Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. október 17., szerda

15.771 - Lévai Anikó szerint nem fogunk jobban élni, csak keményebben dolgozni.

** www.nemzetihirhalo.hu *************

Borúlátó Orbán felesége 
2012.10.16. 12:56 MTI - Hír24 

Lévai Anikó szerint nem fogunk jobban élni, csak keményebben dolgozni. 


Az Ökumenikus Segélyszervezet Egy irányba megyünk? című rendezvényén Lévai Anikó, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete azt mondta: gazdasági paradigmaváltás zajlik, "az ma már csak illúzió, hogy egyre jobban fogunk élni". Orbán Viktor felesége szerint a fiatal nemzedékek egyre többet fognak dolgozni, miközben vissza kell fogni a fogyasztást, környezetvédelmi és gazdasági okokból egyaránt. 

A munkára való hajlandóság, a képesség a kemény munkára egyre fontosabb kritériummá válik, ez lesz a feltétele annak, hogy kiegyensúlyozottan élhessünk - mondta. A munka a szegénység elleni küzdelemnek az alfája és ómegája - tette hozzá Lévai Anikó. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet munkatársaival azt tapasztalták, hogy ott sikerült a legeredményesebb munkát végezniük, ahol a helyieknek munkát tudtak adni a katasztrófa elhárításában, az újjáépítésben vagy akár a szervezésben. 

A konferencián a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára arról beszélt, hogy a kormány a jövőben inkább a munkaadókat szeretné ösztönözni annak érdekében, hogy bővüljön a foglalkoztatás. Cséfalvay Zoltán szerint Magyarországon is oda kell figyelni a fiatalkorúak munkanélküliségére, mert állás nélkül nehéz elindulni és továbblépni, és ez akár elvezethet egy "elveszett nemzedék" kialakulásához is.