Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. október 28., vasárnap

15.837 - Fideszes segítséggel megy neki Ángyán a földtörvénynek 2012. október 26., péntek, 19:47 Stemler Miklós - HVG

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Fideszes segítséggel megy neki Ángyán a földtörvénynek 
2012. október 26., péntek, 19:47 Stemler Miklós - HVG 

Parázs hangulatú fórumot tartott Pécsett Ángyán József volt földművelésügyi államtitkár, fideszes képviselő, akit többen is arra kértek, hogy álljon egy új, a vidék érdekét egyesítő mozgalom, egy "Parasztpárt" élére. Ángyán egyelőre a Fidesz szekerét próbálja megfordítani, de a földtörvény közelgő elfogadása töréspont lehet. 

Nagy népszerűségnek örvend az ellenzék szemében Ángyán József agrárszakember, az Orbán-kormány volt földművelésügyi államtitkára, legalábbis erre utal, hogy a pécsi Slyven Rendezvényközpontban megszervezett fórumán jelen volt a Lehet Más a Politika baranyai vezetése, az MSZP városi elnöke és megyei alelnöke, illetve a Jobbik baranyai országgyűlési képviselője. A közönség zömét persze hoppon maradt gazdák és a Fideszből kiábrándult jobboldaliak tették ki. 

Előadása kezdetén a volt államtitkár röviden vázolta az általa üdvösnek tartott föld- és vidékpolitikát, amely az európai mintát követő, kis és közepes méretű családi vállalkozásokon alapul, amelyek révén a föld eltartóképessége maximalizálható. Ángyán hangsúlyozta, hogy ezek a kis családi gazdaságok egymással szövetkezve lehetnek versenyképesek. Ezzel reagál a vádakra, miszerint az általa propagált mezőgazdasági modell nem életképes. Ez Európa alapmodellje, a kis és közepes, leginkább családi gazdaságoké, és a szövetkezeti támogatási rendszer - fejtette ki. 

A spekuláns tőke maffiája elfoglalta az Orbán-kormányt 
(...) 

Ángyánnak Bajnai vállalhatatlan 
2012. október 27., szombat, 16:09 hvg.hu 

Nem tudna együttműködni a volt miniszterelnökkel a földbotrányokkal és a földtörvény-tervezet problémáival turnézó volt földművelésügyi államtitkár, de saját bevallása szerint sincs már sok hátra neki a Fidesz frakciójában. Hétfőn is főként a szembenézés miatt nyújtanak be ötven módosító indítványt a földtörvényhez. 

"Azért nyújtunk be több mint 50 törvénymódosító indítványt, mert szeretném tesztelni, hogy ezekre a kérdésekre mi a válasz. Ezek sorsa - az hogy befogadják-e őket - nagyobbrészt úgyis eldönti az én utamat is" - mondta pénteken a hvg.hu-nak Ángyán József Pécsett egy parázs hangulatú lakossági fórum után. Az idén januárban államtitkári posztjáról lemondott képviselő szerint ugyanis a jelenlegi törvénytervezetben sok a bizonytalan elem. 

Bencsik is a falaknál 
Bajnaival nem (...)