Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. szeptember 26., szombat

20.451 - MAGYAR IDŐK > FELSZEDTÉK A DRÓTAKADÁLYT A MAGYAR-SZLOVÉN HATÁRON > 2015. SZEPTEMBER 25. PÉNTEK 22:49

2015. SZEPTEMBER 25. PÉNTEK 22:49

FELSZEDTÉK A DRÓTAKADÁLYT A MAGYAR-SZLOVÉN HATÁRON

Felszedték a kísérleti drótakadályt a magyar-szlovén határon pénteken délután - közölte a Belügyminisztérium pénteken késő este, hangsúlyozva, hogy a drótakadály telepítésére a Magyarország déli határszakaszán szükséges határzár kiépítése miatt, kizárólag kísérleti feladatként került sor.

A közlemény szerint az esetleges félreértések elkerülése érdekében Pintér Sándor belügyminiszter szombaton délelőtt határtalálkozón tisztázza Vesna Györkös Znidar szlovén belügyminiszterrel a határellenőrzés és a járőrözés rendszerét. A két ország rendőri vezetője a jövőben tájékoztatja egymást a magyar-szlovén határszakaszon és a határ közelében folyó tevékenységről.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken délelőtt Bécsben már jelezte, hogy a magyar kormány Szlovénia és Magyarország közé nem akar kerítést építeni. A kormányfő az osztrák partnereivel folytatott megbeszélései után tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a magyar-szlovén határon most terepmunka zajlik, hogy "kitakarítsák" a határsávot, alkalmassá téve ezzel mobil eszközök elhelyezésére. Mivel azonban Szlovénia tagja a schengeni övezetnek, arra a határszakaszra semmi olyat nem szabad felépíteni, amit nem lehet "eltakarítani" egy napon belül – közölte Orbán Viktor.