Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. október 19., péntek

15.799 - "Igazságot Kajászónak"

From: Fejér Szövetség
Sent: Thursday, October 18, 2012 1:15 AM
To: Kutasi József Antal
Subject: Sajtónyilatkozat Kajászóról

 

2012. október 17-én, szerdán, 14 óra 30 perctől a helyi Művelődési Házban

„Igazságot Kajászónak"

címmel

a kajászói gazdák, az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület, a Fejér Szövetség gazdatanácskozást szerveztek, melyen a következő döntést hozták:

1.     Többszörösen igazolt tények alapján a gazdatanácskozás megállapította, hogy a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) kezelésében lévő és földbérleti pályázatban meghirdetett, 0122 és 0124 helyrajzi szám alatt nyilvántartott földterületeket a helyi gazdák döntését, véleményét figyelmen kívül hagyva, szabálytalan szerződésben adta az NFA Kiss Árpád vállalkozó kezelésébe.

2.     A gazdatanácskozás megállapította, hogy a vonatkozó pályázati eredmények nyilvánosságra kerülése után megfogalmazott és a kajászói és váli gazdák által aláírt petíciót követően az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület és a Fejér Szövetség minden lehető törvényességi lépést betartva és jóhiszeműen eljárva számos beadványban tájékoztatta az illetékes hatóságokat és az ország közméltóságait a szabálytalanságokról, amelyekre egyetlen érdemi válasz sem érkezett.

3.     Mindezek alapján a gazdatanácskozás úgy döntött, hogy élve alapjogaikkal, a helyi földterületek felett gyakorolt önrendelkezés jogával a megállapított szabálytalanságok felszámolása és a törvényesség helyreállítása érdekében az 1. pontban megjelölt földterületeket 2012. október 17-én a helyi, kajászói gazdák saját kezelésbe veszi, amelyről a mellékelt levelekben tájékoztatják a Nemzeti Földalap kezelő szerveit, illetékeseit és értesítik a vidékfejlesztési minisztert.

Kelt: Kajászón, 2012. október 17-én 15 óra 30 perckor

Fejér Szövetség sajtónyilatkozata - Igazságot Kajászónak

A Fejér Szövetség sajtótájékoztatója a földtörvényről

Ha a kormányzat nem ért a jó szóból - jogos végszó Kajászóból

Mozgósítás földügyben - fejérek legyetek készenlétben október 17-én 15 órától