Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. július 20., péntek

15.203 - Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium


Feladó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Dátum: 2012. július 9. 13:41
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


A KIM heti hírlevele 2012-07-09
Szabó Erika Békéscsabán köszöntötte az országos hálózattal rendelkező kormányablakok 400 ezredik ügyfelét, újabb egyeztetés lesz Bős-Nagymaros ügyében Szlovákia és Magyarország között, és ismét sor kerül egy antikorrupciós lépésre: hazánk csatlakozni kíván a Nyílt Kormányzati Együttműködéshez. E témákról olvashatnak a KIM eheti hírlevelében, s cikk foglalkozik azzal is, hogy a külhoni magyar civil szervezetekkel közösen lehet csak sikeres a jogvédelem.
A parlament kitart mellette: a vöröscsillag önkényuralmi jelkép

A parlament hétfőn határozatot fogadott el arról, hogy nem ért egyet a vöröscsillag-perben hozott strasbourgi ítélettel, és kitart az önkényuralmi jelképek használatának szankcionálása mellett.

További lépések a gyermekbarát igazságszolgáltatás erősítéséért

A gyermekközpontúságot tovább kell erősíteni a bíróképzés területén is – jelentette ki Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter kedden, a KIM Gyermekbarát Igazságszolgáltatás Munkacsoport konferenciáján.

A társadalmi szolidaritás újszerű európai formája az Erzsébet-program

Rétvári Bence az MTI-nek nyilatkozva hangsúlyozta: a kormány kiemelt feladatának tekinti a nehéz helyzetben lévők üdülésének, pihenésének elősegítését. Ezért szükséges, hogy törvényi szinten határozzák meg: a személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján kibocsátott Erzsébet-utalvány forgalmazásából származó eredmény kizárólag szociális üdülési célokra, ezzel összefüggő szolgáltatásokra, és egyéb szociális programokra használható fel.

Újabb egyeztetés Bős-Nagymaros ügyében Szlovákia és Magyarország között

Szabó Marcel miniszteri biztos és a szlovák Peter Hatiar, a dunai vízlépcsőrendszerről szóló 1977-es magyar-csehszlovák államközi szerződés szerinti kormánymeghatalmazottak, ma Budapesten találkoztak, hogy új lendületet adjanak a hágai Nemzetközi Bíróság 1997. szeptember 25-i ítéletének végrehajtásáról szóló tárgyalásoknak.

Békéscsabán köszöntötték a 400 ezredik kormányablak ügyfelet

Szabó Erika Békéscsabán köszöntötte az országos hálózattal rendelkező kormányablakok 400 ezredik ügyfelét szerdán.

Újabb antikorrupciós lépés: Magyarország csatlakozni kíván a Nyílt Kormányzati Együttműködéshez

A kormányzati antikorrupciós program részeként Magyarország csatlakozik a nemzetközi együttműködés keretében születetett, már több mint ötven országban működő Nyílt Kormányzati Együttműködéshez (Open Government Partnershiphez), és ezzel számos további vállalást tesz a korrupció elleni küzdelemre, a nyilvánosabban működő közigazgatás megvalósítására. A csatlakozási szándékot Navracsics Tibor, közigazgatási és igazságügyi miniszter még júliusban eljuttatja a szervezethez.

Lépést tartani a világ szellemi áramlataival

A két világháború között irigylésre méltóan sokszínű és pezsgő szellemi, tudományos és közösségi élet volt Magyarországon, a kulturális diplomácia mai feladata újjávarázsolni ezt a pezsgést – húzta alá Navracsics Tibor a Balassi Intézet kiállításának megnyitóján.

Nemzetközi tapasztalatok alapján készülnek az antikorrupciós etikai kódexek

A kormány által márciusban elfogadott közigazgatási Korrupció-megelőzési Program részeként megkezdődött a közszolgálati etikai kódex kidolgozása, amelynek előkészítésébe OECD szakértőket is bevon a minisztérium. A nemzetközi szervezet szakértői Etikai kódexek a gyakorlatban címmel tartottak szemináriumot a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban.

Átadták a Continental veszprémi gyárának új épületszárnyát

Ez a beruházás 152 új munkahelyet teremt, s ugyanennyi családnak biztosítja a megélhetését is – hangsúlyozta Navracsics Tibor az új épületszárny átadásakor.

A külhoni magyar civil szervezetekkel közösen lehet csak sikeres a jogvédelem

A külhoni magyar civil szervezetekkel együttműködve lehet csak sikeres jogvédelmet megvalósítani – erről Répás Zsuzsanna nemzetpolitikai helyettes államtitkár beszélt szombaton a X. Vajdasági Nyári Szabadegyetemen tartott előadása után az MTI-nek.