Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. szeptember 29., kedd

20.483 - A német külpolitika csődje > Káncz Csaba, > 2015. szeptember 28.> Privátbankár

Feladó: Nemzeti Hirhalo
Dátum: 2015. szeptember 29. 13:22
Tárgy: [Lapszemle] A német külpolitika csődje - Jó kérdések a migránsok kapcsán, a hatodik pont - Az Európai Unió a kisebbség utópiája - Vlagyimir Putyin kedd délutáni beszéde - Visszaszorulóban az Iszlám Állam Szíriában - Magyarország félmilliárd euró hitelt vesz föl - Brit parlamenti képviselő: Izrael óriási veszélyt jelent a világbékére
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>

Nemzeti Hírháló hírlevél2015 szeptember 29.


A német külpolitika csődje 
Káncz Csaba, 2015. szeptember 28. Privátbankár 

Hirtelen a kül- és biztonságpolitika mesteri gyakorlása létfontosságúvá lett, és ebben az új korszakban a német diplomácia egyelőre csúfos bukásra áll. Berlin és kiöregedett kancellárja mintha nem értené, hogy új világ kezdődött, ahol a nyers hatalmi politika dönt, a széplelkek pedig elbuknak. 


A német kancellár nem tud a legutóbbi ajánlatról?

Magyarországgal ellentétben Németországnak nemzetközileg is elismert és diplomáciában jártas külügyminisztere van. Berlin nem zilálta szét a saját külügyminisztériumát sem, ott nem söprűzték ki a nyugatos beállítottságú diplomatákat és nem töltötték föl az intézmény vezetését teremfocis titánokkal. 
Mindennek ellenére a német külpolitika olyan dermedten és tehetetlenül áll az utóbbi időszakban a nemzetközi és európai menekültválság kellős közepén, mint őzgida a reflektorfényben. Berlin - a történelem tanításával ellentétben - a nyitott ajtók politikájával újra egy 'különutas' (Sonderweg) pályát követ, amely az Európai Uniót egy súlyos válságba taszítja. 

Berlin lett a hunyó 

Európa külső határai káoszba merültek, a németeknek nem osztanak kártyát a szíriai békét célzó megbeszéléseken, miközben Szaúd Arábia és Törökország a háttérben javában mozgatják azokat menekült-szálakat, amely végül Berlinen csapódik le. 
Berlin egészen egyszerűen a hunyó lett ebben a nemzetközi bújócskában. Németország és kiöregedett kancellárja mintha nem értené, hogy új világ kezdődött, ahol a nyers hatalmi politika dönt, a széplelkek pedig elbuknak. Hirtelen a kül- és biztonságpolitika mesteri tudása és a határozott kivitelezés létfontosságúvá lett, és ebben az új korszakban a német, valamint a közös európai diplomácia egyelőre csúfos bukásra áll. 

Ez itt már a nagyfiúk kemény játszmája 

Ebben a világban Putyin elnök csapatokat küld Szíriába szövetségese védelmében, a neo-oszmán Erdogan elnök és iszlamista hatalmi gépezete nyakig benne van a menekült-áradat hirtelen megindításában Európa felé, miközben Szaúd Arábia és Irán véres harcot vív bábjaikon keresztül a Közel Kelet dominanciájáért. 
Ezen gyilkos harc közepette Berlin kitárja a határait (Willkommenskultur), és a szomszédait szidja a kooperáció hiánya miatt. De épkézláb béketervvel nem tud előállni és nincsen semmilyen érdemi védelmi stratégiája sem. A háttérben pedig közben Ankara és Rijád fűti a szír polgárháborút, a szenvedő százezreket a balek Németországra tolva. 
Szaúd Arábia, bár nyakig benne van a felfordulás finanszírozásában, nem fogad menekülteket. Rijád fanatikus vahhabita stratégái a menekülthullámra, mint Európa további iszlamizációjának eszközére tekintenek és nyakló nélkül támogatják pénzügyileg a mecset-építéseket Németországban. 

Késői ébredezés 

Egyelőre csak kezdeti jelei vannak, hogy Berlin ébredezik delejes álmából. Merkel az Európai Csúcs múlt heti ülése után kijelentette, hogy a szír válság megoldásához párbeszédet kell folytatni Asszad elnökkel, A hetek óta hallgatag külügyminiszterét pedig elküldte szeptember 18-án Ankarába, hogy Davutoglu miniszterelnökkel tárgyaljon. 
Egy érdemi - és már évek óta esedékes - lépés keretében a német kormány arról hozott döntést szeptember 16-án, miszerint 950 katonát vezényelnek a Mediterrán térségbe, hogy ott felkutassák és elkobozzák az embercsempészek hajóit egy EU művelet (Eunavfor Med) második fázisa keretében. 

Káncz Csaba jegyzete 

Kapcsolódó: 
   Menekültválság: ne csak mi szívjunk egy hibás politika miatt 
   Merkel: a bevándorlás-kérdést Európán kívül kell megoldani 
   Angela Merkel semmit nem ért, vagy a háttérhatalom irányítja 
   Felkelés Linzben: Menekültek étellel dobálták meg a rendőröket 
   Migránsok panaszkodtak a zord európai körülményekre 
   Svájc Európa pusztulására készül - bevetik a hadsereget is 
   Nincs vége a menekültáradatnak - megint megrohanhatnak minket 
   Lehet szörnyülködni, Soros egymillió menekült befogadását akarja - évente 
   Nem gáncsolt László Petra - érdemtelenül dicsőült meg az arab terrorista szír fociedző! 
   Kopt Ortodox Egyház vezetője: az iszlám terjesztése a migránsok célja 
   Senki ne követelje tőlünk, hogy ezzel éljünk együtt! 
   Ankara azt javasolta hétfőn Brüsszelnek, hogy Szíriában létesítsen egy óriási menekülttábort 
   Agyrém! 1000 euró/hó juttatást kell(ene) biztosítani az illegális migránsoknak a kvótarendszer bevezetése után 
   Németh Zsolt fideszes politikus szerint Orbán Viktoréknak el kell fogadniuk az Unió meghatározta menekültkvótát 
   Fico bíróságra megy a kvótadöntés miatt 
   Orbán Viktor bécsi sajtótájékoztatója /2015.09.25./ 
   Rendszeres nemi erőszak és végeláthatatlan szemét 
   A svédek egyre jobban szeretik a menekülteket 
   A migránsok köszönik szépen, de nem kérnek Romániából! 
   Páris 2015! Francia rendőrök is kaptak egy kis ízelítőt a menekültektől (VIDEÓ) 
   Videó: muszlimok katonai sírköveket döntögetnek 
   Videó: Egy szomjas ember esete 
   Soros György: az EU-nak évi 1 millió menekültre kell felkészülnie 
   Mégsem álprobléma 
   Soros György a menekültáradat egyik főszereplője 
   Tömegtüntetések Európa-szerte Magyarország migránspolitikája mellett 




