Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. július 7., szombat

15.187 - Így láttam. Barátsággal: Barha Szabó József (mandinka)

From: mandinka bt [mailto:mandinka.bt@chello.hu]
Sent: Friday, July 06, 2012 10:00 AM
To: Kutasi József Antal
Subject:! Parlament: békében és békétlenségben, de elfogadták

 

Így láttam. Barátsággal: Barha Szabó József (mandinka)  

 

·  Röpködnek a milliárdok

·  Eddig 316 módosító indítvány érkezett a 2013-as büdzsé tervezetéhez. Ebből 288-at a Jobbik és az LMP jegyez. Az MSZP bojkottál, „elvi megfontolásból” nem nyújtott be egyetlen egyet sem. Simor András szerint értelmezhetetlen, veszélyes és jogellenes a tranzakciós adó kiterjesztése az MNB-re. Kezdeményezték a Nemzeti Bank Felügyelőbizottságának rendkívüli összehívását. Kormánypárti jóslat: a tervezett 1,6 százalék helyett akár 2 százalékkal is növekedhet jövőre a bruttó hazai termék a munka világát érintő, tehercsökkentő csomagnak köszönhetően.

 

Híres ügy lett. Hazai pártok, politikusok verték félre a harangokat pótló sajtót fél Európában, s még azon is túl. Nem hiába. Megvédték! A strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bírósága elmarasztalta szép hazánkat, hangsúlyozván: a véleménynyilvánítás szabadságának túlzott korlátozásának tekintendő a vörös csillaggal kapcsolatos magyarországi tilalom, mert az kiterjed olyan tevékenységre és eszmékre is, amelyek az európai egyezmény 10. cikke által védett körbe esnek.

 

Eddig 316 módosító indítvány érkezett a 2013-as büdzsé tervezetéhez. Ebből 288-at a Jobbik és az LMP jegyez. Az MSZP bojkottál, „elvi megfontolásból” nem nyújtott be egyetlen egyet sem. Simor András szerint értelmezhetetlen, veszélyes és jogellenes a tranzakciós adó kiterjesztése az MNB-re. Kezdeményezték a Nemzeti Bank Felügyelőbizottságának rendkívüli összehívását. Kormánypárti jóslat: a tervezett 1,6 százalék helyett akár 2 százalékkal is növekedhet jövőre a bruttó hazai termék a munka világát érintő, tehercsökkentő csomagnak köszönhetően.

 

Országgyűlés: A különbözőség gyönyörködtet!

Országgyűlés: A különbözőség gyönyörködtet!

„Márpedig az állam megtartja, amit ígér. Ha pénzt ígér, azt is megtartja.” Meddig tűrik az állami földeken a fideszes haverok szabadrablását? Mi lesz a megyei múzeumokkal? Mit tesz az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság azért, hogy gondtalanul teljen a nyár? Ami millióknak rémálom, az a néhány száz fideszesnek tényleg tündérmese? Jogos félelem, vagy jogos védelem?

 

 

Hosszú órákon át szavaztak a képviselők a sorra érkező törvényekről, törvénymódosításokról. Nyolc kapott véglegesen zöld utat.

 

Parlamenti kérdez-felelek: Teher alatt nő a pálma! Módosulnak-e a SZÉP-kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályai? Valóban el kívánják népteleníteni Békés megyét? Mit tervez a tárca lépni, amennyiben az új állami mobilszolgáltató nem veheti birtokba a frekvenciasávot? ? Kórházak ágy nélkül? Kórházak megmentéséről, – másként! Támogatja-e a kormány a szakképzésben gyakorlati képzést vállaló vállalkozókat, kis- és közepes vállalkozásokat? Fidesz, MSZP egykutya: mindkettő csak ígérget, de nem tesz semmit!