Révfülöpön.

Tíz éves a Szent László század

Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepelte június 29-én - a lövészek napjához kapcsolódva - az MH Ludovika Zászlóalj Szent László százada, amely a Hallgatói Tagozat idején kapott nevet viszi tovább.

A századik…

Szerződést kötött Hajdú-Bihar megye századik műveleti tartalékosa: Erdős László a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar másodéves környezettan szakos hallgatója, Hajdúböszörmény polgára.

Újabb változások a civil-katonai együttműködésben

A civil-katonai együttműködés „beégett” a modernkori műveletek, harcászati eljárások közé és a következő változások tovább erősítik a biztonságos elfogadó, támogató attitűd kialakítását a műveleti környezetben – hangsúlyozta Domján László vezérőrnagy az MH Civil-Katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ ünnepi állománygyűléséen július 9-én, hétfőn.

Siker a légibemutatón

A Magyar Honvédség repülőgépei július 5-én indultak el a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisról az angliai Fairfordba. Európa legnagyobb katonai légibemutatójára gyűltek össze itt a kontinens és számos tengeren túli ország vadászgépei, forgószárnyasai és kötelékei a hétvégén….

Eredményes bemutatkozás a fesztiválon

Nagy sikere volt a Seregnyi lehetőség információs pontnak az egyetemisták és főiskolások fesztiválján, az EFOTT-on, Velencén.