Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. szeptember 29., kedd

20.479 - Magyar Szociális Fórum Szijjártó Péter nyilatkozatáról


Feladó: Szociális Fórum
Dátum: 2015. szeptember 29. 12:01
Tárgy: Magyar Szociális Fórum Szijjártó Péter nyilatkozatáról
Címzett:



Magyar Szociális Fórum Szijjártó Péter nyilatkozatáról

Budapest, 2015. szeptember 29. kedd (MSZF)

 

     A Magyar Szociális Fórum egyetért Szijjártó Péter MTI-nek adott nyilatkozatával, miszerint a szíriai rendezés nélkül nem oldható meg a bevándorlási válság, de megkérdezte a külgazdasági és külügyminisztertől, hogy mit tesz a magyar diplomácia és a magyar kormány azért, hogy megoldódjék.

    Keddi reagálásában az MSZF javasolta a kormánynak, hogy szólítsa fel az Egyesült Államokat ne kösse feltételekhez az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet elleni közös katonai fellépést Oroszországgal és a szíriai hadsereggel, hanem győzzék le együtt a fenevadat, mert ha nem ezt teszi politikai rendezés helyett még többen fognak elmenekülni Szíriából Európa felé.

    Az MSZF szerint az Egyesült Államok ahhoz a feltételhez köti az összefogást Oroszországgal az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet elleni harcban, hogy Aszad szíriai elnök távozzon a hatalomból. Washington az IÁ ellen harcoló Aszadot tartja fő ellenségének az IÁ helyett, Oroszország szerint viszont Aszad elnök nélkül elképzelhetetlen az IÁ elleni hatékony hadviselés, ezért Moszkva kiáll mellette.

    „A népvándorlás okának helyes megjelölése önmagában még nem jelent megoldást. Nem vet véget a népvándorlásnak. A helyes diagnózist megfelelő terápiának kell követnie: katonailag kell legyőzni az ázsiai nácizmust. Ez minden politikai rendezés előfeltétele" – címezte szavait az MSZF Szijjártó Péterhez.+++

 

 

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu