Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. július 20., péntek

15.224 - Giró-Szász: Eddig is kész volt a kormány a kompromisszumra

** www.nemzetihirhalo.hu *************

Polkorrekt verziója a felvásárlásnak... 
Giró-Szász: Eddig is kész volt a kormány a kompromisszumra 
2012. július 18., 15:05 fidesz.hu 
    
A kormány szerint az állam képes finanszírozni az államadósságot a piacokról, de szükség van egy biztosítékra, ez lehet az IMF-megállapodás - mondta kormányszóvivő az InfoRádió Aréna című műsorában. Giró-Szász András beszélt arról is, hogy a jövő évi költségvetés 320 milliárd forintos tartalékkal számol. 

A kormány régóta kész a tárgyalásokra, és most már a Nemzetközi Valutaalap is partner az együttműködéshez - mondta Giró-Szász András kormányszóvivő az InfoRádió Aréna című műsorában. Hozzátette: a kabinet eddig is kész volt a kompromisszumra, és ez így lesz a tárgyalások során is. 

A kormányszóvivő kiemelte, a kabinet továbbra is úgy látja, hogy az állam képes finanszírozni az államadósságot a piacokról, de szükség van egy biztosítékra, ez lehet az IMF-megállapodás. Hozzátette: arra az esetre van szükség egy védőhálóra, ha az unióban valami baj történik és az hatással lesz a pénz- és állampapírpiacokra. 

Azért tárgyalóasztal a tárgyalóasztal, hogy ott ütközzenek az álláspontok - fogalmazott Giró-Szász András, utalva arra, hogy az IMF/EU-nak és a kormánynak eltérő elképzelései vannak a megállapodást illetően. 

A tárgyalások lezárásig nem célszerű a megbeszélések részinformációit nyilvánosságra hozni, hogy ez ne okozzon kisebb vagy nagyobb hektikusságot a piacon - tette hozzá a kormányszóvivő. 

Van B-terv 

A 2013-as költségvetés fő számai nem egyszeri intézkedések, hanem strukturálisan a büdzsébe és az államháztartásba beépülő intézkedések alapján jöttek létre - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Giró-Szász András kormányszóvivő, aki kiemelte: vannak tartalékok a költségvetésben. 

A B-terv benne van a költségvetésben, a büdzsé ugyanis egy jelentős, 320 milliárd forintos tartalékkal számol - tette hozzá a kormányszóvivő, hangsúlyozva, ha bármilyen változás van a világgazdaságban vagy az unióban, és az hatással van a magyar gazdaságra, akkor lehet mihez nyúlni. 

Giró-Szász András beszélt arról is, hogy a munkavédelmi akciótervet csak a költségvetés megtervezése után dolgozták ki. Kiemelte, hogy ez plusz kiadásokkal jár, de új lehetőségeket biztosít a munkaadóknak és a vállalkozásoknak. 

A kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy a munkavédelmi akciótervvel a pályakezdők, a nyugdíjhoz közeliek és az alacsony végzettségűek helyzetén szeretnének javítani. Ez a három szegmens talál legnehezebben munkát, a munkaadók így könnyebben alkalmazhatják az ilyen munkavállalókat - mondta Giró-Szász András. (inforadio.hu)