Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. október 15., kedd

17.900 - Mégis semmisek a devizahitel szerződések?


Feladó: Pozitív Hírek
Dátum: 2013. október 14. 22:29
Tárgy: 
Mégis semmisek a devizahitel szerződések?
Címzett:
Kutasi József Antal


A víz lesz a közeljövő aranya? Akár vizet is exportálhatna Magyarország

A héten Budapesten tartották a Víz Világtalálkozót. A tanácskozáson elhangzott: 2030-ra várhatóan negyven százalékos lesz a globális vízhiány a világban, így nem véletlen, hogy a víz a jövő egyik legfontosabb stratégiai erőforrása.
bővebben>>>

Mégis semmisek a devizahitel szerződések?

Ismét semmissé nyilvánította az elsőfokú bíróság azt a devizahitel szerződést, amibe a Kúria nyáron belenyúlt, és ezzel érvényessé tette. A várakozással szemben nem arról döntött a bíróság, hogy az árfolyamréssel kapcsolatban hogyan kell elszámolni a feleknek. Az OTP Bank fellebbez.
bővebben>>>

Régi fényében a felújított Mátyás-templom + képek

Befejeződtek a Budavári Nagyboldogasszony-, közkeletű nevén Mátyás-templom felújítási munkálatai. A 2006 óta tartó rekonstrukciónak köszönhetően a templom újra eredeti fényében pompázik.
bővebben>>>

Új csodafegyver a mellrák elleni küzdelemben?

Egyél gombát! Sokat! A pucolást meg felejtsd el! Nagyjából ez a “gombakutatok” üzenete, akik szerint kevés ehhez hasonló vitamin- és nyomelemforrás van. Az életvédő szelént például ennek segítségével tudja szervezetünk hasznosítani.
bővebben>>>

Az elefántok "megértik" az emberi gesztusokat

Egy új kutatás szerint az elefántok tanulás nélkül "megértik" a mutogatás emberi gesztusát.
bővebben>>>

Főként a nagyobb városokban kellene több bölcsődei hely

Elsősorban Budapesten és a nagyobb városok agglomerációiban kellene több bölcsődei hely - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára.
bővebben>>>

Magyar kezdeményezés: legyen alapvető jog az ivóvízhez jutás

Az élethez nélkülözhetetlen ivóvízhez jutás alapvető jogként történő elismerését javasolja Szabó Marcel zöldombudsman, aki ezzel kapcsolatos kezdeményezését a Budapesti Víz Világtalálkozó társrendezvényén ismertette.
bővebben>>>

Nagyon olcsó a lakáshitel

Az alapkamat csökkenésével együtt az egyéves állampapírok hozama és a bubor is mérséklődik. Ennek eredménye a lakáshitelek kamatában is látszik. A támogatott hitelek kamata 6 százalékon padlózik, a piaci kamatozásúaké ez alá süllyedhet
bővebben>>>

Ősi DNS segített a modern európai ember génállományának feltérképezésében

Németország területén talált csontvázakból vett, összességében négyezer évet felölelő DNS-minták segítségével sikerült első ízben részletesen rekonstruálni a modern európai ember genetikai történetét.
bővebben>>>

Az évszázad közepére alakulhatnak ki új klimatikus viszonyok

Egy új tanulmány szerint a klímaváltozás a század közepére alakíthat ki olyan "új normát", amelynek következtében emberek milliárdjai élhetnek a számukra megszokottnál melegebb hőmérsékleti viszonyok között, a természetben és a társadalomban is alapvető változásokat okozva.
bővebben>>>

A víz akár még a Nap halálát is túlélheti

Kutatók egy vízben gazdag aszteroida maradványaira bukkantak egy fehér törpecsillag körül, körülbelül 150 fényévnyire. Ez az első felfedezés, ami kémiai bizonyítékkal szolgál a sziklás objektumokban eltárolt vízre.
bővebben>>>

Új mozaikfelvételen a Mars egyik óriási kanyonja

A tektonikus erőktől szétszaggatott Hebes Chasma és szomszédos kanyonhálózata a Mars korai történetének sebhelyeit hordozza magán.
bővebben>>>
RichPOI.com - a teljesen független, bulvártól mentes, hír és vásárlói portál
Igyekszünk elkerülni a reggeli borzongással történő napindítást, ezért a pozitív és optimista szellemiséget az egész portálra kiterjesztjük. Ezáltal más cikkeink sem a bajt, a válságot, bűnt, a pesszimizmust kívánják erősíteni szenzációhajhász módon, hanem inkább a megoldást, a kiutat, az optimista hozzáállást támogatjuk.