Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. február 17., hétfő

18.408 - A gyed mellett is jár a bölcsődei ellátás


Feladó: Emberi Erőforrások Minisztériuma
Dátum: 2014. február 17. 16:46
Tárgy: Az EMMI 7. heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


Az EMMI 7. heti hírlevele 2014-02-17
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának 7. heti hírlevele
A nemzeti összetartozás ápolása mindannyiunk feladata

A nemzeti összetartozás ápolása mindannyiunk feladata, megőrzéséhez ragaszkodnunk kell - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a budapesti Csángó bál szombat esti megnyitóján a Petőfi Csarnokban.

Kárpát-medencei családtalálkozó az Országházban

A gyerekvállalás személyes ügy, ám aki egészséges lelkületű gyermekeket nevel, az a hazájának elévülhetetlen szolgálatot tesz, és ezt észben tartani minden kormány kötelessége - írta Orbán Viktor köszöntőjében, amelyet felolvastak a rendezvényen.

Az egyházi intézmények értelme az emberség bemutatása

Az egyházi intézmények értelme az emberség bemutatása, működésük belső erő nélkül nem lehetséges, ezt a többletet pedig továbbadhatják a világi intézményeknek - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Dizseri Tamás szeretetszolgálati díj átadó ünnepségén február 15-én Budapesten.

Jelentősen növelni akarják az emlőszűrésen résztvevők számát

Egy év alatt legalább tíz százalékkal növelni akarják a szervezett emlőszűrésen résztvevők számát – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkára pénteken, egy Székesfehérváron rendezett egészségnapon.

Csatlakoztunk a víz alatti kulturális örökség védelméről szóló UNESCO egyezményhez

Az Országgyűlés 2014. február 6-án elfogadta a víz alatti kulturális örökség védelméről szóló UNESCO egyezmény kihirdetéséről szóló törvényt, amely 2014. február 12-én jelent meg a Magyar Közlönyben. A ratifikálás révén Magyarország felléphet a nemzetközi tengervizekben található kulturális örökségének megóvása érdekében.

Új bölcsőde Vaja városában

Vaján az Új Széchenyi Terv keretében közel 150 millió forint támogatással új bölcsőde épült, amelyet Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkára adott át.

Balog Zoltán díjakat adott át Kínában a magyar kultúra népszerűsítéséért

Balog Zoltán Pro Cultura Hungarica elismerést adományozott Gao Jianjin-nek, a Kínai Központi Zeneakadémia Zenei Nevelés Tanszék vezetőjének és Claudia Yang zongoraművésznek 2014. február 13-án Pekingben.

A kormány 2020-ig 2,8 milliárd forinttal támogatja a kerékpársportot

A kormány 2020-ig 2,8 milliárd forinttal támogatja a magyar kerékpársportot - hangzott el a sportág leendő fellegvárának, a Nemzeti Olimpiai Központhoz tartozó Millenáris Velodromnak a területén megtartott szerdai sajtótájékoztatón.

A gyed mellett is jár a bölcsődei ellátás

A gyermekgondozási díj (gyed) mellett is jár a bölcsődei ellátás a szülőknek - hívta fel a figyelmet az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyért felelős államtitkára a gyed extra intézkedéscsomagról tartott szerdai budapesti sajtótájékoztatón. Soltész Miklós arról beszélt, a családtámogatási rendszer minden élethelyzetre segítséget tud adni.

1057 szakmai program sikerét alapozza meg a Nemzeti Együttműködési Alap

A Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) nemrégiben lezárult működési pályázatai után a szakmai pályázatok eredményei is megszülettek. A döntéssel a NEA 1057 db szakmai program sikerét alapozza meg a rendelkezésre álló, mintegy 953,16 millió forintos keretösszeg szétosztásával.

Az új mentésirányítási rendszer áttörést jelent a mentőszolgálatnál

Áttörésként értékelte az Országos Mentőszolgálat új mentésirányítási rendszerét az egészségügyért felelős államtitkár kedden Budapesten.

Kicserélték a Magyarország és a Szentszék közötti megállapodás okmányait

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes megbízásából Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius ünnepélyes keretek között kicserélte a Magyarország és a Szentszék között korábban megkötött megállapodás - az Országgyűlés, illetve Ferenc pápa által - jóváhagyott dokumentumait.



ERRE A CÍMRE: <jozsef@kutasi.eu> KÉREM A FELIRATKOZÁST, AZ ÜZENETEKET, ÉS AZ ANYAGOKAT A KUTASI JÓZSEF ANTAL - POLITIKAI HÍRFUTÁR - oldalára