Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. október 25., csütörtök

15.814 - Itt az új sarc: lelepleződött Orbánék hazugsága

** www.nemzetihirhalo.hu *************

Itt az új sarc: lelepleződött Orbánék hazugsága 
2012, október 25 - 09:58 Barikád 

kétségbeesett öreg emberBár még mindig nem tudjuk pontosan, hogy az IMF milyen diktátumokat adott hazánknak, a kiszivárgott információk szerint a Valutaalap a családosok és a kisemberek pénztárcáját szemelte ki magának, és egyebek között a nyugdíjak csökkentését várja hazánktól a hitelért cserébe. Az IMF-et ismerve - amely szinte kizárólag a megszorításokban látja a válságból kivezető utat - reálisnak látszik a követelés. 

Nem tudhatjuk, mi az igaz abból a listából, amit korábban a kormányközeli napilap hozott nyilvánosságra és ténylegesen elhangoztak-e konkrét követelések. Bár nem lehet kétségünk afelől, hogy az IMF-küldöttség tagjainak semmiféle lelkiismeret-furdalást nem okoz, ha a kisemberek zsebéből szedik ki az utolsó filléreket, mégis elképzelhető, hogy a kormány egy régi - és mellesleg eléggé átlátszó - kommunikációs trükkel fedezi magát, és nagyítja fel a Valutaalap szerepét hazánk kizsigerelésében. 

Ezt támasztja alá az is, hogy az Orbán-kormány az állampolgárok pénzéből indított reklámkampányban hirdeti, nemet mondanak az IMF-nek, és állítja a többi között: nem lesz nyugdíjcsökkentés. A Jobbik azonban már korábban többször is felhívta a figyelmet, hogy a Fidesz-kabinet már jóval korábban elkezdte az emberek megsarcolását, fejet hajtva a Valutaalapnak és megteremtve a feltételeit egy esetleges kölcsönnek. 

Becsapják az embereket 

Ráadásul a nyugdíjakat illetően a hirdetésekkel Orbán Viktorék újabb elképesztő hazugságukat próbálják takargatni. Azokat ugyanis burkolt formában már korábban megvágta a Fidesz, mint ahogy erre Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke a barikad.hu-nak adott interjújában felhívta a figyelmet. (A teljes interjút, amelyben a szakpolitikus a legsúlyosabb szociális problémákról, köztük a szegénység brutális mértékű növekedéséről beszélt, a későbbiekben olvashatják honlapunkon.) 

Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta: még ha a gyakorlatban nem is, jogi szinten már elkezdődött a nyugdíjak csökkentése. Kevesen figyeltek fel rá, hogy egy évvel ezelőtt a kormányzat a munkaadók által fizetett nyugdíjjárulékot megszüntette és átkeresztelte szociális hozzájárulási adóvá. A kettő közt óriási különbség van, mivel a járulék kötött, tehát azt csak nyugdíjakra lehetett fordítani, a szociális adó viszont - minthogy adónem - gyakorlatilag bármire elkölthető, olyan dolgokra is, aminek semmi köze a nyugdíjrendszerhez. 

A jövőt veszik el 

A volt munkaadói nyugdíjjárulék, amit most szociális hozzájárulási adónak hívnak, fedezné a nyugdíjak 70 százalékát - emelte ki a nemzeti radikális párt politikusa. Láthatjuk: a jogi lehetőséget már tavaly megteremtette a kormány, hogy nyugodtan elvehessen a nyugdíjakból. Ez idén már meg is történt: most ősszel terjesztették be azt a törvényjavaslatot, ami a munkahelyvédelmi akcióterv néven híresült el, és ami arról szól, hogy az 55 év feletti, 25 év alatti és a gyesről, gyedről visszatérő édesanyák esetében a munkaadónak nem kell befizetnie aszociális hozzájárulási adót, vagyis a nyugdíj 70 százalékát. Ez magyarul azt jelentheti, hogy azok, akik ennek a rendszernek a segítségével munkát találnak, és majd pár év múlva nyugdíjba mennek, könnyen azzal szembesülhetnek, hogy mivel nem fizettek utánuk szociális hozzájárulási adót, ezért a nyugdíjszámításnál ezt majd nem is veszik figyelembe. 

Sőt, ezt elméletileg meg sem tehetik, mivel Orbán Viktor korábban kijelentette, hogy nyugdíjat csak járulék után lehet fizetni - hívta fel a figyelmet Sneider. Hozzátette: ha ehhez tartjuk magunkat, akkor a szóban forgó emberek nyugdíjának a 70 százaléka eltűnhet. Persze 5-8 év múlva fog ez kiderülni, hiszen akkor mennek majd nyugdíjba azok, akik ebbe a rendszerbe belekerülnek, vagyis már más kormányzatnak kell ezzel foglalkozni. Sajnos azt kell mondani, hogy a Fidesz ténykedésének köszönhetően a nyugdíj ma már nem garantált Magyarországon. 

Kovács Zita 
-----------------------------
Ki kell végre a megszorításokat terjeszteni a hatalomra és holdudvarára, valamint a gazdagokra is! Mert onnan aztán lenne mit elvenni, illetve VISSZAVENNI! Mindenféle korrupciónak azonnal véget kell vetni! A kormányzatinak is, a bankárok által végrehajtottnak is, az uniósnak is... Még akkor is, ha a következő békemeneten 800 ezer menetelő lesz, vagy kapunk még nyolc miniszterelnöki körlevelet válaszborítékkal! Ezek az ostobaságok eddig cirka 15 milliárdba kerültek hirdetésekkel, rendőri biztosítással, miegyébbel. Azt a bizonyos miegyébet általában lenyúlják a becsületes civil szervezők... 

"A népnek joga van elkergetni a kormányt egy demokráciában is, ha az a népakarat ellenében kormányoz, ha az emberek létérdekét veszélyezteti!" (Orbán Viktor, 2008. március) 
F.I.