Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. október 31., csütörtök

17.982 - Magyarország határozottan kiáll az emberi jogok védelme, így a magánszféra védelme mellett is


Feladó: Külügyminisztérium
Dátum: 2013. október 31. 16:17
Tárgy: A Külügyminisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.euA Külügyminisztérium heti hírlevele 2013-10-31
A Visegrádi Csoport közös nyilatkozata a Nyugat-Balkánról

A Visegrádi Csoport (V4) külügyminiszterei és nyugat-balkáni partnereik találkozójára a V4 magyar elnökségének védnöksége alatt került sor Gödöllőn, 2013. október 31-én. Közlemény.

Martonyi János külügyminiszter tárgyalásai Linas Linkevicius litván külügyminiszterrel

A litván EU-elnökség és Magyarország közös érdeke a Keleti Partnerség novemberi vilniusi csúcstalálkozójának sikere és az EU napirendjén lévő költségvetési kérdések mielőbbi lezárása. Közlemény.

Magyarország határozottan kiáll az emberi jogok védelme, így a magánszféra védelme mellett is

Aggasztónak tartjuk azokat az információkat, amelyek a lehallgató-átjátszó állomásokról szólnak, és elvárjuk, hogy az Egyesült Államok, a korábban a nagykövetétől kérteknek megfelelően, mihamarább tisztázza a helyzetet, magyarázatot adjon a történtekre. Közlemény.

Székelyek menete - Martonyi: az autonómia nem ellentétes a román alkotmánnyal

Sem a román alkotmánnyal, sem az európai vagy nemzetközi szabályozással nem ellentétes az autonómia egyetlen formája sem - jelentette ki Martonyi János külügyminiszter október 30-án reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Magyar támogatás Mianmar felkészüléséhez a 2014. évi ASEAN elnökségre

A Mianmar Unió Köztársaság 2014-ben elsőször tölti be a Délkelet-Ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) soros elnöki tisztjét. Németh Zsolt parlamenti államtitkár 2013. januári látogatása során U Thant Kyaw külügyminiszter-helyettes kérte hazánk segítségét az elnökségi teendők ellátásához való felkészülésben és az elnökségi munkát támogató informatikai háttér megteremtéséhez. Németh Zsolt akkor bejelentette: Magyarország kész szakmai támogatást nyújtani a mianmari külügyminisztériumnak.

Wintermantel Péter: Kuvait Magyarország egyik legfontosabb partnere az Öböl-térségben

Kuvait Magyarország egyik legfontosabb partnere az Öböl-térségben, ezért szorosabbra kell fűzni a kapcsolatokat a két ország között - mondta Wintermantel Péter, a Külügyminisztérium globális ügyekért felelős helyettes államtitkára október 29-én az MTI-nek Kuvaitban folytatott tárgyalásai után.

Az árvizek és ipari katasztrófák megelőzésének fontosságát hangsúlyozta Győri Enikő Bukarestben

A Duna Régió Stratégiának az egyik legfontosabb feladata az, hogy segítsen a természeti és az ipari katasztrófák megelőzésében, azaz olyan problémákra találjon megoldást, amelyek a térségben élők életére a leginkább hatással vannak – hangsúlyozta Győri Enikő a Külügyminisztérium EU-ügyekért felelős államtitkára 2013. október 28-án Bukarestben, a stratégia részes országainak második éves fórumán. Közlemény.

Takács Szabolcs helyettes államtitkár kétoldalú konzultációi Athénban

Takács Szabolcs, a Külügyminisztérium politikai igazgatója 2013. október 25-én Athénban folytatott kétoldalú konzultációkat görög partnerével. Közlemény.

Németh Zsolt: a legfőbb üzenet az, hogy a Székelyföld létezik

Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint a vasárnapi Székelyek nagy menetelésének a legfontosabb üzenete az, hogy a Székelyföld, a székelyek léteznek. A magyar kormány a székelyeket és valamennyi határon túli magyart támogatja - mondta a politikus október 28-án a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Magyarország helye az Európai Unióban van

Magyarország helye az Európai Unióban van - szögezte le Martonyi János a France Inter közszolgálati rádióban október 25-én.

Martonyi János és Valentin Inzko megbeszélése

Martonyi János külügyminiszter 2013. október 25-én fogadta a Budapestre látogató Valentin Inzko bosznia-hercegovinai főképviselőt. Közlemény.

Prőhle Gergely svájci konzultációi

Prőhle Gergely helyettes államtitkár hivatalos tárgyalásokat folytatott Zürichben és Bernben, majd részt vett és felszólalt a svájci magyaroknak az 1956-os forradalomra emlékező rendezvényén. Közlemény.