Jó kérdések a migránsok kapcsán 

Megkérdezte tőlük valaki, hogy mit ígértek nekik? Miért számolták fel otthoni értékeiket, amit az embercsempészekre költenek? Elmondták-e, hogy az EU-ban mennyi az állásnélküli? Nincs új munkahely a helyi lakosok nagy részének sem. 
Németországban panaszkodott egy opera énekesnő, hogy a folyosón kell aludnia. Mit gondolt, rögtön felvételt fog nyerni valamelyik európai Operaházba, iskolai papír nélkül? 
Elmondták-e nekik, hogy akik az EU-ban élnek, azok hitelből vásárolnak lakást, nem az állam ajándékozza nekik. Vagy az ígérték nekik, hogy odamentek és rögtön kapnak lakást és munkát csak úgy? 
Mit esznek? A vallásuk alapján húst nem. Ha éhesek, akkor miért dobálják el a kenyeret, szendvicseket? Ha turistaként utazik valaki, akkor is pénzbe kerül az étel és az ital. A migránsok meg ingyen várják az ellátást!!! Miért??? Ha az embercsempészeknek tudnak fizetni az utazásért, akkor az egyes országokban az ételért és italért miért nem tudnak fizetni? 
A szállást is meg kell fizetni, ha valaki másik országba megy. Mit gondolnak, ki tudja finanszírozni a szerintük emberhez méltó szállást? Főleg ha százezrével érkeznek? És mindezt munka nélkül, csak úgy, mert ők jönnek, ki tudja tényleg azért-e, mert a hazájukban nem tudnak tovább élni. 


Kérdés: miért semmisítik meg papírjaikat? Miért nem hozzák magukkal az iskolai végzettségüket igazoló okmányaikat? Ha valóban dolgozni akarnak az új "otthonukban", az eredeti tudásuk, szakmájuk szerint, akkor miért nincs náluk az okmány? Vagy csak eltartatni akarják magukat? Majd a célország taníttassa ki? Nem mesélték el nekik, a célországokban az állampolgárok fizetnek országukban az iskolai oktatásért? Nekik miért járna ingyen oktatás? Főleg, hogy sokan a célország nyelvét sem beszélik. 
Ha egyenes úton járnak, akkor miért félnek az ujjlenyomat vételtől? 
Kérdés, a fiatalemberek, miért nem otthon harcolnak a kormány megdöntéséért és a jobb élet lehetőségéért, miért vándorolnak inkább a világban? Kérdés, hogy később kit akarnak feleségként maguk mellett, mert, hogy a saját vallásuk szerinti fiatal nők alig tartanak velük. 
Milyen vallás az, ahol a kiskorú gyerekeket, fiúkat, lányokat meg lehet erőszakolni, gond nélkül lehet szexuális kapcsolat férfi-férfi között, mert náluk ez természetes? És ők ítélik el a katolikus egyházat? Itt se tökéletes minden, de náluk sem. 
Ki fizeti a hívások árát, a mobiltelefon számláját? Hol tudják feltölteni a telefonokat? 
Ezek az emberek ennyire naivak, a mai világban? Vagy tényleg azt hiszik, ha magukkal együtt elpusztítják Európát, akkor a mennyben fognak jól élni? 

Tharan Marianne 

Kapcsolódó: 
   Menekült férfiak? - 'Ha a hazájukban háború van, miért hagyták otthon a családjukat?' - Az otthon maradt nők pedig harcolnak! 
   Újabb tömegverekedés volt egy német menekültszálláson - szétköltöztették a menekülteket 
   Lovas István: Ébrednek a németek - Merkel alkonya 
   Megérkezett 300 ezredik migráns Magyarországra 
   Különgéppel vissza a háborúba: tízezreket deportál Európa 
   Migránsok jártak Juci néninél... 
   A bolgár ortodox egyház az iszlamista bevándorlók kizavarására szólított fel... 
   Jönnek! Újabb iszlamista harcost találtak a migránsok között! 
   Amerika az ásotthalmi polgármester videóján nevet 

Toroczkai László: "Nem baj, tartogatok még meglepetést Obama és Soros bácsi rajongóinak is. Türelem. A CIA-t pedig csókoltatom." 
Az illegális migránsoknak szóló videóüzenetem a világ minden szegletébe eljutott, meg is őrültek tőle azok is, akik az egész katasztrófa előidézői, az USA és láncos kutyái. Az általuk tartott médiavérebeik valamennyi országban ráugrottak a témára. Itthon többek között a HVG a szócsövük. Először a The New York Times még szörnyen félelmetesnek találta a videóüzenetemet, de mivel nem csitulnak a hullámok, s az egész világon még mindig futótűzként terjed a videó, váltottak: Jöhet a jó öreg gúny, amelyet már a húszas évektől láthattunk a kabarék mocskos világában, s amely a kereszténységtől a nemzeten át a családig mindent (kivéve persze a liberális szennyvilág kegyeltjeit) gúny tárgyává tett. Most éppen a HVG-n keresztül üzenik, hogy a videómon nevet egész Amerika. Ugyan már... Baromi gyengére sikerült poénok ezek. A videóban pedig nem csupán egy "teherautó" látszik, van ott gépkarabély, helikopter és még sok minden más egyéb. Valamit jól csinálok, ha már a nagy USA is velem foglalkozik. Nem baj, tartogatok még meglepetést Obama és Soros bácsi rajongóinak is. Türelem. A CIA-t pedig csókoltatom. 


