Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. október 13., vasárnap

17.888 - FELHÍVÁS NEMZETI ZARÁNDOKLATRA SZÉKELYFÖLD MEGMARADÁSÁÉRT

FELHÍVÁS NEMZETI ZARÁNDOKLATRA SZÉKELYFÖLD MEGMARADÁSÁÉRT 

Vannak történelmi pillanatok, amikor az ember zsigereiben érzi, hogy mit kell tenni. 
1920. június 4. után tudtuk, hogy semmi értelme a véres szembeszállásnak. Tudtuk, hogy őrizni kell minden csepp magyar vért, minden magyar életet a jövőnek. A keresztre feszített Magyarország elszakított részein véres megtorlással tomboltak az új gazdák. 
1956. október 23. után tudtuk, hogy gerincét roppantották e nemzetnek égbe kiáltó árulásokkal, mégis a fájdalom talaján újjá tudott születni a Hit, és a Regnum Marianum üszkös romjait borító virághegy az Életet hirdette. 
Ma "kis Trianon" küszöbén áll a nemzet. Ma tudjuk, hogy mit kell cselekedni? ! 
Most éppen a román kormányon keresztül vicsorog a sátán s utolsó nagy dühében a Székelyföldet akarja felfalni. 
Most segítenünk kell. Segítenünk kell nem csak székely testvéreinknek, de a mellettük élő, a Teremtés rendjét még értő, s így emberi léptékben gondolkodni, cselekedni képes román ajkú embertársainknak is. 
Segítenünk kell a Mindenség mércéjével mérve is jó döntést hozni Székelyföld egységének megmaradása ügyében. 
Soha más ellen, mindig csak magunkért. Szeretettel, békességben, de határozottan. 
Vannak történelmi pillanatok, amikor az ember zsigereiben érzi, hogy mit kell tenni. 
Most nem elég egyetérteni a céllal, most jelen kell lenni,- személyesen! 
Ezért 
NEMZETI ZARÁNDOKLATOT

hirdetek, és hívok minden igaz szívű magyar embert, hogy csatlakozzon. Hívom a Haza nagyjait is, a nemzetünk mai vezetőit is, álljanak az élre. 
A zarándoklat gépkocsis konvojjal valósul meg. 
Indulás 2013. október 26.-án, szombaton reggel 7:00 órakor a Campona előtti parkolóból, 1222 Budapest, Nagytétényi út 37-43. 
A 4-es úton megyünk Püspökladányig, onnan pedig a 42-es úton Ártándig, ahol határt lépünk és Nagyvárad, Kolozsvár, Nyárádtő (Ungheni), Ákosfalva, Parajd, Szováta, Székelyudvarhely, Csíkszereda, Csíksomlyó, Kézdivásárhely vonalon érünk célba. Menet közben is lehet csatlakozni az érintett településekről. 
Másnap 11 órától csatlakozva székely testvéreinkhez részt veszünk az ökumenikus istentiszteleten, valamint az ottani programokon. 
A hazafelé vezető úton egyénileg haladunk, nem konvojban jövünk. 
Kérem, hogy mindenki hozzon magával egy szál virágot, a béke a szeretet és a hit jegyében. 
Ezeket a virágokat a Csíksomlyó-i Kegytemplomban helyezzük el Boldogasszony oltárán azzal a kéréssel, hogy segítsen megőrizni Székelyföld egységét. 
Segítsen elkerülni egy újabb Trianont! 
Az úton mindenki a saját felelősségére vesz részt. Étkezését minden zarándok egyénileg oldja meg. A zarándokszállásra ki-ki hozza magával saját ágyneműjét, hálózsákját. 
A zarándoklaton való részvétel előzetes bejelentkezéshez kötött, mely bejelentkezést a szekelyfoldizarandok@gmail.com címen írásban tehetik meg. A bejelentkezett zarándokok külön értesítésben szereznek tudomást a zarándokút egyéb részleteiről. 

Szeretettel, 
Nirschné Henn Edith 
+36-30/90-50-457