Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. július 20., péntek

15.209 - Magyarország Kormánya

Feladó: Magyarország Kormánya 

Dátum: 2012. július 19. 17:43
Tárgy: Magyarország Kormányának Hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



Magyarország Kormányának Hírlevele 2012-07-19
Magyarország útja a stabilitásról szól

Teljesen át kell alakítani az európai uniós pénzek lehívásának rendszerét a miniszterelnök szerint, mert ha az nem működik megfelelően, nincs magyar fejlesztéspolitika. Orbán Viktor ezt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) csütörtöki budapesti rendezvényén mondta, hozzátéve, hogy addig is, amíg feláll új rendszer, igazítani kell a jelenlegin, így például általánossá teszik a 30 százalékos előleget, és létrehoznak a büdzsében egy hozzávetőleg 50 milliárdos önerőalapot. Kijelentette azt is: Magyarország útja a stabilitásról szól.

Javuló mutatók Magyarországon

Mint ismeretes, egy kormányzat első két évét az előző kormánytól örökölt helyzet nagymértékben meghatározza. A szocialista kormány is így volt képes a rendkívül sikeres első Orbán Kormányt követően 2002-ben 100 napos programjának végrehajtására. Nyolc év alatt az MSZP kormány gazdaságpolitikája azonban a szakadék szélére sodorta hazánkat, mely súlyos következményekkel járt mind a magyar gazdaságra mind a társadalomra nézve.

IMF/EU-tárgyalások - Varga Mihály: nyugodt, tárgyilagos volt a megbeszélés

Varga Mihály szerint az IMF-fel folytatott keddi első tárgyalási forduló nyugodt, tárgyilagos megbeszélés volt. A Figyelő csütörtöki számában közölt interjúban a tárca nélküli miniszter elmondta, abban állapodtak meg, hogy a tárgyalásokat menet közben nem kommentálják.

A nap képe

Martonyi János külügyminiszter a Magyar Európai Üzleti Tanács (HEBC) sajtótájékoztatóján a szervezet Európában élünk című, 14. éves jelentését értékelve kifejtette, hogy a célok is azonosak a kormány és a külföldi cégek között: növekedjen a gazdaság, jöjjenek létre új munkahelyek, csökkenjen tovább az államadósság, maradjon fenn a fiskális fegyelem, növekedjen a versenyképesség és javuljon az ország képe, hírneve. (fotó: Árvai Károly)