Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. július 20., péntek

15.207 - Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium


Feladó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Dátum: 2012. július 16. 13:41
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A KIM heti hírlevele 2012-07-16
„Az Országgyűlés előtt van Magyarország első demokratikus körülmények között született Polgári Törvénykönyve, amelyet rendkívül tekintélyes szakmai testület alkotott. A kódexet kidolgozó testületekben, a szerkesztőbizottságokban a szakma legjelesebb képviselői foglaltak helyet" – így mutatta be Székely László a kódex kidolgozásáért felelős miniszteri biztos az új Polgári Törvénykönyvet. Szükség van olyan személyzetre is, akik az állampolgárok érdekeit tartják a legfontosabbnak, akik arra teszik fel az életüket, hogy a közösségért dolgozzanak – emelte ki Navracsics Tibor az idei ReGeneráció Tábor megnyitóján.
Elkezdődött a Hétvégi Magyar Iskolák Világtalálkozója

Kulcsfontosságú a magyarság szempontjából az a feladat, amit a hétvégi iskolák tanítói világszerte vállalnak – hangsúlyozta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter hétfőn a Balassi Intézetben, a Hétvégi Magyar Iskolák Világtalálkozójának megnyitóján.

Új elnök a Régiók Bizottsága magyar delegációjának élén

Integrációtörténeti szempontból az elmúlt húsz év sikertörténete a Régiók Bizottsága – fogalmazott Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter hétfőn, a Régiók Bizottsága (RB) Nemzeti Küldöttségének tisztújító és előkészítő megbeszélésén.

Célunk a teljesítmény tisztességének visszaállítása a közigazgatásban

Célunk a teljesítmény tisztességének visszaállítása a közigazgatásban – ezt Biró Marcell, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára mondta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Közigazgatás-tudományi Karának diplomaosztó ünnepségén pénteken és szombaton, ahol összesen 467 fiatal vehette át diplomáját.

Harmadik alkalommal nyílt meg a KIM Szalon

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) épületében kedden megnyílt „Madártávlatból” című fotókiállítás négy fiatal művész munkáit mutatja be.

Elkezdődött a ReGeneráció Tábor

A közigazgatási reform során az intézményi átalakításon túl szükség van olyan személyzetre is, akik az állampolgárok érdekeit tartják a legfontosabbnak, akik arra teszik fel az életüket, hogy a közösségért dolgozzanak – emelte ki Navracsics Tibor az idei ReGeneráció Tábor megnyitóján.

Ingyenes Nemzeti Jogszabálytáron kereshet bárki a jogszabályok között

Könnyen kezelhető felületen, ingyenesen kereshetnek az állampolgárok és a vállalkozások az ügyeik intézéshez szükséges magyar jogszabályok között. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium elindította a Nemzeti Jogszabálytárt a www.njt.hu weboldalon.

Répás Zsuzsanna: a határon túli magyar közösségek gyarapodása a cél

Répás Zsuzsanna, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára szerint fontos cél, hogy gyarapodjanak a határon túli magyar közösségek; ehhez a magyarság fogyásához vezető problémák átfogó vizsgálata is szükséges. Tóth Péter Pál, a KSH Népességtudományi Kutatóintézetének tudományos tanácsadója egy szerdai budapesti konferencián arról beszélt, hogy a parlamenti pártok konszenzusára épülő, kiszámítható, parlamenti ciklusokon átívelő népesedési politikára és annak alárendelt családtámogatásra van szükség.

Kialakultak a járási hivatalok feladatkörei

Elsősorban okmányirodai feladatokat, a gyermekvédelmi és gyámügyeket, valamint egyes szociális, környezetvédelmi, természetvédelmi igazgatási ügyek intézést veszik át a településektől a jövőre megalakuló járási hivatalok.

Parlament előtt az új Polgári Törvénykönyv tervezete

„Az Országgyűlés előtt van Magyarország első demokratikus körülmények között született Polgári Törvénykönyve, amelyet rendkívül tekintélyes szakmai testület alkotott. A kódexet kidolgozó testületekben, a szerkesztőbizottságokban a szakma legjelesebb képviselői foglaltak helyet, a Legfelsőbb Bíróság Polgári Kollégiumának elnöke, ítélőtáblai elnökök, jeles elméleti szakemberek” – így mutatta be Székely László a kódex kidolgozásáért felelős miniszteri biztos az új Polgári Törvénykönyvet.

Navracsics Tibor: nem változik a kormány szerkezete a választásig

A 2014-es parlamenti választásig hátralévő szűk két évben nem készül a kormányzati szerkezet átalakítására a kabinet, személyi változásokat azonban sosem lehet kizárni – mondta az MTI-nek adott interjúban Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes. Logikus mozgásnak nevezte a kormányzati szerkezet közelmúltbeli átszervezését, mert az Orbán Viktor által eltervezett ütemezésnek megfelelően a ciklus felétől kezdődően – a következő választásra készülve – a kormányzás politikai szempontjai kerülnek előtérbe. A közigazgatási és igazságügyi miniszter beszélt arról is, hogy Geréb Ágnes kegyelmi kérvényeiről még nem foglalt állást a minisztérium.