Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. február 1., szerda

11.876 - Magyarország Kormányának hírlevele, 2012. január 31. 16:33 > Legyen Ön is a döntések részese! Elindult a Jó Állam Fórum

Feladó: C <noreply@kormany.hu>
Dátum: 2012. január 31. 16:33
Tárgy: Magyarország Kormányának hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



Magyarország Kormányának hírlevele 2012-01-31
Orbán Viktor: gazdaságpolitikai váltás az EU-ban

Gazdaságpolitikai váltás figyelhető meg az Európai Unióban, és ennek jegyében előtérbe kerül a növekedés ösztönzése, a munkahelyteremtés - állapította meg Orbán Viktor miniszterelnök hétfő este Brüsszelben, az EU-országok csúcsvezetőinek értekezletét követő sajtótájékoztatóján.

300 milliárd a Darányi Ignác Tervre

A magyar mezőgazdaságnak világszínvonalú képzésre van szüksége, amely az exportképesség növelését is szolgálja. Az európai uniós közös agrárpolitika (KAP) meghatározó Magyarország számára, de csakis a magyar sajátosságok messzemenő figyelembe vételével, jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Mosonmagyaróvárott. A Darányi Ignác Terv első vidéki fórumának helyszínéül a patinás Nyugat-magyarországi Egyetemet választotta a szaktárca, mivel a georgicon 1818-tól képez agrárszakembereket, magas színvonalon.

Legyen Ön is a döntések részese! Elindult a Jó Állam Fórum

Már az első napon közel 200-an mondták el véleményüket az állam működésével kapcsolatban a hétfőn elindult Jó Állam Fórumon.

A nap képe

Az előrejelzések szerint a napokban tartós, szélsőségesen hideg idő várható, a Belügyminisztérium ezért megtette a szükséges intézkedéseket a rászorulók érdekében - tájékoztatott Kontrát Károly, a tárca parlamenti államtitkára kedden. Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadó széleskörű összefogásra szólított fel (Fotó: Árvai Károly)