A hatodik pont 
Dr. Pungur József 2015.09.26 Nemzeti Hírháló 

Ismeretes Orbán Viktor magyar minisztereknök hat pontja, amivel a minapi EU tagországai vezetőinek csúcsértekezletére ment. Az is, hogy hosszú viták után elfogadtak hatból ötöt, de leglényegesebbet a hatodikat elvetették. Azt, amely döntően megállithatta volna a migránsok egyre növekvő illegális behatolását az Európai Únió területére, azzal, hogy a legyengült Görögországnak, mely nem képes tengeri határait megvédeni az illegális migráns cunami ellen, hadihjóikkal az EU tagországai segítséget nyujtanának Görögország tengeri határa kollektív megerősítéséhez. Ezt azonban az EU csúcs elvetette. Ezzel Európa védelmét is az új honfoglalók ellen - lehet ez véletlen? 

Ezáltal az EU tagországai vezetőinek többsége közvetve helyeslését fejezte ki a nagyméretű, egyre növekvő, illegális és kaótikus bevándorlás fenntartása mellett - szabad útat adva Európa elözönlésére idegen fajú, vallású, kultúrájú néptömeg rendezetlen bevándorlásának folytatására, melynek rövid és hosszabb távu következményei mára már kikrajzolódtak, s amely végső fokon a többezeréves Európa végpusztulásához vezet. Beleértve jelenlegi népeit, kultúráját, civilizációját és vallását. 

A hatodik pont elvetésével e magasrendű grémium kiállt amellett, hogy helyesli a jelenlegi európai nemzetállamok megszűnését és valamilyen globális masszáju színtelen, gerinctelen, vallástalan és erkölcstelen néptömeg kialakulását Európában. Amely konszumer idiótákból álló falanszter vagy új Bábel lesz; kizsákmányolt, elbutított, sáskahadként mindent felzabáló, elpusztító hordákban rohangáló, minden és mindenki ellen harcoló szubhumán kretének halmazává vált. Ám a már felemelkedni nem tudó Európa a végső kataklizmában a pokol bugyrai felé hulló embertömeg kavalkádjává lesz. 

Egy bölcs mondás szerint: Akit Isten el akar veszejteni, annak beköti szemét és bedugja fülét! 

Ám van még némi remény. Az elvetett hatodik pontot fel lehet támasztani - újra fogalmazva valahogy így: "Az Európai Unió tagállamai mindaddig felfüggesztik migránsok tömeges befogadását, amig a muszlim többségű országok nem nyitottak menekült muszlim testvéreik befogadására". 

A világsajtót bejárták azok a fényképek, melyek a mekkai szent helyet körülvevő több millió oda zarándokló muszlim hívőt tud befogadni, akik vallási kötelezettségüknek tesznek elegt. Ezek a sátrak olyan modernek, hogy mindennel el vannak látva, beleértve villanyt, vizet, fürdőrészt, légkondícionálást és még internet elérhetőséget is. Ha vallási kötelmeik teljestését így képesek segíteni, mennyivel inkább lenne szúkséges menekülő hittesvéreik megsegítése és ilyen modern sátorokban való elhelyezése - milliós arányokban. Nos, ha petro-dollárokból futja a zarándokok megsegítésére, menyivel inkább kellene futnia földönfutó menekült testvéreikre? 

Dr. Pungur József 

A hétvégén helyhatósági választás volt Felső-Ausztriában. Úgy hívják az újságok: Asyl-Wahl, vagyis a bevándorlásról szóló szavazása volt valójában 1,1 millió választónak. Ezt tükrözik az eredmények is. A 9 éve a zöldekkel kormányzó Néppárt akkorát bukott, mint a nyeletlen fejsze. Náluk nagyobbat már csak a szociáldemokraták buktak, az FPÖ, az osztrák Szabadságpárt pedig jelentősen megerősödött. A levitézlett tartományi elnök már magyarázza, "ez nem protest szavazás volt Bécs vagy Brüsszel ellen, hanem felső-Ausztriáért. Igen, így gondolták a hazájukat, házaikat féltő polgárok is, akiket nem bábként mozgat a megnevezhetetlen felsőbb hatalom. Október 11-én pedig Bécs is szavaz. Bécs, a masszív szocialista fellegvár. Ahol az előrejelzések szerint a most még kormányzó SPÖ, akinek 2010-ben 44,3 %-a volt, 2015-ben 38, most talán 34 %...vajon miért? Az FPÖ-nek, 2010-ben 28,5, 2015-ben 34, most 37 %-a, a Néppárt pedig a futottak mégben utolsó vagy jobb esetben utolsó előtti lesz, valahol 6-8 % körül. Lehet, hogy ez a szörnyű helyzet kell ahhoz, hogy, hogy az emberek használják a józan eszüket és összefogjanak végre? 

Czotterné Ivády Zsuzsanna 


Az Európai Unió a kisebbség utópiája 
2015.05.07. hidfo.ru 

Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front vezetője kedden Csehországba érkezett egy konferenciára, melynek részeként vezető politikusok az Európai Unió utáni Európa kilátásait vitatták meg. A francia politikus a konferencia részeként beszédet tartott a parlament alsóházában. 


A konferencián számos ország politikusai, többek között Tom Van Grieken és Gerolf Annemans, a Vlaams Belang belga nacionalista párt volt és jelenlegi vezetője, az osztrák Szabadságpárt szóvivője is részt vettek. Le Pen pártja partnerséget alakított ki a Polgári Konzervatív Párttal, valamint a francia politikus a konferenciát megelőzően Václav Klaus volt államfővel is megbeszélést tartott. 

Le Pen pártja az utóbbi évek során az Európai Unióval szembeni nyílt kiállás miatt tett szert jelentős támogatottság-növekedésre, és a párt alapállását most sem hazudtolta meg. Beszédében kifejtette, hogy 

az Európai Unió egy különösen veszélyes utópisztikus projekt, ami a kevesek ideológiai elképzeléseit ráerőlteti a többségre. 
A francia politikus szerint az Európai Unió jelentős intézményi reformokon kell átessen, mert a jelenlegi modellel a demokrácia leple alatt felszámolja a tagállamok függetlenségét. Emellett kifejtette, hogy az Európai Unió vezetői "alkalmatlanok arra, hogy napjaink egyik legnagyobb fenyegetése, az iszlám terrorizmus ellen megvédjék a lakosságot", viszont látható a tendencia, hogy felhasználnák azt saját hatalmuk növelésére és a tagállamok ellenállásának elfojtására. 

Beszédében Marine Le Pen a remény sírjának nevezte az Európai Uniót, amit konszenzus nélkül erőltettek az európai népekre, de végül egy bürokratikus rémálommá vált. Le Pen szerint egy olyan Európát kell építeni, ahol a szabad népek saját törvényeik mentén együttműködnek, saját nemzeti pénznemet használhatnak, megvédhetik saját határaikat, és költségvetésük alakításába semmilyen idegen hatóság nem avatkozhat be - vagyis pont annak az ellenkezőjét, mint amit ma a radikális atlantisták erőltetnek. 

Kapcsolódó: 
   A szélsőjobb duplázott Felső-Ausztriában 
   Coudenhove-Kalergi terv: Lopakodó népirtás Európa népei ellen 
   A katalán függetlenségre voksolt a nép 
   Könnyen válhatunk palesztinokká saját országunkban 
   Olasz kormányfő: Magyarország a rizikó az Uniónak, nem Oroszország 
   A világ süket ötmillió üldözött fehér ember segélykiáltására 
   Ha most szavaznának róla, a britek kilépnének az EU-ból 
   Akarja-e, hogy Magyarország kilépjen az Európai Unióból?Írja alá a petíciót! 
   Kirúgná Orbánt a volt EU-biztos 
   Orbán, a kútmérgező 



Vlagyimir Putyin kedd délutáni beszéde 

A beszédben sok olyan dolgot kimondott, amit eddig nem: Megérti a majdani tüntetőket, érti a világpolitikai sakkjátszmát, de Krím újra Oroszország lesz. 



Óriási taps fogadta az orosz elnököt, amikor belépett az orosz politikusok, civilek, újságírók, valamint a krími vezetők által telített terembe. Még nagyobb taps tört ki, amikor köszöntötte a félsziget vezetőit. 

Oroszország, Ukrajna és Belarusz történelme közös. Krím a mi erődünk - mondta Putyin. Úgy folytatta, hogy 350 ezer ukrán, 1,5 millió orosz és 300 ezer krími tatár él a Krímben. És olyan népek is, akik nem asszimilálódtak, hanem a terület sokszínűségét adják. Hozzátette: A krími tatárok és az ukránok többsége is Oroszországhoz húz a Krímben. 

A krími tatárok sérelmeiről és deportálásáról azt mondta, hogy másokat is ért megbocsájthatatlan igazságtalanság a történelemben, de ezután biztosítva lesznek jogaik. Leszögezte, hogy Krím ezentúl háromnyelvű lesz, orosz, ukrán, krími tatár.1954-ben az Ukrán Tagköztársasághoz csatolták az Orosz Tagköztársaságtól Krímet, a Szovjetunión belől. Ez Hruscsov kezdeményezése volt, Putyin pedig erről úgy szólt, hogy szerinte a történészek dolga, hogy eldöntsék, ez miért történt. Mindenestre ténynek tekinti, hogy ez az akkori joggal is ellentétesen zajlott. 

A Szovjetunió szétesését nem tudta pótolni a Független Államok Közössége. A széteséssel Oroszországot kirabolták - mondta az elnök. Putyin úgy fogalmazott, hogy egy országban aludtak el, de másnap egy másikban ébredtek. Lenyelték a sérelmet, hiszen nem tudták megvédeni az érdekeiket egy széteső birodalom romjain. De ezzel az orosz nép sosem békült meg. "Krím orosz terület, Szevasztopol orosz város. Ezt mindannyian éreztük."A fenti mondatot követően is komoly tapsot kapott, de a legnagyobb tapsvihart akkor söpörte be, amikor azt mondta: Ukrajna az oroszok testvére - és az is marad. 

Az orosz elnök eddig nem tapasztalt megértéssel beszélt a majdaniakról: Ukrajnán élősködtek a vezető politikusai, akik egyáltalán nem érdeklődtek aziránt, hogyan is él a nép. Az ukrajnaiak elhagyták az országukat, mert ott nem látnak jövőképet. Oroszországban 3 millióan dolgoztak legálisan, akik 20 milliárd dollárt kerestek. "Megértem mindazokat, akik a korrupció és a kevéssé hatékony állam érdekében békésen kivonultak a Majdanra. Igazuk volt. Ez azonban nem vonatkozik az erőszakos akciókra, amelynek végén jött a nacionalista, oroszgyűlölő, antiszemita fegyveresek puccsa. Ha kételkednek, tudok mutatni bizonyítékot is: Az új, úgynevezett vezetés első lépése a nyelvtörvény érvénytelenítése volt."Bár Turcsinov leállította a törvény aktiválását, de az orosz vezető szerint Sztyepan Bandera utódai később végigvinnék a nemzetiségeket sértő tervet. Ez a krími tatárokat, románokat és magyarokat éppúgy érintené, mint az oroszokat. 

"Nem lehetett nem lépni a kérésre, árulás lett volna, ha nem segítünk. Fontos, hogy először a világtörténelemben tényleg a nép mondott véleményt. Azt mondják a nyugatiak, hogy megsértettük a nemzetközi jogot. Hát ez remek. Már az is valami, hogy elismerik, hogy van nemzetközi jog. Ezt köszönjük." 

Úgy folytatta, hogy: "Nem kellett bevonulnunk Krímbe. Ott voltunk." 

Putyin szerint, ha a Nyugat megtehette Koszovó egyoldalú elismerését, akkor a Krím is elszakadhat. 2010-ben az ENSZ is elismerte, hogy nincs akadálya a függetlenség egyoldalú kikiáltásának, ez nem következik az ENSZ BT gyakorlatából. Márpedig, ha ez így van, akkor nem lehet arra hivatkozni, hogy azért nem érvényes egy népszavazás, mert az adott anyaország alkotmányával ellenes. Ilyen alapon soha, egyetlen terület sem nyerhetne függetlenséget, mert nincs az a vezető, aki hagyná, hogy elszakítsanak a területéből egy darabot. 

"Telekiabálták ezzel az érvvel a világot, most pedig tiltakoznak. Amit lehet a koszovói albánoknak, azt nem lehet a krími oroszoknak? Jogi érv, hogy Koszovóban sokan haltak meg? Ez nem is kettős mérce, hanem egyszerű primitív cinizmus. Tehát sokaknak meg kell halniuk? Hála Istennek, hogy ez nem történt meg." Ezt követően megköszönve a 22 ezer krími ukrán katonának azt, hogy a Krímben nem hallgattak Ukrajna utasítására. 


Putyin szerint a gyakorlat megmutatta, hogy a Nyugat csak az erőben hisz, nem a jogban. Ha kell, ignorálják az ENSZ BT-t és az ENSZ-t. Így volt 1999-ben Szerbiával szemben is, amit hihetetlen, de a huszadik században lebombáztak. "Volt talán ENSZ BT határozat erről? Nem. És Líbiában ugyanez történt." 

A jelenlévő újságírók szerint az orosz elnök főleg a beszéde végén jött bele az érvelésbe: "Valóban jogos volt a népek felháborodása Ukrajnában 2004-ben vagy Észak-Afrikában. De a demokrácia helyett csak káosz jött el ezekre a térségekre, mert a Nyugat cinikusan kezelte az eseményeket. Szankciókkal fenyegetnek, de ma is korlátozva kereskedhetünk. COCOM-lista ugyan nincs, de a gyakorlatban ma is sok olyan technológia létezik, amit Oroszország nem vásárolhat meg. Az velünk a baj, hogy nevükön nevezzük a dolgokat, van saját álláspontunk, és megvédjük azt. Nem úgy látjuk a világot, ahogy Amerika. De mindennek van határa. Átlépték ezt a határt, álnokul és amatőr módon viselkedtek. Ideje véget vetni a hidegháborús retorikának. Oroszországnak vannak nemzeti érdekei, amikkel számolni kell, és tisztelni." 

"Ukrajna szétesését nem Oroszország provokálja. Nem akarjuk Ukrajna szétesését, nem akarjuk a déli és a keleti részek elszakítását. Ami a Krímmel kapcsolatos: Volt és marad is orosz, ukrán, krími tatár. De sosem lesz Banderáé. Ukrajnához és Oroszországhoz szólok: ha nem fogunk össze, mindannyian elveszíthetjük a Krímet - jelentette ki Ukrajna NATO-csatlakozási terveiről szólva. Nem a NATO ellen vagyunk, csak az ellen, hogy a saját kertünk alatt igazgassunk. El nem tudom képzelni, hogy mi vendégségbe menjünk a NATO katonáihoz a Krímbe. Nagyszerű gyerekek vannak a NATO-ban, de inkább ők jöjjenek hozzánk vendégségbe a Krímbe, és ne mi. Ha nem döntöttek volna vasárnap a krímiek úgy, ahogy döntöttek, akkor hamarosan NATO-erők jelentek volna meg a Krímben. Köszönet a döntésért a krímieknek." 

Ezt követően aláírták Krím kérelmét az Orosz Föderációhoz történő csatlakozásához. Putyin pedig felkérte az orosz parlamentet annak elfogadására. 

Forrás: Posztinfo - sokkaljobb.hu 

Emlékeztető: "Aki uralja a múltat, uralja a jövőt! Aki uralja a jelent, uralja a múltat!" (George Orwell) 




Semmi lényeges különbség nincsen az ISIS (Iszlám Állam) és a nyugat által támogatott mérsékelt szíriai ellenzék között. Az úgy mond mérsékelt ellenzék az ISIS oldalán harcol a legitim szíriai állam ellen. 

A mérsékelt szíriai ellenzéket kiképzik és hatalmas pénezeket költenek rá, hogy később az ISIS (Iszlám Állam) soraihoz csatlakozzon!. 

Az egyetlen hadsereg, aki harcol a terrorizmus ellen, az a szíriai arab hadsereg és a kurd népvédelmi milíciák. 
Bashar Al-Assad elnök úr kormányát mindenkinek támogatnia kell, ha ténylegesen harcolni akarunk a terrorizmus ellen. 
Bashar Al-Assad az egyetlen, aki véget tud vetni a terrorizmusnak a régióban. 
Nem engedhetjük meg a fejlevágó gyilkosoknak, hogy vissza mehessenek az országaikba, és ott is ugyan azt műveljék mint Szíriában. 
Beszélni sem lehet a terrorizmus elleni harcról anélkül, hogy fényt derítsünk a terrorizmus támogató országok szerepére és szponzoraira, ebbe bele értve az illegális olaj kereskedelmet is. 
Obama és Hollande tudtommal nem szíriai állampolgárok és nem vehetnek részt a szíriai nép sorsának az eldöntésében. 
Szíriában csak is a szírek dönthetnek a saját jövőjökről. 

Ti, akik felforgattátok a közel-keletet és Észak-Afrikát, leromboltátok Líbiát és Irakot, felfogtátok egyáltalán, hogy mit műveltetek? 

Az elnyomás növekedni fog és károsúlni fog a szabadság és a demokrácia a világban ha továbbra is egyetlen egy vezető hatalom maradna a világban. 

Akik azt hitték magukról, hogy a piramis csúcsán vannak és azt hitték, hogy az egész ENSZ-et a saját szabályaik szerint irányíthatják, azoknak felkell fogniuk, hogy az idők változtak és egy teljesen új korban élünk. 

Vlagyimir Putyin, 2015.09.28 (Szíriai Hírek

Kapcsolódó: 
   Lehullt a lepel a rejtélyes amerikai távozásról Szíria partjaitól - Orosz - amerikai rakétaháború "főpróba" 
   Az ukrán küldöttség elhagyta ENSZ ülést termet, amikor Putyin elkezdte a beszédet 
   Videó: Hivatalos reggelin vett részt az ENSZ vezetőivel Vlagyimir Putyin 
   Putyinnak sikerült Amerikát kellemetlen helyzetbe hoznia 
   Putyin: Az ukrajnai válság egy kívülről irányított "katonai puccs" eredménye 
   Oroszország egyelőre nem tervezi harcoló alakulatok küldését Szíriába 
   Így lopakodott be Szíriába az orosz légierő 
   Keményen kritizálta Lukasenko belarusz elnök az Egyesült Államokat és szövetségeseit az ENSZ-közgyűlésen 
   Ami a Híradókból kimaradt... 
   Putyin beszédét letiltották az USA egész területén 






Visszaszorulóban az Iszlám Állam Szíriában 
szeptember 28th, 2015 orientalista.hu 

Orosz katonai repülőgépek támadták Kelet-Aleppoban az ISIS terrorszervezet állásait, hogy ezzel gyorsítsák a Szíriai Arab Hadsereg előretörését a ostrom alatt lévő Kwejersz légi támaszpont felé. 


SZU-24M2 típusú vadászbombázó

Első alkalommal a Szíriába történt megérkezésük óta az Orosz Légierő légi csapások sorozatát hajtotta végre Aleppo tartomány keleti területe felett, célba véve az "Iraki és Levantei Iszlám Állam" (ISIS) terrorszervezet állásait a Deir Hafer és Aleppo közötti országúton, miközben a Szíriai Arab Hadsereg a felszínen támadja a terrorszervezet állásait. 
Csütörtök reggel a Szíriai Arab Hadsereg együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel (NDF) egy erőteljes támadást hajtott végre az ISIS állásai ellen Ajn Szabl-nál, elfoglalva a település délnyugati részét, amely keletre fekszik Tal Rajmantól és Al-Szalihijahtól. 


A Szíriai Arab Fegyveres Erőknek fentről segített nem más mint az Orosz Légierő, amikor a jelentések szerint lecsaptak az ISIS állásaira figyelemre méltó pontossággal és kíméletlen hatékonysággal; ezek a légi csapások először jelezték, hogy Oroszország fizikailag is jelen van a több mint négy éve tartó szíriai konfliktusban. 
Az Orosz Légierő repülőgépei ezenkívül láthatóak voltak Damaszkusz, Lattakia és Hama tartományok felett, de a jelentések szerint az összes gépük visszatért a Hamamijat Katonai Repülőtérre a szíriai tengerparti Dzsableh városába. 
A Szíriai Arab Hadsereg egyik rangidős főtisztje szerint ezeket az orosz légi csapások a Szíriai Arab Légierővel összehangoltan hajtották végre, amely a saját légi bevetéseit a Rakka és Deir Ezzor közötti országút mentén teljesítette. 


Szíriai katona a sivatagban

A Szíriai Arab Hadsereg a Rakka-Deir Ezzor országút elvágására készül 

Az "Iraki és Levantei Iszlám Állam" (ISIS) terrorszervezet szembe került a számára hónapok óta egyik legkomolyabb fenyegetéssel, amikor a Szíriai Arab Hadsereg 17. Tartalék Hadosztály 137. Gépesített Dandára együttműködve a Köztársasági Gárda 104. Dandárával és a Nemzetvédelmi Erőkkel, valamint a szunni Shajtaat törzs milicistáival egy meglepetésszerű támadást indítottak Al-Kharitah falunál Deir Ezzor tartományban. 

A Szíriai Fegyveres Erők lerohanták Al-Kharitah települést miután egy sikeres hadműveletben biztosították az Al-Bardeh-hegységet közvetlenül nyugatra Deir Ezzor tartomány fővárosától a stratégiai fontosságú Tal Krum hegycsúcs elfoglalásával egyidejűleg délre az Al-Hawikka-kerülettől. 

A Köztársasági Gárda egyik tisztjének harctéri jelentése alapján a Szíriai Fegyveres Erők és a Shajtaat törzsi milicisták megközelítőleg 60 ellenséges megszálló fegyverest likvidáltak a terrorszervezet tagjai közül, miközben tovább nyomultak az ISIS terrorszervezet fő ellátási útvonalaként szolgáló Al-Rakka és Deir Ezzor közötti országút felé Kelet-Szíriában. 

A Szíriai Fegyveres Erők által "jégre tett" ISIS harcosok között tegnap a következő személyek kerültek azonosításra: Khalid Al-Ajjash, Aszad Mohammad Al-Ajjash, Jazab Mohammad Al-Ajjash, Jazan Al-Shuk és Ezz Al-Din Al-Mohajmid. A forrás hozzátette, hogy nagy számú sebesültet szállítottak el az ISIS terroristák egy tábori kórházukba az általuk megszállt Al-Shadadi közelébe, Al-Haszakah tartomány területére. 

Al-Kharitah kevesebb mint 20 kilométerre van az országúttól, ami Kelet-Homszba vezet és kevesebb mint 1 kilométerre a kiemelt fontosságú Rakka és Deir Ezzor közötti főútvonaltól; amennyiben mindkettőt elvágják, akkor a terrorszervezet teljesen meg lesz fosztva az elsődleges ellátási útvonalától, ami Deir Ezzor tartományba vezet. 

Orientalista.hu - Szíriai Arab Hadsereg (Forrás: almasdarnews.com) 

Durva üzenetet küldött az oroszoknak az Iszlám Állam 
2015-09-22 MTI nyomán napimigrans.com 

Az orosz erők által használt szíriai tengerparti repülőtér elleni rakétatámadásról közölt videofelvételt szombaton az egyik jelentős lázadószervezet. 


A felvételen az Iszlám Hadsereg tagjai figyelmeztetik Oroszországot, hogy szíriai tartózkodásuk nem lesz békés, majd látszik, amint a harcosok rakétavetőt töltenek meg és támadnak vele egy hegyvidéki területen. 
A héten készült műholdfelvételek tanúsága szerint orosz harckocsik, páncélozott szállítójárművek érkeztek Latakia tartományba, és építkezés folyik a Bászel Aszad Nemzetközi Repülőtéren, ami megerősíti azokat az amerikai, izraeli és más jelentéseket, miszerint Oroszország Latakia kikötőváros déli részén előretolt légi hadműveleti támaszpontot hoz létre. 
"A Bászel repülőteret támadjuk, amelyből orosz támaszpont lett" - mondja az egyik harcos a videón. 
Oroszország szíriai beavatkozását bírálja a szíriai ellenzék és a több lázadócsoport. Oroszország azt állítja, hogy az Iszlám Állam dzsihadista szervezettel akarja felvenni a harcot. 
Oroszország Bassár el-Aszad szíriai elnök egyik legfőbb szövetségese, és az ENSZ Biztonsági Tanácsában négyszer megakadályozta, hogy nemzetközi szankciókat vezessenek be Szíria ellen. 

Kapcsolódó: 
   Orosz katonai tanácsadók veszik át a Kelet-Aleppoban zajló hadműveletek felügyeletét 
   Böjte Csaba: Én nem a bevándorlóktól féltem Európát... 
   Oszbama nem akar harcolni az oroszokkal, de mindenképp megdönti Aszadot 



Magyarország félmilliárd euró hitelt vesz föl 
2015.09.28. Origo 

500 millió eurós hitelszerződést írt alá Baranyay László, az Európai Beruházási Bank alelnöke és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. 

Magyarország legutóbb 2015 júniusában kötött egy 500 millió euró (158 milliárd forint) összegű hitelszerződést az Európai Beruházási Bankkal (EIB) egy 1 milliárd eurós keret részeként, három uniós program megvalósításához kapcsolódva. A 2014-2020-as programozási időszakra az EIB most egy újabb, 1,5 milliárd euró összegű hitelkeretet biztosít Magyarországnak, 
további négy uniós program megvalósításához kapcsolódó beruházások támogatására. A hitelt ebben az esetben is több részletben, külön-külön hitelszerződések révén veheti igénybe Magyarország. 
Az első hitelszerződés összege 500 millió euróról szól, ezt az összeget 3 éven belül használhatja fel Magyarország az uniós projektek társfinanszírozására, írja közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). 

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Varga Mihály és Baranyay László félmilliárd euró hitel felvételéről szóló szerződést írtak alá

Négy operatív program 

Az EIB hitelkerete a 2014-2020-as programozási periódus négy operatív programja, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs (GINOP), Versenyképes Közép-Magyarország (VEKOP), Terület- és Településfejlesztési (TOP), valamint az Emberi Erőforrás Fejlesztési (EFOP) operatív program keretében megvalósuló projektek központi költségvetési kiadásainak refinanszírozását fogja biztosítani. 

Erre költik majd 

A tárca azt is közölte, mire megy majd a pénz: a hitelkeret felhasználása az európai uniós programokkal összhangban hozzá fog járulni a mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítéséhez, munkahelyteremtő beruházások támogatásához a szabad vállalkozási zónákban, ipari parkok fejlesztéséhez, illetve barnamezős iparterületek megújításához, mindezek mellett továbbá turisztikai szervezetek fejlesztését, illetve nemzeti turisztikai marketing- és keresletösztönző program megvalósítását teszi lehetővé. Továbbá lehetőség nyílik az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérésre kiemelten a városi területeken, gazdaságélénkítő és népességmegtartó településfejlesztésre. A hitelkeret elősegíti a megváltozott munkaképességű emberek munkaerő-piaci integrációját, romák foglalkoztatásba ágyazott képzését, ifjúsági programok támogatását, továbbá gyermek sürgősségi, baleseti ellátás fejlesztését. 

Kapcsolódó: 
   Tető alatt két új hitelszerződés 
   30 milliárd eurót kap Kelet-Európa 
   Félmillió euróból újították fel a Tusványos budiját? 
   Komoly nehézségek várnak Magyarországra 
   Országgyűlés: íme a "terített" asztal 
   Farkas Flórián megúszhatja a több milliárdos botrányt 
   Kártérítés helyett pénzt követelnek a Questor-károsultaktól 
   Mit érdemel az, aki a fideszes baráti kör tagja, és eltűntet 150 milliárdot? SEMMIT. 
   A Rothschild tanácsadója lett Orbán Gábor 


Hétfőn is tömött padsorokban a képviselők az Országgyűlésben - Erre költik majd...


Brit parlamenti képviselő: Izrael óriási veszélyt jelent a világbékére 
szeptember 9th, 2015 Orientalista.hu 

Jennifer Louise Tonge, magas rangú brit parlamenti képviselő teljes elutasításának adott hangot Benjamin Netanjahu londoni látogatása kapcsán, kifejtve, hogy Izrael nagy veszélyt jelent a világ békéjére és stabilitására nézve, valamint az angol közvélemény sem akarja, hogy az izraeli elnök brit földre lépjen. 


A következőkben a Jennifer Tonge báróné, a Lordok Háza magas rangú brit parlamenti képviselőjével készült exkluzív interjú teljes szövege olvasható, melyet az IRNA készített: 

Hogyan jellemezné az Izraellel kapcsolatos brit álláspontot? 

Azt gondolom, nagyon szolgálatkész, nagyon békülékeny, ami nagyon elszomorító is egyben azok számára, akik ismerik a szörnyű visszaéléseket az emberi jogok tekintetében és a nemzetközi jogok terén, melyeket Izrael végrehajt. 

Csak azt nem tudom, a kormányunk miért viselkedik így? Vannak arra utaló jelek, hogy miért, pl. amikor látod, hogy a konzervatív Izrael barát igazgatót, Stuart Pollack-ot betolták a Lordok Házába; de valójában az látszik, hogy a kormány nagy része fölött ugyanolyan hatalmas befolyásuk van, ahogy az AIPAC-nek (Amerikai-Izraeli Közügyek Bizottsága) az amerikai kormány fölött. 

Számomra úgy tűnik, hogy ők (a kormány) úgy érzik, a politikával amennyire csak lehetséges ösztönözni kell Izraelt, és a lehető legkevésbé, minimális szinten szabad csak elítélni őket. Ez az amit teljesen lehangolónak tartok; amikor nyilvánvaló, hogy Netanjahu vezeti azt a kormányt, amely egy cionista kormány és mérhetetlen károkat ejt a palesztinok jogaiban és fokozatosan elveszi tőlük a teljes területüket, mit sem törődve a palesztinokkal 

Mélyen szégyellem magam, amiért a kormányom úgy viselkedik, ahogy. 

A gázai háború idején, 2014-ben - azt lett volna a tisztességes közölni: "támadás a Gázai övezetben". A miniszterelnök ráadásul nem is tartotta aránytalannak; ő csak azt mondta, hogy Izraelnek joga volt ahhoz, hogy megvédje magát a rakétáktól és alagutaktól, melyeket a Hamász létrehozott. 

Az egész helyzet az én szemszögemből úgy néz ki, hogy ebben az országban az izraelieknek a lobbikon keresztül túlzottan nagy befolyásuk van a kormányunkra és ez nagyon aggasztó. És úgy tudom Amerikában szintén sokan tartanak ugyanettől, ugyanez történik ott is. 

Kérdés: Mi a helyzet a brit közvéleménnyel? Vajon kormánypárti? 

Válasz: Nem! A kormány szembe megy a közvéleménnyel. Azt hiszem, az utolsó közvélemény-kutatásnak az eredménye Európa-szerte az volt, hogy több mint 70% gondolja azt, hogy Izrael volt az agresszor és a világ békéjére nézve veszélyt jelentett. És azt gondolom, a legtöbb brit állampolgár most is ezt tartja róluk. A baj az, tehetetlenek ahhoz, hogy bármin változtatni tudjanak. 


Közel 100 ezer ember írta alá azt a petíciót, hogy tartóztassák le Netanjahut, ha az országba érkezik, de a brit kormány nem volt hajlandó erre. Mi a véleménye erről? 

Sokk és horror. Azt hiszem, a jelenlegi izraeli kormány egy valós fenyegetést jelent a világbékére nézve. Felépítette a leghatalmasabb ellenségességet: önmagát, azzal a rendszerrel, amely támogatja világszerte. Nem tudom, hogy miért tesszük ezt; ha nem valamilyen magán érdekek miatt, amelyek meggátolják, hogy mi tudjunk erről. Számomra a legnevetségesebb politika, ha a világbékéről beszélünk. 

Egyrészt ott a megállapodás Iránnal, ami igazán jó hír, és a kormány egyetért Amerikával, azt mondják igen, ez a megállapodás Iránnal egy jó dolog! Másrészt üdvözöljük Netanyahut, aki óriási veszélyt jelent a világ békéjére nézve, hogy hazánkba jön, miközben tömegek által aláírt kérvény van benyújtva, hogy amikor idejön tartóztassák le. A brit közvélemény nem akarja őt itt látni. 

"Tony Blair" meghívta "Khaled Mashalt" (palesztin politikai vezető) az Egyesült Királyságba. Mit gondol erről? 

Én nem sokra tartom Tony Blairt. De Észak-Írországgal hasonló dolgokat cselekedett; ő nagyon jól mozgott a vonalak mögött, amikor megpróbáltuk békét elérni Észak-Írországban és arról gondoskodni, hogy minden fél be legyen vonva. 

Tudom, hogy nemrég beszélt Khaled Mashallel, és nagyon örülök ennek. 

Kérdés: Mi a véleménye az Irán és a P5 + 1 országcsoport közt Bécsben megkötött megállapodásról? 

Nagyon örülök, hogy ez végre megszületett. Ez egy jó megállapodás és működnie kell; Azt gondolom, ez egy nagyon jó hír, és már régóta esedékes. 

Nem értettem, Iránt miért kezelik így; ezt egy gyönyörű és csodálatos országot. Nem számít az, amit Izrael mond, a nemzetközi közösség soha nem azt gondolja 

Orientalista.hu - (Persianews, Press TV) 

Kapcsolódó: 
   Jordánia az Izraellel kötött békeszerződés felmondásával fenyeget 
   Globális Internetcenzúrát akar az ENSZ