Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. október 25., péntek

17.939 - Nemzeti Fejlesztési Minisztérium: Két tucat útszakasz újul meg Győr-Moson-Sopronban


Feladó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Dátum: 2013. október 25. 12:50
Tárgy: A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele 2013-10-25
A Magyar Posta és az új takarékszövetkezeti integráció szorosabbra fűzik jövőbeli kapcsolatukat a vidéki Magyarország fejlesztése érdekében

A Kormány a takarékszövetkezeti rendszer reformjával nemcsak gazdaságpolitika feladatot hajt végre, de fontos társadalom- és fejlesztéspolitikai célok elérését is meg kívánja valósítani, elsődlegesen azt, hogy helyzetbe hozza a vidéki Magyarországot. Mivel sokhelyütt csak postahivatalok illetve csak takarékszövetkezetek működnek, egyedül ezeken keresztül érhető el az a fontos cél, hogy országos lefedettséggel eljusson a legkisebb falvakba is a banki, biztosítási, postai és befektetési termékek olyan teljes skálája, amely termékek és szolgáltatások hozzáférhetősége a XXI. századi Magyarországon a nagyobb városokban már hosszabb ideje magától értetődő.

Új tanösvény a Rám-szakadékban

A Pilisi Parkerdő Zrt. 9 millió forintos költségű turisztikai beruházását 2013. október 24-én adták át. A tanösvénnyel és a kapcsolódó biztonsági, kényelmi fejlesztésekkel a lenyűgöző szépségű, egyedülálló természeti adottságokkal bíró Rám-szakadék a jelenlegi évi mintegy 60 ezernél is több látogatót vonzhat a jövőben. A rendezvényen köszöntőt mondott Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár.

Törökbálint díszpolgára lett Hegmanné Nemes Sára

A Pest megyei település képviselőtestülete a Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola, Sportközpont sikeres befejezéséhez nyújtott támogatásáért adományozott díszpolgári címet a fejlesztési tárca államtitkárának 2013. október 23-án.

Év végéig nyújtható be pályázat földgázüzemű autóbuszok beszerzésére

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az egy ízben már kitolt határidőt további két hónappal meghosszabbítva, 2013. december 31-én 24 óráig várja a pályázatokat az Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszer Közösségi közlekedésben üzemeltetett földgázüzemű (CNG) autóbuszok beszerzését elősegítő alprogramban.

VOLVO buszokkal erősíti meg járműparkját a Jászkun Volán

Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára adta át a Jászkun Volán öt helyközi járatos autóbuszának kulcsait a járművezetőknek 2013. október 22-én, Szolnokon. A közlekedési szolgáltató összesen hét használt VOLVO buszt állít forgalomba a megyeszékhelyen és környékén. Az államtitkár elmondta: a Volán társaságok több száz kiszolgált autóbuszának cseréjét célzó program tervezete már elkészült és kormánydöntésre vár.

A kormány támogatása lehetővé teszi a kaposvári „Pólus” projekt befejezését

Németh Lászlóné fejlesztési miniszter mondott beszédet a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház bokréta-ünnepségén 2013. október 22-én, Kaposváron. Az eseményen elhangzott: a Kormány által megítélt 2,5 milliárd forint többletforrásnak köszönhetően 2015 júniusáig megvalósul a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház teljes rekonstrukciója.

Két tucat útszakasz újul meg Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopron megyében tavaszig 23 útszakasz újul meg, a felújításokra 1,8 milliárd forintot fordítanak - közölte szerdán az MTI-vel Gyopáros Alpár, a munkálatokat felügyelő megyei útügyi miniszteri biztos, fideszes országgyűlési képviselő.

„Érj haza biztonságban!” - Az autópályákon is kivitelezési szakaszban az országos közlekedésbiztonsági program

Az Új Széchenyi Terv személyi sérüléses közúti balesetek megelőzését célzó fejlesztéseket tartalmazó csomagjának teljes értéke meghaladja az 55 milliárd forintot. A gyorsforgalmi hálózaton első körben több mint 13,5 milliárd forintból megvalósuló beruházások a jövő év végéig befejeződhetnek. Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. projektjének indító eseményét a társaság M3 Szilas pihenői ügyfélszolgálatán rendezték meg 2013. október 22-én.

Ünnepi elismerések a fejlesztési tárcánál

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter az október 23-ai nemzeti ünnep alkalmából állami és minisztériumi kitüntetéseket adott át 2013. október 21-én, Budapesten.