Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. október 21., hétfő

17.936 - Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium: A jobb működés alapja a rend


Feladó:
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium

Dátum: 2013. október 21. 21:53
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A KIM heti hírlevele 2013-10-21
A megújuló magyar közigazgatás nyitni kíván a fiatalok felé, és be akarja bizonyítani, hogy legalább annyira érdekes, innovatív és kreatív feladatok várják az ott munkát vállalókat, mint a piaci szférában - mondta a közigazgatási és igazságügyi miniszter a ReGeneráció kormányzati karrierexpón szombaton a Millenáris Parkban. A KIM heti hírlevelében olvashat továbbá a Pálfi István-emlékérem átadásáról, a megújult Zeneakadémia szoboravatással egybekötött megnyitójáról, valamint a fiatalok mindennapi problémáinak megoldását segítő első Kontaktpont iroda átadásáról.
Az államigazgatási és az önkormányzati reform együtt szolgálja a közjót

A közigazgatási és igazságügyi miniszter szerint az államigazgatási és az önkormányzati reform együtt szolgálja a közjót.

A jövő Európája a független nemzetek együttműködésének Európája lesz

A jövő Európája, ahogyan az európai történelem mindig is mutatta, a független nemzetek együttműködésének Európája lesz – hangoztatta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter kedden este Brüsszelben, az 1956-os forradalom évfordulója alkalmából tartott ünnepségen.

A közigazgatás nyitni kíván a fiatalok felé

A megújuló magyar közigazgatás nyitni kíván a fiatalok felé, és be akarja bizonyítani, hogy legalább annyira érdekes, innovatív és kreatív feladatok várják az ott munkát vállalókat, mint a piaci szférában - mondta a közigazgatási és igazságügyi miniszter a ReGeneráció kormányzati karrierexpón szombaton a Millenáris Parkban.

Navracsics Tibor: jelen formájában nem elfogadható az európai ügyészségről szóló tervezet

Navracsics Tibor szerint a vitára alkalmas, de jelen formájában nem elfogadható az európai ügyészségről szóló tervezet.

Luc Van den Brande és Ocskay Gyula kapta idén a Pálfi István-emlékérmet

Luc Van den Brande, a Régiók Bizottságának tagja, Johannes Hahn, regionális fejlesztési biztos különleges tanácsadója és Ocskay Gyula, a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálatának főtitkára kapta az idei Pálfi István-emlékérmet. A kitüntetést Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter adta át kedden Budapesten.

Kevés kormány lép fel olyan határozottan az antiszemitizmus ellen, mint a magyar

Rétvári Bence szerint egész Európára jellemző az antiszemitizmus jelenléte, de kevés kormányra jellemző, hogy olyan határozottan lép fel ellene, mint a magyar.

Negyedével csökkentek az adminisztrációs terhek a közigazgatásban

Rétvári Bence parlamenti államtitkár a kormány egyszerűsítési programjáról beszélt a Tolna Megyei Államigazgatási Kollégium ülésén szerdán, Szekszárdon. Az ülésen részt vett Tóth Ferenc, a Tolna Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és László-Varga Zsuzsanna főigazgató is.

Répássy Róbert: az ároktői bandával kapcsolatos eseményekre is reagál a jogalkotás

Répássy Róbert szerint az ároktői bandával kapcsolatos eseményekre is reagál az egyes büntetőjogi tárgyú és ehhez kapcsolódó más törvények módosítása.

A jobb működés alapja a rend

A KIM és az ÁSZ szorosan együttműködik az önkormányzatok ellenőrzésénél- mondta Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) területi közigazgatásért felelős államtitkára egy önkormányzati vezetőknek rendezett pénteki budapesti konferencián.

Párkányi Raab Péter Solti-szobrát avatják fel a Zeneakadémia megnyitóján

A Zeneakadémia megújult épületének nyitó ünnepségén, október 22-én szobrot avatnak Solti György tiszteletére, melyet Párkányi Raab Péter szobrászművész készített. Az alkotás egyrészről a világhírű magyar karmester sokszínűségét és zsenialitását, másrészről a Zeneakadémia - egyúttal a magyar komolyzene - a világ zenei életében betöltött jelentőségét jeleníti meg a zene dinamikáját jelképező keretbe foglalva. Az 550 kg-os, bronzból készült, 305 centiméter magas alkotás egy 10 centiméter magas kőlapon fog állni a Liszt Ferenc téren, a Zeneakadémia épülete előtt.

Répás Zsuzsanna szerint jó a munkakapcsolat a magyar kormány és az RMDSZ között

Jónak nevezte a magyar kormány és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) munkakapcsolatát a Transindexnek adott interjúban Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár.

Átadták az első, fiatalokat segítő Kontaktpont irodát Veszprémben

Átadta a fiatalok mindennapi problémáinak megoldását segítő első Kontaktpont irodát Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter csütörtökön Veszprémben.