Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. szeptember 25., péntek

20.444 - Magyar Idők: VÁRHATÓ EGY EURÓPAI SZEPTEMBER 11. IS – ÁLLÍTJA GEORG SPÖTTLE

Magyar Idők konzervatív közéleti napilap
2015. SZEPTEMBER 23. SZERDA 19:35 2015. 09. 23. 19:31

VÁRHATÓ EGY EURÓPAI SZEPTEMBER 11. IS – ÁLLÍTJA GEORG SPÖTTLE

Valós veszély van Európában - mondta Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő a hirado.hu-nak. Úgy véli, az embereknek el kell kezdeni másként gondolkodni, és figyelni kell az őrizetlenül hagyott csomagokra például a pályaudvarokon.

Drasztikusan nőtt a terrorveszély Európában, így látja Nógrádi György és Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő is. – írta a hirado.hu.

Georg Spöttle a hirado.hu-nak elmondta, hogy valós veszély van, de ezt gyakorlatilag Magyarországon kívül minden európai ország elbagatellizálja. A szakértő úgy látja, hogy Németország a fő célja a dzsihadistáknak, de bármelyik európai országban, így hazánkban is végrehajthatnak terrorcselekményt. Spöttle szerint nagy durranásra készülnek, „tavasz óta azt mondják, hogy lesz európai szeptember 11. is" – tette hozzá.

MAGYARORSZÁGON IS TERVEZHETNEK TERRORTÁMADÁST

A szakértő szerint félő, hogy Magyarországra is megorroltak, például a regisztráció miatt, és bosszúból itt is terrortámadást tervezhetnek. Éppen ezért fontos, hogy mind a rendőrség, mind a titkosszolgálatok ellenőrizzék a bevándorlókat, figyeljenek arra, hogy kontrolláltan juttassák el őket a gyűjtőpontokra, fontos, hogy szabadon ne járkálhassanak az országban.

Ami a magyar emberek védelmét jelenti, Spöttle úgy véli, hogy a titkosszolgálatok, a katonai elhárítás és a TEK nagy valószínűséggel fokozottan figyeli az itt élő muszlim közösségeket. Figyelik az arab állampolgárokat, hogy rendelkeznek-e olyan kapcsolatrendszerrel, ami veszélytényező lehet. Folyamatosan ellenőrzik az áthaladók csomagjait is, mert fegyver vagy robbanóanyag bármikor lehet náluk. Továbbá készül az új határzár is – nyilatkozta a szakértő.

„EL KELL KEZDENI A LAKOSSÁGNAK IS MÁSHOGY GONDOLKODNI"

Spöttle szerint fontos, hogy a lakosság is óvatos legyen, és kezdjen el máshogy gondolkodni, mint eddig. „Odafigyelőbbnek kell lenni az embereknek, figyelni kell az őrizetlenül hagyott csomagokra például a pályaudvarokon vagy a metrón" – magyarázta a szakértő.

A hirado.hu megkereste a Terrorelhárítási Központot, a Köztársasági Elnöki Hivatalt és az ORFK-t is, hogy megtudja, milyen óvintézkedéseket vezettek be a növekvő terrorveszély miatt a közjogi méltóságok védelmében, de a cikk publikálásáig nem kaptunk választ.

JOBBAN VÉDHETIK A KÖZJOGI MÉLTÓSÁGOKAT

A biztonságpolitikai szakértő szerint a közjogi méltóságok védelmét biztosan megerősítették, részint páncélozott járművekkel, másfelől a biztonsági személyzet számát is emelhették.