Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. október 26., szombat

17.952 - Börtönt érhet egy matrica - Gaudi szerint magyarellenes koncepciós perről van szó

Feladó: Ignácz Antal
Dátum: 2013. október 26. 21:00
Tárgy: Ellenőrizze a(z) Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál alkalmazás "Elképesztő trágyadomb ország!" címét
Címzett:
Kutasi József Antal

"Élő forrás, égi láng, Szentlélek, égből szállj le ránk!"


Antimagyarizmus :: 2013-10-26. 10:13

Börtönt érhet egy matrica - Gaudi szerint magyarellenes koncepciós perről van szó
Szabadságot Magyarországnak!

Gyorsított eljárásban, pénteken állították bíróság elé azt a férfit, akit azzal vádolnak, hogy a Jobbik október 23-ai rendezvényén garázdaságot követett el. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom egyik tagja ellen indított koncepciós eljárás első fordulóját az ügyészség elvesztette – közölte Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője, aki a férfit védi.
Zoom
Kemenár Zoltán 18.30-kor a Jobbik fővárosi, Erzsébet téri nyilvános, ünnepi rendezvényét követően odalépett az al-Dzsazíra hírtelevíziónak a helyszínen forgató horvátországi stábjához, és az élő adás során „Szabadságot Budaházynak” matricát mutatott be, majd felmutatta Petőfi Sándor idézetét, amely arról szól, hogy nem szerencsés, ha külföldiek magyar földeket foglalnak el – idézte fel a történteket a fiatalember védője.
Ezt követően a forgatócsoport tagjai erőszakosan léptek fel Kemenárral szemben, megrántották a kezét, ő kirántotta a végtagját, ennyi történt – közölte Gaudi. Ezután odalépett két rendőr. Ezt követően előállították, majd őrizetbe vették Kemenárt, pénteken pedig őrizetből állították bíróság elé nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság vétségével. Gaudi felhívta a figyelmet a „nyilvános rendezvény” minősítés sántít, ugyanis az eset a rendezvény után történt.
Pénteken a bíróságon meghallgatták Kemenár Zoltánt és az egyik rendőrt, de a hatóság elnapolta a tárgyalást jövő hétre, ekkor fognak dönteni várhatóan.
A védő szerint meglepő, hogy az ügyészség a tárgyalás után előzetes letartóztatást indítványozott bűnismétlésre hivatkozva.
Gaudi-Nagy Tamás elmondta: védence ellen két büntetőeljárás folyt, becsületsértést követett el az egyik biztonsági őrrel szemben Budaházy György tárgyalásán, amikor a bíró karácsony előtt egy nappal meghosszabbította a férfi előzetes letartóztatását és ez nagyon felháborította Kemenárt, aki négy hónap fogházat kapott ezért. A másik esetben a vád szerint közösség tagja elleni erőszakban volt vétkes, amikor a tavalyi homoszexuális felvonuláson néhány hazafi vitába keveredett egy zsidó emberrel, ez az ügy azonban még nem zárult le.
Gaudi-Nagy Tamás szerint Kemenár Zoltán jelenlegi eljárásában a bíró viselkedése kétségeket ébreszt, hiszen folyamatosan rendreutasította a védőt és arra kérte, hogy ne mondjon értékítéletet, miközben a védő dolga pont ez. A politikus szerint nem megnyugtató a hétfői tárgyalás végkimenetele, de reménykednek.
Magyarellenes koncepciós per, melynek az volt a célja, hogy a Jobbik rendezvénye körül valamilyen garázda cselekményt tudjanak kimutatni. Mivel ilyen nem volt, ezért próbálnak egyet csinálni, hogy fenntartsák azt a látszatot, hogy a Jobbik egy erőszakos társaság, miközben ez nem felel meg a valóságnak – zárta gondolatait a védő.