Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. február 24., hétfő

18.449 - 2014. március 29-én ismét indul a Békemenet

Feladó: Fodor Mária
Dátum: 2014. február 21. 12:18
Tárgy: Mozgósítás a Békemenetre
Címzett:

Kutasi József Antal


Tisztelt Támogatóink, Szellemi Honvédők és kedves Barátaink!

Az elmúlt négy év során a magyarországi civil társadalom aktivitása fokozódott és rájöttünk arra, hogy közösségeink feladata nem csak a helyi ügyekkel történő foglalkozás (kultúra, sport, hobbitevékenységek), hanem a négy évre birtokba adott hatalom civil kurázsival történő kontrollja, amelyhez ajánlásokat és bírálatokat is intéztünk.
A regnáló kormány egyre szélesebbre tárta ki az együttműködés kapuit, elkezdődött a nemzeti konzultáció, eredményeként nem csak a törvényalkotás munkájában, hanem természetes módon a nemzetstratégia végrehajtásában is részt vehettünk.
Nem tűnik túlzásnak, hogy a nemzetben gondolkodás és együtt cselekvés meghozta azokat a társadalmi és gazdasági eredményeket, amelyek a szükséges jövőbeni nemzeti megbékélés folyamatában tovább erősödhetnek.
A Civil Összefogás Fórum, a Civil Együttműködési Tanácskozás, a Szellemi Honvédők és a Békemenet közös tábora Európának is példát mutat arról, hogy a civilek miként befolyásolhatják a választási ciklusok között is a hatalmat annak érdekében, hogy a közjó elsődlegességét helyezzük célkeresztbe.
Tudjuk, hogy négy évvel ezelőtt országunk a csőd szélén állt, az előző kormányzat nemzettestvéreinket megtagadta. A magyar állampolgárok soha nem látott türelmes összefogására és a nemzeti kormány megfeszített munkájára volt szükség ahhoz, hogy a posztkommunista és a ráragadt neoliberális rendszer súlyos hibáit kijavítsuk.

2014. március 29-én ismét indul a Békemenet azzal a céllal, hogy a magyar-magyar kiegyezést és a társadalmi békesség szükségszerűségét hirdetve tovább folytathassuk a nemzet építését, megvédve nemzeti szuverenitásunkat, megőrizve identitásunkat és elérjük, hogy az Európai Unió egyenrangú nemzetként tekintsen ránk.

Tisztelt Barátaink!

Ezúton is kérünk benneteket, hogy mozgósítsátok a nemzet minden tagját, jövőbeni céljaink elérése érdekében, legyünk együtt a Békemenet lelki közösségében, tegyünk pontot a rendszerváltás befejezésére, legyen békesség magyar és magyar ember között!
Mindenki figyelmét felhívjuk arra, hogy tovább folytatódnak a Szentimrevárosi esték, amelynek meghívóját jelen levelünk mellékleteként csatoljuk.

Üdvözlettel és barátsággal
CÖF-CÖKA vezetősége