Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. február 17., hétfő

18.406 - Erős a nők és a gyermekek jogi védelme



Feladó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Dátum: 2014. február 17. 15:16
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


A KIM heti hírlevele 2014-02-17
Az országban sorra nyíló kormányablakok a közigazgatás új civilizációjának hírnökei - mondta Navracsics Tibor szerdán Tiszalökön, ahol átadta a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település kormányablakát. Heti hírlevelünkben olvashat továbbá a március 15-én életbe lépő új polgári törvénykönyvről, az Európai Területi Társulások kiemelt jelentőségéről, valamint a nők és a gyermekek védelme érdekében hozott intézkedésekről.
A kormányablakok a közigazgatás új civilizációjának hírnökei

Az országban sorra nyíló kormányablakok a közigazgatás új civilizációjának hírnökei - mondta Navracsics Tibor szerdán Tiszalökön, ahol átadta a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település kormányablakát.

A kormány átvállalja a Veszprém Aréna törlesztőrészleteit

A kormány átvállalja a Veszprém Aréna törlesztőrészleteit az önkormányzattól, ez idén hatszázmillió forintot tesz ki - jelentette be Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Smaragdváros elnevezésű városrehabilitációs projekt indító sajtótájékoztatóján pénteken Veszprémben.

A baloldal nem tud mit kezdeni a rezsicsökkentéssel

Navracsics Tibor szerint a baloldal nem tud mit kezdeni a rezsicsökkentéssel, és szerinte az ellenzéki összefogás listavezetője valójában Gyurcsány Ferenc lett. A miniszterelnök-helyettes a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában közölte azt is, a választások megnyerése érdekében a pártja arra készül, hogy megkeres minden választópolgárt, aki érdeklődik az elképzeléseik iránt.

Ez már nem a 2010-es Magyarország

2014-ben ez a Magyarország már nem a 2010-es, itt már működő rendszerek vannak, megvannak a feltételek ahhoz, hogy Magyarország valóban erős ország legyen - mondta a miniszterelnök-helyettes pénteken a Nógrád megyei Pásztón.

Erősíti a jogbiztonságot az egy hónap múlva életbe lépő új kódex

A március 15-én életbe lépő új polgári törvénykönyv életszerűbb szabályai erősítik a jogbiztonságot - mondta Répássy Róbert, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium igazságügyért felelős államtitkára szombaton sajtótájékoztatón, Budapesten.

Kiemelt jelentőségűek az Európai Területi Társulások

Gazdaságilag és nemzetpolitikai szempontból is kiemelt jelentőségűek az Európai Területi Társulások (ETT) Magyarország számára - hangsúlyozta Rétvári Bence pénteken Budapesten.

Nagy sikerrel zajlik a minisztérium biztonságosabb internetezésre felhívó programja

Félidejéhez közeledik „Az internet nem felejt” program, amit a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium indított el januárban. Eddig 12 középiskolában, közel 1000 fiatal és pedagógusaik ismerkedtek meg a tudatos internethasználattal.

Erős a nők és a gyermekek jogi védelme

Soha ilyen erős védelem nem illette a nőket és gyerekeket - mondta Balatoni Monika, a KIM társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken Budapesten, Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz európai parlamenti képviselőjével tartott közös sajtótájékoztatóján. Kiemelte, a nők védelme szorosan összefügg a gyermekek védelmével, és kifejezetten a gyermekek és kiskorúak megóvása érdekében számos intézkedést hoztak.

Ibrahim Makollival találkozott Répás Zsuzsanna

Ibrahim Makollival, a Koszovói Köztársaság diaszpóra-ügyi miniszterével találkozott Répás Zsuzsanna, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium válasza a Bárka Színház nyílt levelére

Fontos elmondani, hogy átadás-átvétel folyamatát nagyban lassítja az elmúlt időszakban a színház kapcsán felmerült felelőtlen gazdálkodás gyanúja.