Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. október 25., csütörtök

15.813 - Együttműködési megállapodást kötött 1956. 56. évfordulóján a Magyarok Világszövetsége és a Váralja Szövetség.

www.nemzetihirhalo.hu *************

Véd- és dacszövetség az MVSZ és a Váralja Szövetség között? 

Együttműködési megállapodást kötött 1956. 56. évfordulóján a Magyarok Világszövetsége és a Váralja Szövetség. A négy fejezetből álló megállapodás kimondja, hogy a felek a magyar érdek szolgálatára szövetkeztek, az egy és oszthatatlan magyar nemzet szolgálatában, valamint azt, hogy "az őket érő nemtelen politikai támadások ellen segítséget nyújtanak egymásnak." 

Az 1956-ra emlékező Kossuth Lajos utcai nagygyűlés után a rendezvény szónokainak jelenlétében aláírt szerződés kijelenti, hogy "a Magyarok VIII. Világkongresszusán elfogadott magyar nemzet új meghatározását a maga részéről irányadónak és hivatkozási alapnak tekinti" a Váralja Szövetség. Az együttműködési megállapodás tételesen említi a közös fellépést "a hiteles magyar történelem oktatása és nemzetünk ősi kultúrájának hirdetése", valamint a magyar termőföld védelme ügyében. 

A Magyarok Világszövetsége kedvezményes feltételekkel bocsátja a Váralja Szövetség rendelkezésére az általa fenntartott Magyarok Háza termeit. 

Az együttműködési megállapodás jegyében a Váralja Szövetség már két nappal korábban teltházas rendezvény keretében látta vendégül Rácz Sándort, az MVSZ tiszteletbeli elnökét ésBogár László professzort. 

MVSZ Sajtószolgálat