Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. február 6., csütörtök

18.392 - Hajdú-Bihar megyei Jobbik: Az Orbán-kormány az utolsó szögeket veri a magyar mezőgazdaság koporsójába


Feladó:
Tharan Marianne

Dátum: 2014. február 5. 13:40
Tárgy: Az Orbán-kormány az utolsó szögeket veri a magyar mezőgazdaság koporsójába
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>


Tharan Marianne:

Úgy szeretnék már (meg még sokan mások) a Jobbiktól valami olyant is hallani, ami nem a ferdítés, pocskondiázás, torzítás, túlzás, túllihegés és feltűnés keltés kategóriájába tartozik.

Létezik ilyesmi? Még nem találkoztam vele. Kár, mert igazán ellenszenvessé tették magukat 3-4 év alatt.

Ha nekik ez megéri….

 

Friss hírek :: 2014-02-03. 16:53

Hajdú-Bihar megyei Jobbik: Az Orbán-kormány az utolsó szögeket veri a magyar mezőgazdaság koporsójába

Mint ismeretes, az Orbán-kormány olyan törvényt fogadott el, amelynek alapján idén május 1. napjától kezdődően a Magyar Állam lényegében nem rendelkezhet a saját területét alkotó földdel, a magyar termőfölddel, ezt követően jóformán nem szabályozhatja a földtulajdont és a földhasználatot.

Ez a politikai döntés egy több mint húsz éves folyamat utolsó állomása. A gazdák adminisztrációs ellehetetlenítése, a feldolgozóipar, az élelmiszeripar, a konzervipar teljes megsemmisítése ugyanezen folyamat részei voltak. Mostanra hatalmas nagybirtokok alakultak ki, ugyanakkor családi gazdaságok tömegei mentek tönkre, több tízezer hektárt vontak ki a művelésből, és felbecsülhetetlen mennyiségű termőföld került zsebszerződésekkel idegen tulajdonba - olvasható a Hajdú-Bihar megyei Jobbik közleményében.

A fentiek és minden egyéb nehézség ellenére azonban még mindig maradtak olyan gazdák, akiknek a föld nyújtja a megélhetést, akik még mindig jószágot akarnak tartani, akik becsülettel, kemény munkával küzdenek. Az elmúlt huszonöt év agrárpolitikájának - folytatják - azonban nem az volt a célja, hogy a magyar mezőgazdaságot megtartsa, talpra állítsa, támogassa, hanem az, hogy kivéreztesse.

Az Orbán-kormány azonban vigyázott arra, hogy a május 1-jei határidőt megelőzően az állami tulajdonban lévő földpályázatok kedvezményezettjei a haveri körből kerüljenek ki, így átmentvén az „elvtársakat” a május 1-jei időpontot követő időkre, ahol ezen alapon ugyancsak kedvezményezettek maradhatnak.

A nemzeti ellenzék pártja szerint így fordulhatott elő az, hogy a Hortobágyi Nemzeti Park területén lévő legelőterületüket elveszítették a berettyóújfalui gazdák, ahogyan a megyében számos társuk, s ahogyan a többiek, így ők sem kaptak sem érdemi választ, sem segítséget Orbán miniszterétől, Fazekas Sándortól. A gazdák ismét utcára kényszerültek, s ha a pályázatok nem kerülnek felülvizsgálatra, ismét családok mennek tönkre, s az országrablók már nem csak a libát viszik, a földet is.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom követeli, hogy kampányidőszaktól függetlenül azonnal vizsgálják felül országszerte a pályázatokat, az Orbán-kormány viselkedjen magyarként, ha már annak nevezi magát!

A Jobbik - mint írják - kormányra kerülése esetén első lépései között Alkotmányban védi meg a magyar termőföldet, felülvizsgálja a pályázatokat, elszámoltatja a jogsértő módon földtulajdonhoz, vagy bérlethez juttatókat.