Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. február 17., hétfő

18.421 - Reagálás Orbán Viktor évértékelőjére: a második Orbán-kormány ténykedése nem sikertörténet


Feladó: Illés György
Dátum: 2014. február 17. 19:29
Tárgy: Reagálás Orbán Viktor évértékelőjére: a második Orbán-kormány ténykedése nem sikertörténet
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>,

Reagálás Orbán Viktor évértékelőjére: a második Orbán-kormány ténykedése nem sikertörténet

A kormányfő győzelmi jelentéséhez képest valójában sajnos korántsem olyan fényes a helyzet Magyarországon. Orbán Viktor a WikiLeaksen korábban kiszivárgottak szerint az amerikai nagykövetnek és a külföldi befektetőknek őszintébben fogalmazott az ország helyzetét illetően, és a jelentés kiszivárgása óta tudjuk, mire intett: ne figyeljünk arra, amit a megválasztásáért mond!

Közel félmillió honfitársunk kényszerült külföldre megélhetést keresni, akiket a közmunkásokkal együtt aktív munkavállalóként beleszámítanak a hazai foglalkoztatási statisztikákba. Emellett a kormány olyan multinacionális cégekkel kötött stratégiai megállapodásokat, amelyek a nyugati bér töredékét fizetik a magyar embereknek ugyanazért munkáért.

A két hét alatt rendet teszünk orbáni ígérete a ciklus végére sem valósult meg, sőt egyre több olyan brutális bűncselekmény történik, amelynek áldozatai a legkiszolgáltatottabb társadalmi csoportokból, az idősek, a nők és gyermekek közül kerülnek ki.

Elszámoltatás lényegében nem történt, több elszámoltatási kormánybiztos volt, mint elszámoltatott.

A devizahitelesek széles tömegeinek problémáját sem sikerült megoldani, számos kormányzati kísérlet csődöt mondott.

Annak az országnak a kormánya, ahonnan félmillióan kivándorolnak, nem teljesít jól; amiben viszont Európa első helyén állunk éppen a Fidesz-kormány adóemelése miatt, az az áfakulcs mértéke.

Mindezen problémák megoldása egy Jobbik-kormányra vár, amely nem csak az elmúlt négy évet, de az elmúlt huszonnégy évet fogja leváltani.

Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője