Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. október 20., vasárnap

17.920 - Körömi Teréz gyémánt diplomás tanítónő életének 83. évében elhunyt.


Feladó: Hegyvidéki Trianon Társaság Társaság
Dátum: 2013. október 20. 13:07
Tárgy: Elhunyt Körömi Teréz
Címzett:
Kutasi József Antal 


Kedves Barátaink!

Ismét egy szomorú hírt kell továbbítanom.
A kedves Körömi Teréz még a MOM-ban volt vendégünk 2007-ben Kéri Edittel együtt, ahol az 1956-os Kossuth téri vérengzés áldozatairól készült könyvüket mutatták be.
Emlékét szeretettel megőrizzük. Isten nyugosztalja.

Láng Péterné Andrea- elnök
Hegyvidéki Trianon Társaság

Feladó: Vattay Szabolcs
Dátum: 2013. október 17. 18:19
Tárgy: Elhunyt Körömi Teréz

Tisztelettel kérek Mindenkit, aki csak tud, jöjjön el leróni a végtisztességet ennek a nagyszerű Asszonynak a sírjánál! Körömi Terézről nagyon sok magyarországi nő példát vehetne. Azért mondom, hogy „magyarországi nő”, mert anyakönyvileg lehet magyar, de nem biztos, hogy neki is magyar szív dobog a keblében! Ha eljön, akkor lehetséges, hogy megmoccan valami „ott”, ahol minden igaz magyarnak ugyanott nagyon gyakran sajog... Isten nyugosztalja KÖRÖMI TERÉZT és áldja drága emlékét a világ végeztéig! Rójuk le kegyeletünket ennek a nagyszerű Asszonynak a sírjánál, és tanítsuk leányainkat arra, hogy mi a tisztesség, becsület, állhatatosság!

Köszönettel és üdvözlettel: Vattay Szabolcs

 

From: MVSZ Sajtószolgálat
Sent: Thursday, October 17, 2013 5:32 PM
To: 'MVSZ Sajtószolgálat'
Subject: Elhunyt Körömi Teréz

 

Körömi Teréz gyémánt diplomás tanítónő életének 83. évében elhunyt. Temetése 2013. október 24-én, 11 órakor lesz a Farkasrét-Hóvirág utcai temetőben, a római katolikus vallás szertartása szerint.

 

Körömi Teréz 1956-ban Kiskörén a Forradalmi Bizottság tagja volt. ’57-ben a pufajkások megverték, mert nem írta alá – az Egerből jövő ügyésznek sem –, hogy a „felakasztandók listáját” készítették,  mely nem volt igaz. Budapestre menekült, majd külföldre ment. Évek múlva jött haza – sikerült állást kapnia. Lexikonszerűen 234 Kossuth téri halott nevét gyűjtötte össze temetőkben, hozzátartozóktól, megjelent publikációkból. Kéri Edit: Kik lőttek a Kossuth téren ’56-ban? című könyve ezt a listát is tartalmazza.

Kezdeményezésére A Magyar Nemzetért ezüstérem posztumusz odaítélésével tüntette ki a Magyarok Világszövetségének elnöke Gombos M. Pia OSU és Csóka M. Norberta OSU, Szent Orsolya rendi nővéreket.

 

 

 

 

 

 

 


 

MVSZ Sajtószolgálat

8068/131017