Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. október 28., hétfő

17.956 - Tisztújító közgyűlést tartott a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei MIÉP


Feladó: MIÉP Ifjúsági Tagozat
Dátum: 2013. október 28. 11:35
Tárgy: Tisztújító közgyűlést tartott a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei MIÉP
Címzett: jozsef@kutasi.eu


Sárospatak történelmi városa adott otthont a Magyar Igazság és Élet Pártja Borsod-Abaúj-Zemplén megyei tisztújító közgyűlésének, amely 2013. október 26-án került megrendezésre. Kellemes, kora őszt idéző napsütéses idő fogadta az észak-borsodi építészeti- és egyéb kulturális látnivalókban gazdag városba érkező párttagságot.

A munkára és tettre kész tagokat Soltész Imre, a MIÉP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke köszöntötte. A megjelenteknek elmondott elnöki köszöntőjében megemlékezett a párt régebbi, Sárospatakon megtartott rendezvényeiről. Amint azt felszólalásában megemlítette, e város a MIÉP korábbi vezetésének, mintegy mérföldkőnek számító bejelentésének helyszínéül szolgált. – „Először 2002-ben, a parlamenti választás előtt, a rossz emlékű kampánygyűlésen voltam jelen a sárospataki Kulturális Központban. Azon a bizonyos rendezvényen jelentette be Csurka István, hogy ha kell száz képviselőjelöltjét is visszalépteti az országgyűlési választásokon, hogy elősegítse a jobboldal győzelmét, egyben megakadályozza a baloldali, liberális erők hatalomra jutását. Talán, akkor még ő sem sejthette, hogy az imént említett elnöki bejelentés az első koporsószöget jelenti a MIÉP számára.”

Beszéde további részében megemlékezett a második sárospataki látogatásáról is. –„Megbízott megyei elnökként, 2009-ben alkalmam volt levezetni egy megyei taggyűlést a református egyházközség különtermében. Azt a taggyűlést Csurka István is megtisztelte. Harmadik alkalom ez a mai Borsod-Abaúj-Zemplén megyei tisztújító gyűlés. Az Örökös elnök úr 2012-ben bekövetkezett halála után,  Dr. Fenyvessy Zoltán vezetése idején sem változtak a MIÉP politikai célkitűzései. A magyar igazság él, létezik! A MIÉP célja, egy Nemzeti öntudaton és keresztény erkölcsön alapuló állam megteremtése. Jelszavaink: Nemzetépítő államot! Megmaradni, gyarapodni, visszaszerezni! Se nem jobb, se nem bal, keresztény és magyar!”

Soltész Imre a továbbiakban kifejtette a párt jelenlegi vezetése által megfogalmazottakat, melyek szerint a nemzeti egység megteremtése, a magyar kultúra megőrzése, valamint a magyar termőföld védelme a legfontosabb feladat. Ezek azok a célok, amelyek a 2014-es választásokon induló, idén 20 esztendős MIÉP programjának a gerincét alkotják.

Fontos kiemelni, hogy a közelmúltban bejelentésre került a MIÉP - Kisgazda Szövetség jövő évben esedékes országgyűlési választáson való indulása és az országos lista felállítása. Reményeink szerint a mérleg nyelve ismét a MIÉP lehet, amennyiben sikerülne egy 5% feletti, a parlamentbe jutás küszöbét jelentő választási eredményt elérni. Parlamentbe jutás esetén konstruktív ellenzéki szerepet kívánna betölteni a MIÉP – Kisgazda Szövetség, ami azt jelenti, hogy minden olyan előterjesztést, ami a magyarság, a magyar emberek érdekeit kívánja szolgálni, azokat támogatja, amelyek azonban nem ez irányba mutatóak, feltétlen elveti. Magyarország felemelkedéséhez minden nemzeti érzelmű ember munkájára szükség van, kortól és korábbi párthovatartozástól függetlenül!

A megyei közgyűlés a tisztújítás jegyében megválasztotta a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnökeit, akikre a soron következő választások miatt komoly feladat hárul az elkövetkező időkben. A jelöltek neveit tartalmazó beadványt a közgyűlés egyhangúan megszavazta, majd ugyanilyen arányban meg is választotta Zsignár István, valamint Cseh Tibor személyében.

A megválasztott alelnököknek a megyei elnök saját, valamint a tagság nevében kifejezte gratulációját, majd ismertette feladataikat.

A közgyűlésen megjelentek kötetlen beszélgetéssel zárták az összejövetelt, majd megköszönték a gyűlés megszervezését, levezetését végzők munkáját. Szándékuk szerint egymás munkáját elősegítve dolgoznak azon, hogy a megyei tagság eredményesen végezhesse a választási előkészületekben rájuk váró feladataikat.


http://miepit.gportal.hu/gindex.php?pg=36030234&nid=6452806