Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. október 31., szerda

15.850 - Tormafölde - Hétfőn lejárt a határidő, amit a Sebestyén család kapott házuk helyreállítására.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Döntött a HATALOM! Sebestyénék földönfutóvá lesznek téve 

Tormafölde - Hétfőn lejárt a határidő, amit a Sebestyén család kapott házuk helyreállítására. A lenti építéshatóság, rendőri biztosítás mellett, elkezdte a házban lévő holmik leltározását. Az épület elbontására csak legkorábban ma kerülhet sor. 

A Sebestyén család kálváriája már nem ismeretlen olvasóink előtt. Mint azt korábban megírtuk: Ferenc és Edit több évvel ezelőtt Tormaföldén vásárolt ingatlant, hogy végre saját házba lakhassanak az albérlet helyett. Az épület már akkor sem volt túl jó állapotban, ám nem sokkal később Sebestyénék anyagilag is megrogytak, Ferenc, a családfő hosszú ideig nem talált munkát, Edit pedig tüdő- és szívproblémákkal betegeskedett. A nehézségek ellenére a házra felvett hitelt végül az utolsó forintig kifizette a család. 
Amikor már éppen élvezhették volna saját tulajdonukat, felszólítást kaptak a hatóságtól. Mint utólag kiderült: a szomszéd tett lakossági bejelentést a ház állapotát illetően, a szakértő pedig nem sokkal később megállapította, hogy az épület életveszélyes. A család ekkor ki is költözött az épületből, Ferenc és Edit ugyanis nem akarta, hogy lakhatási körülményeik miatt elvegyék tőlük gyermeküket. Végül Kanizsán, a családok átmeneti otthonában húzták meg magukat. 

- Nyáron kaptuk a hatósági felszólítást, hogy állítsuk helyre az épületet, ellenkező esetben elbontják a házat, melynek költségeit - közel 250 ezer forint - szintén velünk fizettetnék meg - elevenítette fel az elmúlt néhány hónap töreténéseit Ferenc, aki hétfőn párjával együtt tehetetlenül nézte, ahogy leltárba veszik személyes tárgyaikat. - Az bánt a leginkább, hogy a szomszédok "jóindulata" miatt kerültünk ilyen helyzetbe. Megígérték, hogy "eltakarítanak" minket innen, s lám sikerült is nekik - fakadt ki Ferenc, aki állítja, hogy az egész szomszédvita alapja a telekhatáron lévő kút volt, amit ők is használtak. 
No, de térjünk vissza a hétfő reggelre. A lenti építéshatóság két munkatársa pontosan érkezett a helyszínre, sőt rendőri biztosítás is volt, hátha valaki megpróbálja akadályozni a hatósági munkát. A hivatalnokok erre egyébként a ház előtt várakozó újságírók és tévések figyelmét is felhívták, majd mielőtt munkához láttak volna, közölték: személyiségi jogaikra való tekintettel arcuk nem szerepelhet a fényképeken, és nyilatkozattételre sem jogosultak. 

Hétfő reggel rendőri biztosítás mellett kezdődött meg Sebestyénék holmijainak leltárba vétele. A ház életveszélyesnek találtatott (Fotó: Szakony Attila) 

Fotó: www.defenseindustrydaily.com 
A HATALOM részéről a pofázmányát senki nem merte vállalni!

A család holmijainak leltárba vétele egyébként rövid közjátékkal kezdődött. Ferencnél - aki eddig viszonylag nyugodtan tűrte, hogy kvázi kilakoltatják saját házából - elszakadt a cérna. 
- Elég szomorú, hogy mindezt meg lehet tenni ma Magyarországon - kezdett keserű monológba a családfő, aki kijelentette: nem hajlandók kifizetni a bontás költségeit. - Egyszerűen nincs ennyi pénzük, másfelől fizessen az, aki ilyen helyzetbe sodort minket. 
A törvény betűje persze mást mond, ilyen esetben bizony az ingatlan tulajdonosát terhelik a költségek. Minden bizonnyal ezt Ferenc is tudta, csak nem akart beletörődni abba, hogy minden erőfeszítése ellenére sem tudja családját a felszínen tartani. 

Sebestyén Ferenc és felesége, Edit bontásra ítélt házuk előtt. Ezzel a család végképp padlóra kerül (Fotó: Szakony Attila) 

Fotó: www.defenseindustrydaily.com 
Értékmentés magyar módra

- A település önkormányzatának sajnos nincs lehetősége segíteni, nem rendelkezünk szolgálati lakással, egyszeri segély pedig nem oldotta volna meg a problémát - ezt már Kondákor József polgármester mondta, aki hétfőn hatósági tanúként volt jelen. - Tény, hogy van a faluban még pár romos ház, de azoknál még senki sem kezdeményezte a bontást. 
Időközben egy teherautó is érkezett, melyre a leltárba vett tárgyakat, széket, asztalt, kisszekrényt pakoltak. Mint kiderült: Sebestyénék vagyontárgyait Lentibe, a régi laktanya területén lévő telephelyre szállították. 
Az épület bontására - az elhúzodó leltározás miatt - hétfőn nem került sor, információnk szerint szerdán kezdi meg a LE-KO Kft. Sebestyénék sajnos arra sem számíthatnak, hogy a telket eladják, a jelenlegi szabályok szerint ugyanis nem lehet önállóan beépíteni a területet. 

Egy ház kényszerbontása, pláne, ha a tulajdonos is jelen van, nem kellemes élmény az abban résztvevőknek. Érezhető volt ez hétfőn is, az építéshatóság munkatársai, a rendőrök, a tanúk nem jókedvükből töltötték ezzel az időt, hanem azért, mert ez volt a munkájuk. Nekünk, médiában dolgozóknak pedig az, hogy jelen esetben cikket írjunk egy családról, mely egy rossz döntés következtében padlóra került. Úgy tűnt, hogy a társaságban ezzel mindenki tisztában volt. Kivéve egy embert, a LE-KO Kft. ügyvezető asszonyát, aki csak úgy foghegyről odavetve oktatta ki az újságírót, miszerint nem köteles megmondani azt, hogy pontosan mikor kerül sor a szanálásra. Megértettük... 
(zalaihirlap.hu nyomán) 

Red-Help komm: A verdikt megszületett-azt a HATALOM VÉGREHAJTATJA! Hiszen MAGA A HATALOM hozta meg a döntést! 
A HATALOM úgy itélte meg, hogy a hajlék nem tűrhető! Hát eldózerolják. (Mint más vidékeken szokás! Igaz az a Közel-Keleten divik, de itt is kezdik hozzászoktatni a magyart az eljáráshoz.) 

Sebestyénék házát eldózerolják! Jogszerűen dózeroltatja le a HATALOM! Az "elvégzett munka" diját pedig a földönfutóvá tett magyar családon hajtják be! 

Még azt az esélyt sem adják meg a Sebestyén családnak, hogy a ledózerolt ház helyén-ami jogilag az övék-egy másik hajlékot húzhasson fel a fedél nélkül maradt család! A SAJÁT kicsinyke földjükön! 

"...ezt Ferenc is tudta, csak nem akart beletörődni abba, hogy minden erőfeszítése ellenére sem tudja családját a felszínen tartani." 

MINDANNYIAN ERRE SZÁMITHATUNK! MI-"KISMAGYAROK"! 

Hajrá Orbán! Hajrá Bajnai! Hajrá Mesterházy! Hajrá Gyurcsány! Hajrá Vona! 

HAJRÁ "MAGYARORSZÁG"! HAJRÁ "MAGYAROK"! 

red-help.net 

Szabad Riport: 
..."Sebestyénék házát eldózerolják! Jogszerűen dózeroltatja le a HATALOM! Az "elvégzett munka" diját pedig a földönfutóvá tett magyar családon hajtják be!... 
A HATALOM úgy itélte meg, hogy a hajlék nem tűrhető! Hát eldózerolják. (Mint más vidékeken szokás! Igaz az a Közel-Keleten divik, de itt is kezdik hozzászoktatni a magyart az eljáráshoz.)