Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. október 16., kedd

15.754 - NYILT LEVÉL Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak! 2012. október 16.

From: botoslaszlo1935 botoslaszlo1935@gmail.com
Sent: Tuesday, October 16, 2012 4:27 PM
To: Kutasi József Antal
Subject: Orbán Viktor
                                                                                            
Dr.Balogh Sándor
Prof.Emeritus
HeritageFoundation, Public Policy Expert

NYILT LEVÉL

Orbán Viktor
Miniszterelnök Úrnak!
Budapest

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Pár napja láttam Önt és Somorjay Ágnes Asszonyt az amerikai Scola TV programon. Ön az "adósságcsapdáról" és az abból való kijutás szükségességéről beszélt, Somorjay Ágnes pedig arról, hogy a nyugati magyarságnak össze kell fogni és segíteni a nemzetet, mindenki a saját országában, az ország nyelvén.

Mint az USA-ban élő magyar, hadd szóljak hozzá ehhez a témáról, három kalapot viselve. Mint az Amerikai Magyarok Országos Szövetsége volt elnöke, az u. n. rendszerváltás után többször felajánlottuk a különböző kormányoknak szervezetünk segítségét ebben és hasonló témákban, többek közt az adósságteher lealkudásában, de minden siker nélkül. Felajánlásaink süket fülekre találtak. 

Második kalapom szakmai. Politológiából doktoráltam, és politikai gazdaságtant tanítottam nyugdíjba mentelemig. Sisa István ismert közíró többször megpróbálkozott hasonló felajánlással, és összeszedett vagy hat szakembert: politológusokat, közgazdászokat és üzletembereket, ismét minden eredmény nélkül.

Harmadik kalapomat pedig mint a Magyarok Világszövetsége USA Osztály valamint az MVSZ Védnöki Testület tagja hordom. Botos Lászlóval, az MVSZ USA Osztály elnökével való beszélgetésem alapján szeretném felajánlani az MVSZ USA Osztály, valamint baráti köröm támogatását a fenti célok érdekében. Már régóta sürgetjük az adósságcsapda kérdés megoldását kölcsönös tárgyalások alapján, és hajlandók vagyunk ebben kezdeményező és támogató lépéseket tenni Amerika és a világ angol nyelvű sajtóján keresztül, és az amerikai kormánynál lobbizni. 

Reméljük, ajánlatunk végre elfogadásra talál az Ön kormánya részéről.

A mielőbbi együttműködés reményében, tisztelettel

Dr. Balogh Sándor,
emeritus prof..
Botos László,
MVSz USA Osztály elnöke.