Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. február 17., hétfő

18.416 - USA NÉPSZAVA -......-: Mesterházy alkalmatlan... > "Bartus László: Móricka programot hirdet"


Feladó: Ágnes Székelyné Vér
Dátum: 2014. február 16. 14:46
Tárgy: USA NÉPSZAVA -......-: Mesterházy alkalmatlan...!!!!!!!!!!!!!
Címzett:
Kutasi József Antal


Az írás az Amerikai Népszavában jelent meg. Ez a lap Fidesz szimpátiával még véletlenül sem "vádolható", a szerzőről nem is beszélve.

A cikk:

"Bartus László: Móricka programot hirdet"

Egy kis kiemelt rész a cikkből:

"Mesterházy Attila ebben a beszédben olyanokat mond, amelyek félelemmel töltenek el minden gondolkodó embert, aki már látott valamit a világból. Megrendítő, mennyire nincs fogalma arról, mi egy állam feladata, hogyan működik egy ország, egy gazdaság, egy vállalkozás. Ijesztő az a totális hozzá nem értés, amely ebből a szövegből árad.

Nem mentség, hogy ki az ellenfele. Egyszerűen nem jelent alternatívát, mert arra az országra, amelyet ilyen dermesztő dilettantizmust sugárzó hozzá nem értéssel vezetnének, ez halálos veszedelmet jelent. Ez egy szakma. Ehhez érteni kell. Nem elég az ifjúszocialista aktivista múlt, a mozgalmi tapasztalat, a generációváltás jelszava és a hamis ambíciók, amelyeket felelőtlen emberek oltottak belé. A kialakult helyzetért nem Mesterházy Attila a felelős, hanem azok, akik álnok módon maguk elé tolták villámhárítónak. Olyan feladattal bízták meg, amelyre nem felkészült. Akik elhitették vele, hogy erre ő készen áll, azok felelőtlen szélhámosok, akik egy országgal és emberi életekkel játszanak.

A teljes cikk alább elérhető

: