Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. szeptember 30., szerda

20.489 - Helyesli az MSZF a magyar katonai segítséget az Iszlám Állam ellen

Feladó: Endre Simó
Dátum: 2015. szeptember 30. 13:33
Tárgy: Helyesli az MSZF a magyar katonai segítséget az Iszlám Állam ellen
Címzett:


Helyesli az MSZF a magyar katonai segítséget az Iszlám Állam ellen

Budapest, 2015. szeptember 30. szerda (MSZF)

 

    A Magyar Szociális Fórum szerdán helyeselte a magyar katonai szerepvállalást az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezettel szemben.  

    A civil szervezet szerint Magyaroszág ezzel konkrétan is elkötelezheti magát azok mellett, akik az Egyesült Államoktól eltérően, nem kötik feltételekhez a terrorizmus elleni harcot, mert tisztában vannak vele, hogy az IÁ megfékezése nélkül nem lehet normalizálni a szíriai helyzetet, sem pedig megszüntetni a tömeges kivándorlást.

    Az MSZF Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek arra a keddi newyorki bejelentésére reagált, amely szerint az iraki Kurdisztánban szolgáló 116 fős magyar katonai kontingens bekapcsolódik majd a kurd önvédelmi erők tagjainak a kiképzésébe. Mint ismeretes, a kurd önvédelmi erők, a szír hadsereggel együtt az IÁ ellen harcolnak.

    Tekintettel arra, hogy az amerikai és a török légi erő egészen a legutóbbi időkig a kurd önvédelmi erők állásait bombázta az Iszlám Állam helyett, a magyar csapatkontingenst meg kellene óvni az esetleges amerikai és török légicsapástól, mely amiatt következhetne be, hogy a magyarok a kurdok mellé állnak a terroristákkal szemben – hívta fel a kormány figyelmét az emberjogi és békeszervezet.+++

 

 

Kiadta: MSZF SZK

+36 305927371

www.mszfszk.hu