Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. október 16., kedd

15.757 - 56. évforduló: Civilekkel, kormánypártok nélkül

From: MVSZ Sajtószolgálat
Sent: Tuesday, October 16, 2012 6:21 PM
To: Kutasi József Antal
Subject: 56. évforduló: Civilekkel, kormánypártok nélkül

 

Miután a Kormány a Kossuth térre hirdette meg ’56-os megemlékezését, eldőlt, hogy a Magyarok Világszövetsége által a Kossuth Lajos utcában, nemzeti összefogás szándékával korábban meghirdetett megemlékezésről a kormánypártok távol maradnak. Semjén Zsolt Erdélybe utazik október 23-án, Orbán Viktor pedig a Kossuth téren mond beszédet 16 órakor.

Elfogadta viszont a Magyarok Világszövetségének meghívását, és a 17 órakor kezdődő rendezvényen rövid beszéddel köszönti az egybegyűlteket Seres Mária, aki 600 ezer aláírást gyűjtött össze annak érdekében, hogy a képviselőket népszavazással kötelezzék költségeik elszámolására. Jóllehet 200 ezer aláírás is elég lett volna az ügydöntő népszavazás elrendeléséhez, egy alkotmánysértő eljárással az Országgyűlés megtagadta a népszavazás kiírását.

Az 56. évforduló vezérszónokai a Magyarok Világszövetségének és a Magyarok Szövetségének tiszteletbeli vezetői lesznek: Rácz Sándor, az ’56-os forradalom egyik karizmatikus vezetője, akit a Nagy-Budapesti Központi Munkástanács elnökévé választottak, majd életfogytiglani börtönre ítéltek, és Molnár V. József, aki diákvezér volt, és börtönbüntetéssel sújtották. A számottevő civilszervezet részvételével zajló eseményen a pártok közül egyedül a Jobbik képviselteti magát.

 

A megemlékezésre várják a Magyarok Világszövetsége, a Magyarok Szövetsége és a Jobbik hívein kívül mindazokat, akik 1956. 56. évfordulóján hiteles ’56-osokra kíváncsiak.

 

1956 üzenete az 56. évfordulón: Jogfolytonosságot!

MVSZ Sajtószolgálat

7621/121016