Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. július 6., péntek

15.179 - Magyarország Kormánya > Uniós oltalom alatt a "Kalocsai fűszerpaprika-őrlemény"

Feladó: Magyarország Kormánya
Dátum: 2012. július 6. 16:25
Tárgy: Magyarország Kormányának Hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


Magyarország Kormányának Hírlevele 2012-07-06

Július 17-én érkezik Budapestre az EU és az IMF tárgyalóküldöttsége

Ezt az Európai Bizottság szóvivője jelentette be pénteken, nem sokkal azt követően, hogy a parlament nagy többséggel elfogadta a jegybanktörvény módosításait.

Pozíciójavítást eredményezhet az IMF-megállapodás

A miniszterelnök szerint a Magyar Nemzeti Bankról (MNB) szóló törvény módosításának pénteki parlamenti elfogadása után "bármikor beeshetnek" a Nemzetközi Valutaalap (IMF) képviselői a Magyarországgal való hivatalos tárgyalások megkezdésére. Orbán Viktor erről péntek reggel az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt. Kiemelte, hogy az IMF-hitel értelme a pozíciójavítás, nem pedig a túlélés.

Múzeumi negyed - Öt új épületbe hat intézmény kerülhet

Öt új épületnek és hat intézménynek adhat otthont a legkorábban 2018-ban megvalósuló múzeumi negyed a kormány döntése értelmében. A kabinet 160 millió forint többletforrás biztosításáról is határozott a Magyar Nemzeti Galéria gazdasági konszolidációjára, és az intézmény egyesülését a Szépművészeti Múzeummal kitolta augusztus 31-re.

Rendőrlakásokat adtak át a VIII. kerületben

Az eseményen Pintér Sándor hangsúlyozta, az állampolgári támogatás, amellyel a rendőrlakásokat kialakították, még elkötelezettebbé teszi az itt szolgáló rendőröket.

Martonyi János: az uniónak szüksége van Közép-Európára

A külügyminiszter szerint az uniónak szüksége van Közép-Európára, a térség előtt az a nagy felelősséggel járó feladat áll, hogy Európa új növekedési forrása legyen. Martonyi János a Magyar Tudományos Akadémián tartott csütörtöki előadásában kiemelte: ugyan jelenleg több vita is folyik az EU jövőjéről, az biztos, hogy erősíteni kell a gazdasági és monetáris uniót, innen már "nincs visszaút", haladni kell tovább. Emellett Európa globális szerepvállalását is erősíteni kell - közölte. Hozzátette: az a cél, hogy az EU egységesebben, erősebben kerüljön ki a válságból.

Uniós oltalom alatt a „Kalocsai fűszerpaprika-őrlemény”

Az Európai Bizottság 2012. július 3-án bejegyezte a „Kalocsai fűszerpaprika-őrlemény” elnevezést az oltalom alatt álló eredetmegjelölések és földrajzi jelzések nyilvántartásába. A Bizottság jelenleg több mint 1000 bejegyzett elnevezést tart nyilván, amelyek között mindössze tíz fűszer, ezen belül (a kalocsaival és a másfél éve bejegyzett szegedivel együtt) öt fűszerpaprika szerepel.

A nap képe

Navracsics Tibor a Continental veszprémi gyára új épületszárnyának átadásán (fotó: Pelsőczy Csaba)