Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. február 24., hétfő

18.443 - Európában egyedülálló informatikai szolgáltatást indít a kormány

Ez egy HTML üzenet. Olvasásához kérjük állítsa be levelezőjében a HTML levelek fogadását!


Feladó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Dátum: 2014. február 20. 18:34
Tárgy: A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele 2014-02-20
Európában egyedülálló informatikai szolgáltatást indít a kormány

A több ezer számítógép teljesítményével egyenértékű tárolókapacitású Kormányzati Felhő egy minden eddiginél hatékonyabb közigazgatási infrastruktúra alapjait teremti meg – jelentette ki Vályi-Nagy Vilmos infokommunikációért felelős államtitkár a szakterület tavalyi eredményeit és idei terveit ismertető sajtótájékoztatón 2014. február 19-én, Budapesten.

Őszre elkészül a vasasi bányatragédia áldozatainak emlékműve

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára tette le a vasasi bányatragédia tizenegy áldozata előtt tisztelgő emlékmű alapkövét 2014. február 18-án, Pécsett.

Kovács Pál a paksi bővítésről

A Magyar Tudományos Akadémia 2014. február 18-án Villamosenergia-ellátás Magyarországon a XXI. században címmel szakmai konferenciát tartott, amelynek keretében a felkért előadók kifejtették a témával kapcsolatos állásfoglalásaikat.

Két új stratégiai partner a fejlesztési tárcánál

Fónagy János parlamenti államtitkár 2014. február 14-én a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ), 2014. február 18-án pedig a Magyar Autós Szakmai Szövetség (MASZSZ) vezetőivel írt alá stratégiai partnerségi megállapodást.

Az OTSZ vezetése szembe megy saját tagjainak érdekeivel

Az OTSZ által gerjesztett politikai és sajtókampány a Takarékbank állami tulajdonrészének értékesítésére kiírt pályázat és az abban részt vevő takarékszövetkezeti többséggel bíró pályázó lejáratására irányul még az előtt, hogy a pályázó kiléte ismertté vált volna. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium visszautasítja az OTSZ újabb támadását, amellyel a Szövetség saját tagságának érdekeivel is szembe megy, és amely alkalmas a szövetkezeti hitelintézeti integráció résztvevőivel szembeni károkozásra, a betétesi és befektetői bizalom szisztematikus megrendítésére.

Három cég nyert jogosultságot a bányászati koncessziós szerződés megkötésére

A nemzeti fejlesztési miniszter a pályázatok értékelésére létrehozott minősítő bizottság javaslata alapján meghozta döntését a szénhidrogén és a geotermikus energia kutatási területekre kiírt bányászati koncessziók megadásáról. A döntés értelmében szénhidrogén kutatására, feltárására és kitermelésére a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. (Battonya-Pusztaföldvár észak és a Szegedi-medence nyugat területére) és a Vermilion Exploration B.V. (Battonya-Pusztaföldvár dél területére), míg geotermikus energia kutatása, kinyerése és hasznosítása céljából a CEGE Közép-Európai Geotermikus Energia Termelő Zrt. (Jászberény területére) nyert jogosultságot koncessziós szerződés megkötésére.

25 százalékkal olcsóbb regionális tarifák 30 vasútvonalon

A regionális tarifák kiterjesztésével február 15-étől közel 1400 kilométeren, a hazai vasúthálózat ötödén lesz olcsóbb az utazás – mondta el Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár 2013. február 14-én, Budapesten. Közlemény.