Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. szeptember 29., kedd

20.473 - Földművelésügyi Minisztérium > ​Eredményes a sertésstratégia


Feladó: Földművelésügyi Minisztérium
Dátum: 2015. szeptember 28. 18:37
Tárgy: A Földművelésügyi Minisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A Földművelésügyi Minisztérium heti hírlevele 2015-09-28
Átadták az év ökoturisztikai létesítménye pályázat díjait

A turizmus napján, szeptember 27-én az OMÉK keretében adta át Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az ökoturisztikai díjakat. Beszédében kiemelte, hogy a Kárpát-medence akkor maradhat élhető, ha az emberben több a felelősségérzet,mint az elvárás.

Elismerés a hagyományos hazai ízek fejlesztőinek

Ha van aktualitása a finom magyar ízek, a minőségi élelmiszerek és mindezek gyártói megismerésének, dícséretének, akkor éppen itt, a 77. OMÉK-on van – köszöntötte Fazekas Sándor a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet elnyert vállalkozásokat a díjkiosztó gálán.

Új utakon az agrárszakképzés – konferencia az OMÉK-on

„A gyakorlati képzés lehetőségei" címmel, a 77. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron az agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkárság által szervezett konferencián előadást tartott Román István helyettes államtitkár, Dömötör Csaba főosztályvezető és Pataki Tamás a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakképzési igazgatója. Román István a nyitónapon tartott konferencián úgy fogalmazott: az OMÉK-on megjelenő egészséges élelmiszerek, mezőgazdasági termékek és innováció hátterében értékes szaktudás áll.

​​
Eredményes a sertésstratégia

A kormány 2012-ben elfogadott sertésstratégiájának eredményeként növekedési pályára állt az ágazat - mondta a földművelésügyi miniszter pénteken a 77. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron megtartott Sertéskonferencián.

A sertés- és tejpiac helyzetéről egyeztetett a holland nagykövettel Fazekas Sándor

Hollandia magyarországi nagykövetét fogadta Fazekas Sándor.

Magyarország jelentősen növelte agrárkivitelét Kínába

Magyarország megnyolcszorozta agrárkivitelét Kínába az elmúlt öt évben - mondta a földművelésügyi miniszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón, Kína és a kelet-közép-európai országok 10. agrárkereskedelmi és gazdasági együttműködési fórumán.

Magyar-macedón találkozó

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kétoldalú tárgyalást folytatott macedón partnerével, Mihail Cvetkov mezőgazdasági, erdészeti és vízgazdálkodási miniszterrel.

Magyarországra látogatott Kína Mezőgazdasági Minisztériumának miniszterhelyettese

Fazekas Sándor kétoldalú tárgyalást folytatott Qu Dongyu miniszterhelyettessel, melynek során áttekintették az aktuális és potenciális mezőgazdasági együttműködési lehetőségeket a kutatás és technológia-fejlesztés, rizstermesztés, akvakultúra, állattenyésztés, minőségbiztosítás, valamint a környezetvédelem és a környezettechnológia területén.

Megnyílt a 77. OMÉK

A 77. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár megnyitóján Fazekas Sándor az ágazat eredményeinek növekedését méltatta, Varga Mihály a magyar gazdaság kulcságazatának nevezte a mezőgazdaságot, Kövér László pedig azt hangsúlyozta, hogy a jó teljesítményhez a jó földön és klímán kívül a magyar állam jó működése is kell.